[...] Wiesz do duszenia, czy stri-fry uzywalem gorszych jakosciowo kawalkow i daje rady, problem pojawia sie wlasnie przy steku, ktory jest wyznacznikiem jakosci - bo stek robi sie na maksymalnej temperaturze przez jakas 1-2minuty w zaleznosci od grubosci na stronie, zeby mieso bylo medium-rare Z polskiej wolowiny wychodzilo mi z tego tylko swinstwo.
[...] ale jak bede sobie robil steka nastepnym razem to przekroje na pol i zrobie fote, aby pokazac jaka jest roznica miedzy prawdziwym miesem, a ta tania imitacja z pl PS. Zle mieso wybrales, "stek" z udzca to mylaca nazwa, antrykot i ligawa to w jezyku polskim akceptowalne ciecia na steka. Zmieniony przez - Scorpio93 w dniu 2010-08-31 [...]
Ok panowie, szybka fotorelacja, jak tutul wskazuje ma to byc "szybki stek" zrobienie wszystkie zajelo 15min, prezenacja wiec lezy itd. To wersja obiadowa, codziennosc dla mnie w sumie, jezeli ma sie troche wiecej czasu kolacje mozna przyrzadzic na o wiele ciekawszy sposob, ale na kolacje i tak wole pieczenie Stek nie byl marynowany, [...]
OK, więc przed chwilą zjadłem drugiego steka z rostbefu. Jest miękki jak ***** nastolatki ! Specjalnie go ugryzłem, jak chciałeś, żebyś mógł ocenić jego miękkość. Mięso generalnie łamie się pod naciskiem zębów.. Rostbef zdecydowanie nadaje ise na steka. Udziec wołowy zdecydowanie NIE. Pojutrze robię z ligawy..
Dalej nie wiem o czym tu mieć pojęcie. Probowalem jesc polsurową na początku ale nie dało się, wrzucilem spowrotem do smażenia. Nie jestem koneserem wiadomo, wolowine robię od zaledwie kilku dni ale jakie mięso by nie było - musze miec wypieczone max, chrupiące z zewnątrz i usmazone w srodku - dlatego pewnie bardziej podejdzie mi ten drugi przepis [...]
[...] ludzie glupoty pisza, wiec jade po kazdym kto sie wypowiada a pojecia nie ma, nothing new Stek to nic trudnego, trzeba tylko zaakceptowac kilka prostych zasad, miec dobre mieso i 5 minut czasu - wszystko Zaden ze mnie guru, najwieksze glaby w tym kraju potrafia steka przyrzadzic ps. w0jt - bo mialem odpisac i zapomnialem, nie chodzi tylko o [...]
Nie jadlem nigdy suszi. Ja nie jem wołowiny w szczytnych celach obecnie wchodzi mi 0,7 - 0,8 kg miesa dziennie więc musze urozmaicać drób wołowiną, wieprzowiną, rybami. Mieso armatnie jak kazdne inne. Do tego wolowina zdrowsza od drobiu, ktory nic nie ma.
1.Dieta . 1.60g płatków,10 białek ,1 żółtko 2-5.50g ryżu,200g piersi,warzywa 6.200 g piersi albo tuńczyk. możesz sobie łatwo policzyć ja tego juz nie robie sam oceniam czy dodaje węglowodanów lub tłuszczy . 2. Nie mam żdnych problemów z organizmem,bardzo lubie mięso. 3.Odkąd startuje zawsze robie aeroby po treningu siłowym, robie również aeroby w [...]
1. Czy jeśli dojdę już do tych 10% tkanki i będę chciał robić masę, to czy jest konieczne zmniejszenie treningów biegowych? nie jest to koniecznie, jednak bedziesz w ten sposob wytwarzal kolejny deficyt i bedziesz musial spozywac wieksza pule kalorii, zeby byc w nadwyzce. poza tym treningi cardio podczas masy sa bardzo wskazane chociazby ze [...]
Mieszam mięso z papryką słodką i chili, formuję małe kulki, rozgrzewam patelnię lekko maźniętą tłuszczem, obsmażam kulki z dwóch stron, solę, przykrywam i duszę (czas na oko, aż nie będą surowe, z 10min) :)
Spróbuję nadrobić trochę zaległości, bo jestem w sporym niedoczasie. W wyzwaniu trwam, robie foty, ale czasu na forum to mam niewiele ;-) Co do przytycia to też się tego boję, mocno się kontroluję, a i tak jestem wiecznie głodna, jednak mięso i jaja sycą o wiele bardziej. Doświadczenie jest mega fajne, z pewnością pozwoli mi wpleść więcej [...]
Ja ostatnio mam uraz do łososi, świeżych szczególnie, kupiłam, wyglądał łądnie, a po upieczeniu masakra, twarde, jak szlag. Sądzę, że mięso ze "starego" wiekiem łososia.
Od poniedz. w Lidlu mięso drobiowe 15% taniej. Jeśli któraś z Was ma ichni szybkowar, który też ma być aktualnie w ofercie, to z góry dziękuję za opinię :-D
Do MC musiałbym jakiegoś kierownika tam na siłowni zagadać bo jakbym nie robił to chojowo mi wychodzi. Nawet bez obciążenia wyglądam jakoś komicznie. Do tego stopnia że mnie obca osoba zaczepiła i powiedziała żebym tego nie robił %-) Zaraz napiszę dietę na jutro żeby chociaż powalczyć z tą dietą mimo braku czasu. Co chwila albo na mieszkanie [...]
Napisałem już że jako tako diety nie mam, staram się w odżywianiu trzymać kierunek na te produkty które pozwalają zwiększyć masę np. sery, jajka, ryby, mięso, jogurty, płatki owsiane itp.
Poprawiłam co nieco obcinając głownie węgle. Poprawinie w redukcyjnej powinno być 3g wegli na kilogram masy ciła. Mi wyszło jakieś 1,5-1,7 mam nadzieję, że nie wyjdzie z tego NW. Ale akurat węgle najłatwiej nadrobić ;) Dzień 1 posiłek 1: godz: 8,00 Kawa bez cukru 200g. Miód pszczeli 10g. (B/T/W = 0,43/0/8,55) kcal 36,7 posiłek 2: godz: [...]