SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

szybki stek

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 56157

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
Ano jest Przydatne zwlaszcza w cieplejszych klimatach nawet do win jakich sie pija w 18 stopniach.
Chodzilo mi jednak o mrozenie buteli wina razem z wodka przez wujka Henka na imieninach
ps. ide robic t-bona, dzis pelnego reporatazu nie bedzie, zrobie zdjecia na talerzu, oczekujcie z zapartym tchem na 20 min bedzie gotowe [zdjecie i koniec mej kolacji ]

Zmieniony przez - Scorpio93 w dniu 2010-09-07 09:57:17
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
mrozenia winia jeszcze nie widzialem to chyba dla amatorow picia z kartonu

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Dalej nie wiem o czym tu mieć pojęcie. Probowalem jesc polsurową na początku ale nie dało się, wrzucilem spowrotem do smażenia. Nie jestem koneserem wiadomo, wolowine robię od zaledwie kilku dni ale jakie mięso by nie było - musze miec wypieczone max, chrupiące z zewnątrz i usmazone w srodku - dlatego pewnie bardziej podejdzie mi ten drugi przepis w dziale "wołowina w 5 minut" ktory dzis sprawdzę.

EDIT: ja o winach nic nie mówilem, jestem a wlasciwie bylem barmanem z zainteresowania, kursy itd...o winach nie wystarczy napisac "lodówka do optymalnej temperatury".

Zmieniony przez - Detoxik w dniu 2010-09-07 10:01:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
poledwica wolowa jest u nas takiej jakosci (ze starych krow), ze nic dziwnego ze jeden lubi nawet spalona

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
Obwiniam za to kiepska jakosc miesa, albo nieumiejetna technika - innej opcji nie ma, sa rozne stopnie wypieczenia, ale 45 to jest spieczenie, spalenie, zrobienie z wolowiny gowna i tyle.
A winach wspomnialem jako przyklad, bycie barmanem i pojecie o drinkach nie musi sie przekladac na wiedze i zainteresowanie winami (w moim przypadku w druga strone, absolutnie sie nie przeklada)
Ide zdjac steka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Z winami ograniczałem się do minimum bo wiedza o nich jest większa niż cała pozostała wiedza o towaroznawstwie w klubach / barach. Zresztą są alkohole (nie tylko wina), których barman w zwyczajnych miejscach po prostu nie rozlewa.

Zmieniony przez - Detoxik w dniu 2010-09-07 10:12:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332




Prosze bardzo

A co do win to nie ma tak latwo, najpierw jeszcze trzeba zawrzec pakt z szatanem 23 maja o godzinie 23.23
A powaznie to zadna wiedza tajemna, trzeba je po prostu zaczac pic i czasem wyrabia sie smak, ze smakiem wyrabia sie wiedza.
Trudno jednak to osignac w pl, gdzie sprzedaja sam shit. Hiszpania i Argentyna to moje 2 ulubione kraje gdzie nie sposob trafic zlego wina nie trzeba za nie wcale placic ponad $100 za butelke (wystarczy 5 euro, ale cicho sza )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 815 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 40011
Scorpio madry z Ciebie gosc ale czy czasem nie przesadzasz??

stworzyles tu chyba swoj dziennik na temat wolowiny w ktorym opisujesz dzien po dniu jak ja przyrzadzales, ile itd

Chcesz tu wszystkich oswiecic, moze nawrocic? To tylko forum.

Zdecydowanie ciekawiej pisales w dopingu.

Pozdrawiam %)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
No chyba jaja sobie robisz, raz wrzucilem proces przygotowywania, a teraz zdjecie steka.
Mam wrazenie ze pomieszales moje 2 posty ze zdjeciami, z postami 2 innych userow, kotrzy notabene wyslali o wiele wiecej zdjec niz ja.
Jakbym mial zrobic dziennik wolowiny to bym musial moda tutaj dostac, bo przepisow mam naprawde full, wola jem stosunkowo duzo, teraz bez saa to slabo, ze pol kilo dziennie max
A co do oswiecenia, jak czytales mnie w dopingu to wiesz ze nie lubie jak ludzie glupoty pisza, wiec jade po kazdym kto sie wypowiada a pojecia nie ma, nothing new
Stek to nic trudnego, trzeba tylko zaakceptowac kilka prostych zasad, miec dobre mieso i 5 minut czasu - wszystko Zaden ze mnie guru, najwieksze glaby w tym kraju potrafia steka przyrzadzic

ps. w0jt - bo mialem odpisac i zapomnialem, nie chodzi tylko o wiek byczka, ale rowniez o rase, w pl nikt nie choduje ras typowo miesnych jak angus, tylko jakies gowno warte miesno-mleczne (wtf?), z tego bedzie dobra tylko cielecina, choc jak Pitbull pokazal da sie znalezc i zjesc steka z czegos takiego i tak pozostaje to bez porownania do wolowiny argentynskiej, australijskiej, irlandzkiej czy nawet brytyjskiej.

Zmieniony przez - Scorpio93 w dniu 2010-09-07 12:30:28
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 815 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 40011
Nie wiem, moze, wakacje byly ciezkie, mozg jeszcze potrzebuje czasu zeby wrocic do normalnego trybu.



Pozdro.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wesołych Świąt Kucharki i Kucharze !

Następny temat

Sałatka owocowa w 3 odsłonach.

WHEY premium