Ja jeszcze lubię połączenie kalarepy, marchewki i jabłka. Sos w sumie taki sam, oprócz musztardy. Z nietypowych surówek polecam taką z surowego selera, pietruszki , marchewki i orzechów ziemnych solonych. Sos może byc tylko z oliwy, pieprzu, soli i soku z cytryny, ale ja robię go jeszcze z dodatkiem masła orzechowego.
[...] bez wymysłów, po prostu co pod ręką, na stojaka ( tak najlepiej smakuje ) w kuchni. Dzisiaj puszka tuńczyka w sosie własnym + 2x pomidory + trochę korzenia pietruszki ( polecam! smakuje jak kostka rosołowa ) + 1/2x papryki czerwonej + trochę musztardy i ketchupu + seler naciowy + fura oliwek + kawałeczek pełnoziarnistego z tostera + mięta .
[...] biegam rano na czczo w dni nie treningowe , a na silowni chcialbym robic interwaly , jednak przed nimi zaaplikowac bcaa zeby zminimalizowac katabolizm co wy na to? a na koniec wrzuce fotke wczorajszej kolacji czyli ok 220 gr tunczyka wymieszanego z tabasco i odrobina musztardy, mniam : /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/ea5466b751f446fe8756b72ae000d8e1.jpg
ost. nie mam czasu to jade na marchewce i ogorkach kiszonych%-) tak to: pekinska/biala kapucha,ogorki,marchew,cebula,czasem pomidor,papryka do tego sos z jogurtu,oliwy,musztardy,sol,pieprz i git
Potreningowo takie dwa czisburgerki. 250g wołowinki, 2 bułki, jakiś sosik z majonezu i musztardy, ser, ogórek kiszony. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/50a86cfca44642888c75657bd816d109.jpg
Zgrilluj cycka a na talerzu polej go takim sosem: delikatna oliwa / olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia + łyżka musztardy sarepskiej + 2x ząbki czosnku + 1x łyżka miodu + sól i pieprz + garść świeżej bazylii i garść świeżej mięty. Zmiksuj wszystko ręcznym blenderem na kremowy sos bazyliowo-miętowy. BAJKA! :-))
[...] - cebula - mały korzeń pietruszki - sól, pieprz, czosnek - 2 łyżki przyprawy do wieprzowiny (z serii przyprawy bez chemii) - łyżka sproszkowanego korzenia chrzanu - łyżka musztardy - posiekana natka pietruszki, czarnuszka do posypania Cebulkę drobno posiekać, pietruszkę zetrzeć na tarce. Wymieszać z mięsem i jajkami i przyprawić. Wyłożyć do [...]
ale na żółtka tłuszczu od cholery mają pieprzysz ****a jak facet z kompelsami który nie je musztardy bo go wypryszczy nie ******l jedz całe jaja i nie żałuj sobie tyle co tam tłuszczu to dla Ciebie pikuś Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2008-04-13 13:19:06
Kurde, może głupie pytanie, ale do czego używacie musztardy prócz mięsa? Kupiłem sobie bo dawno nie jadłem, ale cholera nie mam pomysłu do czego ją dodać :)) Jak twaróg z ketchupem pasuje, tak z musztardą to chyba nie bardzo :))
[...] rzeczy i niektóre z nich są całkiem zjadliwe. %-) Dzisiaj zrobiłam pierś z indyka, która przed wrzuceniem na patelnię pomoczyła się w lodówce w takiej mieszance: łyżeczka musztardy francuskiej, łyżeczka miodu, sól czosnkowa i pieprz. Do tego ryż ugotowany w curry i ogórki z mizerii (śmietanę odlałam) oraz sok z warzyw własnej roboty. [...]
Nikt nie karze Ci tego probowac ani jesc :) nei napisalem ze to LC takze komentarz zbedny :p Jest to odskocznia od normalnej piersi :p 300g musztardy to 300 kcal, czyli nie wiele jak na 1 kg miesa. Zmieniony przez - immat123 w dniu 2013-02-10 13:20:19
Nie irytuj się :) Nie chodzi tu o kcal. Są musztardy bez cukru. Warto o tym wiedzieć. Pierś panierowana smażona na głębokim tłuszczu to też odskocznia od normalnej piersi, co nie znaczy, że to dobra opcja. A 300 g to 30% całej wagi mięsa. Czy to mało? Nie wydaje mi się. Zmieniony przez - Jeffrey Dahmer w dniu 2013-02-10 13:26:14
Wczoraj zrobiłem takiego kurczaka. Nie wiem,czy tylko ja tak miałem,może zależy to od musztardy (miałem stołową roleski),ale zapach podczas smażenia nie był zachęcający.. ;D w smaku o wiele lepsze niż w zapachu.
6x łyżek oliwy + 1x łyżka miodu + 1x łyżka musztardy + sok z 1/2 cytryny + sól i pieprz :-)) Greku - jaki konkurs, gdzie, co jak?? %-) Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2014-04-17 18:06:52