Skoro bierzesz, cabaser, i exe może zbyt mocno zbiłeś estrogen, druga przyczyna bardzo rzaadko się zdarza, masz dobrą dekę a w testosteronie olej rzepakowy. Trzecia przyczyna - psychika na SAA , o.u.n jest bardziej niż na offie ,pobudzany stąd paradoksasalnie pobudzenie , może działać destrukcyjnie na psychikę i powodować dysfunkcje [...]
[...] to z tego tłuszczu powstają prostaglandyny, które – jak potwierdziło wiele badań – mogą mieć wpływ na rozwój nowotworów piersi i prostaty. Dlatego dla wielu osób dobrym olejem będzie olej rzepakowy lub z siemienia lnianego. Ten ostatni ma idealne proporcje kwasów omega-3do omega-6– idealnie wpasowują się w dietę osób, które nie przyswajają [...]
[...] teraz 750mg susty,750mg bolda, odstawilem mete , wlaczylem od tego tyg npp 100 mg e3d, i zwiekszylem gh z 3j na 5j.drugie pytanie dotyczy bolda, czy majac lekko zawyzone estro, jest to wyznacznikiem ,ze tak naprawde nie przybijam bolda tylko olej rzepakowy, czy moze nie wkazdym przypadku bold obniza estro? krew niby zageszczona. prosze o pomoc
Jest dużo wartościowych olejów, tylko nie wszystkie się nadają do obróbki cieplnej. Nie wszystkie też mają dużą ilość omega3. Ja bym się więc nie nastawiała na jeden zamiennik, tylko 2-3. Te droższe i lepsze lepiej jeść tylko na surowo (do sałatek, polewać ziemniaki czy kasze), a do smażenia, pieczenia mieć inny, który wytrzymuje wyższe [...]
6tys kcal z warzyw i owocow, podziwiam. No chyba, ze wciaga olej kokosowy lyzkami :-) Wydaje Ci się. Zauważ, że jajka, mięso czy nabiał nie są specjalnie kaloryczne, lecz sam tłuszcz. Jednym ze sposobów jest wkrojenie do kaszy/strączków/ryżu/makaronu pomidorów lub ogórków i dodanie soli oraz czosnku lub cebuli. Później zalewam to olejem surowym, [...]
[...] , nei mam mikrofali , piekarnika i grila hehe :D Zadałem pytanie bo jednak raz na miesiąc lub na dwa miesiace najdzie mnie ochota zrobić sobie frytki a ze kazdy przeklina olej rzepakowy to pomyslałem o smalcu który u mnie głónie do smażenia i kanapek wpada :D Nigdy nie jadam kupnych frytek . Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2017-02-06 [...]
Olej rzepakowy nadaje się tak do smażenia (rafinowany), jak i (przede wszystkim) jadania na surowo. Warto do surówek kupić olej bio, tłoczony na zimno, nierafinowany. Ma wiele zalet, np. jest dobrym źródłem wit.E, ma bardzo dobre proporcje kwasów tłuszczowych, mało nasyconych kwasów tłuszczowych. Natomiast dziwna jest Twoja logika WnMPapa, że [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
w teorii powinienes zadbac o prawidlowe proporcje o3 i o6, i poszczegolnych kwasów tluszczowych, w praktyce roznie to wychodzi ;-) zrodla tłuszczu m.in.olej rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno, oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, maslo, smietana, wiorki kokosowe, zółtka jaj, tłuste ryby itd.
Tak, praktycznie wszystko jedno smażenie czy pieczenie - liczy się wysokość temperatury i czas, jaki jest potrzebny. Do pieczenia mięsa olej rzepakowy już nie bardzo się nadaje, bo to jest długotrwała obróbka i w dość wysokiej temperaturze. Chociaż jeśli jest to marynata z dodatkiem ziół i przypraw, to antyoksydanty w nich zawarte częściowo na [...]
[...] 100 gram płatków owsianych napój sojowo klasyczny pestki dyni 10 gram kromka chleba masło orzechowe 30 gram Obiad kasza jęczmienna i tu zależy raz zjem 70 gram czasem 80 olej rzepakowy też róźnie w zależności ile miałem tłuszczów z dnia poprzedniego waha się o od 7 gram-20gram jaja kurze tu w gramach mierzę od 200 gram do nawet 260 gram [...]
[...] , nei mam mikrofali , piekarnika i grila hehe :D Zadałem pytanie bo jednak raz na miesiąc lub na dwa miesiace najdzie mnie ochota zrobić sobie frytki a ze kazdy przeklina olej rzepakowy to pomyslałem o smalcu który u mnie głónie do smażenia i kanapek wpada :D Nigdy nie jadam kupnych frytek . Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2017-02-06 [...]
Dlatego napisałem, że olej rzepakowy to kwestia bardzo indywidualnego podejścia, stosuję go bardzo okazjonalnie, taka droga po prostu bardziej do mnie trafia. Jak może poprawiać proporcje (przy założeniu, że faktycznie o6 wygrywa walkę z o3 przy rozkładzie przez enzymy), jeśli tej o6 dostarczamy więcej? Będzie to co najwyżej znikoma poprawa. Co [...]
Dlatego napisałem, że olej rzepakowy to kwestia bardzo indywidualnego podejścia, stosuję go bardzo okazjonalnie, taka droga po prostu bardziej do mnie trafia. Jak może poprawiać proporcje (przy założeniu, że faktycznie o6 wygrywa walkę z o3 przy rozkładzie przez enzymy), jeśli tej o6 dostarczamy więcej? Będzie to co najwyżej znikoma poprawa. Co [...]