[...] do domu to od razu wszedłem pod gorący prysznic i jakoś przeszło. Na treningu już było spoko, cały czas progresuję w głównych ćwiczeniach. Wczoraj przyszła do mnie mąka kokosowa i VitaFieber. Mąka będzie dobrą alternatywą na dni LC, VitaFiber tak samo, żadnego z tych produktów jeszcze nie miałem, w piątek nie idę do pracy to będę [...]
Jesli chodzi o sobotę to u mnie średnio bo idę do drugiej pracy więc 10-21 mnie nie ma :-( Niedziela cała wolna :-) Co do michy to ona u mnie jest różnie,nie trzymam się sztywno jakiś tam produktów,często je zmieniam. Dzisiaj to wyglądało tak: 1. 40 g B , 120g W, 5 g T Trening. 75g dextro 2. ( po treningowy ) 40 g B , 245 g W ( 115 g [...]
Kupilem chleb razowy w realu za 1,50 zl ale cos mi tu cena nie pasuje (650g) CHLEB ZYTNI Z MAKI ZYTNIEJ RAZOWEJ 30% SKLAD: woda, maka zytnia razowa 30%, mieszanka zytnia(maka zytnia, zakwas zytni), gluten pszenny, serwatka w proszku(z mleka), maka zytnia, sol, drozdze. Co sadzicie? Szamac ? Dzieki z gory Zmieniony przez - darpomorza w dniu [...]
jaki posmak ???? %-) Z ciekawości wrzuciłem w google i można wyczytać takie rzeczy: "Mąka gryczana – wyrabiana z ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalany smak. Najczęściej używana do naleśników, pierogów, chleba (jako dodatek). Proponujemy, aby ze względu na dość intensywny smak, mąkę gryczaną mieszać z inną mąką (np. ryżową)." [...]
[...] ty świecie żyjesz? To jest tak samo jak z tym ze kulturyści startujący na zawodach zarzekają się że sa czyści :) kto ci teraz bezpośrednio coś sprzedaje? zapewniam cię ze mąka pochodzi od przedstawicieli i też sa już gotowe mieszanki razem z polepszaczami albo sam możesz je dodać! tak jak ci pisałem dobry znajomi mi wszystko o tym biznesie [...]
[...] sklepów nie było mąki żytniej,razowej lub choćby orkiszowej ! Skandal jakiś! }:-(( Za to znalazłam bułki organiczne, sprawdziłam skład no i wszystko ładnie pięknie bo jest i mąka żytnia(38%) i mąka razowa(12%) ale niestety też i mąka pszenna też organiczna (19%), do tego nasiona słonecznika (5%),woda i oczywiście sól ale nie napisali ile. Czas [...]
Próbuje nie jeść nabiału, dlatego też rano zamiast owsianki na mleku kombinuje z plackami owsianymi. Nie miałam czym zagęścić, nie moglam mąką ze względu na gluten więc zagęściłam odżywką białkową. Dziś już próbowałam z mąką gryczaną. Trening muszę przesunąć na jutro. Wczoraj aeroby - rolki :-) Wczorajsza miska. [...]
[...] tą mąkę(pamiętaj żeby był typ 2000, bo z 3000 już naleśniki nie wychodzą, rozlatują się. A niższe typy niż 2000 się nie nadają bo im niższy typ tym bardziej przetworzona mąka, wyższe ig, mniej wartości itd) możesz jednego dnia zrobić więcej naleśników, krokietów czy coś a'la omlety do lodówki. I masz na 2-3 dni zapas, wyciągasz i jesz Jest [...]
Rekordy mężczyzn Rekordy Polski mężczyzn w wyciskaniu leżąc klasycznym PZKFiTS stan na dzień 2017.04.23 J U N I O R Z Y do lat 16 Kat. Wynik Nazwisko i Imię Rocz. Klub Miejsce Zawody Data Waga ciała 53 100,5 Jędrzejewski Jakub /01 Wicher Kobyłka Knurów MPJ16;18;20;23;W 2016-10-22 53,00 kg 59 105,0 Białek [...]
[...] wody, itp. Czy to jest dobry wybór chleba razowego, czy mam szukać innego chleba? (razowy=100% mąki żytniej?) edit: Chleb razowy polskie zboża - z biedronki 3zł/500g skład: mąka żytnia razowa 30,6%, mąka pszenna, woda, nasiona: słonecznika, lnu, dyni; sól,drożdże, polepszacz (mąka sojowa, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy) Zmieniony przez - [...]
O pierwsze słyszę, że mąka razowa to mąka pszenna - nie wiedziałam tego :-) To dlaczego polecany jest np. makaron z mąki żytniej razowej, skoro mąka razowa to mąka pszenna?
Jeszcze pytanko odnośnie chleba, który jest także pieczony przez mamę, skład: 150g zakwas(woda+100g mąka żytnia typ 2000 razowa), 200g mąka pszenna pełnoziarnista Lubella, 200g mąka żytnia typ 2000 razowa, 25g sezam, 25g pestki dyni, 25g siemię lniane, 25g słonecznik. I mam także sporą ilość gołąbków, skład: mięso wieprzowe, kasza gruboziarnista, [...]
[...] i lekko nią ruszyłem to zrobił się mega duży dymek,wlałem do szejkera 250ml wody,wsypałem pół porcji czyli 90g,dosyć szybko się rozpuściło,zapach taki dziwny,trochę jak by mąka zmieszana z wanilią,najpierw wziąłem mały łyk a potem duszkiem i muszę przyznać,że smak wcale nie jest taki zły,nie miałem trudności żeby to wypić,odruchów wymiotnych [...]
Witam, ponawiam bo nikt nie odpowiedzial, Kupilem chleb razowy w realu za 1,50 zl ale cos mi tu cena nie pasuje (650g) CHLEB ZYTNI Z MAKI ZYTNIEJ RAZOWEJ 30% SKLAD: woda, maka zytnia razowa 30%, mieszanka zytnia(maka zytnia, zakwas zytni), gluten pszenny, serwatka w proszku(z mleka), maka zytnia, sol, drozdze. Co sadzicie? Szamac ? Dzieki z gory
Wojtek stuknąłeś w trzy czułe struny jednocześnie. Jogurt - nabiał. Ciastko - mąka. Miodu nie podejrzewam o złe zamiary, ale gdyby się okazało, że masz problemy z trzustką, to i on mógłby się dołączyć. Jak już chcesz testować to sobie wykluczaj podejrzane substancje pojedynczo. Np. sam jogurt albo samą mąkę. W moim odczuciu na 90% winna jest mąka. [...]
[...] jak coś w 100% z białej mąki. A ja nie katuję siebie i rodziny jakimiś ciężkozjadliwymi , topornymi, ale 100% "czystymi" produktami. Powiedzmy pełnoziarnista razowa mąka pszenna ma ok.18% otrębów, reszta to biała mąka. Dla porównania, jeśli użyję 1:1 maki gryczanej i pszennej, to uważam, że i tak jest tam więcej wartości, niż w tej [...]
[...] oleju słonecznikowego, czy zbyt dużej ilości płatków kukurydzianych może zaszkodzić. W diecie jest pewna zasada - jedz to co jest najbliżej natury czyli nieprzetwarzane, mąka z kótrej robi się chleb biały jest przetwarzana, wyczyszczona ze wszystkich wartości odżywczych i pozostaje sam cukier prosty, podobnie z płatkami kukuradzinymi. [...]