Osobnego wpływu? Nie wiem co masz na myśli pod tym stwierdzeniem. Wpływ może oczywiście być n walory smakowe, estetyczne, czy w niektórych przypadkach na funkcjonowanie układu trawiennego. Nie będzie jednak miało to znaczenia dla sylwetki, czy zjesz sobie osobno np. mięso z piersi kurczaka, a osobno płatki owsiane z jogurtem i owocami, orzechami. [...]
[...] zawsze u mnie wygladaja podobnie trzymam sie zasad zdrowego odzywiania. Lunche sa podobne kurczak z ryzem/makaronem I warzywami jezeli zaczynam tym juz rzygac zmieniam mieso. Obiady sa rozne od zup po steki. Sniadanie to platki owsiane jogurt banan orzechy/ jajecznica boczek. Cel: nie planuje byc wielkim koksem zalezy mi tylko na nie byciu [...]
Panowie lgd na redukcji w małych dawkach 5mg jest sens czy odpuścić? Aktualny BF ok 15% Lgd zostawił bym na typowy okres masowy. Na redukcji najsłabszy sarm taki jak ostaryna w zupełności wystarczy żeby utrzymać mięso reszta to jak psychodad napisał ujemny bilans i czysta miska. Ewentualnie jeśli boisz się o spadki siły to małe dawki rad 10mg [...]
Panowie lgd na redukcji w małych dawkach 5mg jest sens czy odpuścić? Aktualny BF ok 15% Lgd zostawił bym na typowy okres masowy. Na redukcji najsłabszy sarm taki jak ostaryna w zupełności wystarczy żeby utrzymać mięso reszta to jak psychodad napisał ujemny bilans i czysta miska. Ewentualnie jeśli boisz się o spadki siły to małe dawki rad 10mg [...]
Na bank wszystko wraca do stanu wyjściowego. Popatrz na zawodowych kulturystów którzy schodzą z towaru i pomimo braku zaprzestania treningów wyglądają marnie często gorzej niż ci którzy nigdy ze wspomagania nie korzystali. Ja zszedłem z bardzo długiej bomby (10 lat z groszkiem) waga i mięso znacząco się ulotniły. Jeśli za przykład podajesz [...]
bartosz takich badań jest kilka i w każdym jest ten sam wynik o którym piszesz, tylko pytanie które mnie męczyło czy takie przyrosty są trwałe, czy to nie tylko napuchnięcie wodą a po odstawieniu towaru wszystko wraca do stanu początkowego (bez treningu). Na bank wszystko wraca do stanu wyjściowego. Popatrz na zawodowych kulturystów którzy schodzą [...]
Krewetki to skorupiaki występujące w słodkich i słonych wodach na całym świecie. To najbardziej znane i popularne owoce morza stanowiące dobre źródło białka. Mają stosunkowo małą ilość kalorii i zawierają wiele cennych składników odżywczych. Ich pyszne mięso wykorzystuje się w kulinarnym świecie na przeróżne sposoby. W kuchni azjatyckiej krewetki [...]
Tak naprawdę liczenie nie jest najważniejsze. Ważne żeby zrezygnować z przetworzonej żywności i się nie przejadać. Odrzucić cukier, alkohol, większość smażonego i wędzonego jedzenia i jeść umiarkowanie duże porcje, tylko wtedy gdy naprawdę czujemy głód w żołądku i tylko do momentu, kiedy go zaspokoimy. Do każdego posiłku porcja warzyw i/lub [...]
Wszystko jest kwestią wyboru i dostosowania - jeżeli chcesz podejść bardzo powaznie do tematu to robisz sobie sama wszytskie posiłki osobno, sam zanim się wyprowadziłem z domu, jadłem wszystko zupełnie osobno niż rodzice, na początku marudzili, ale z czasem to już nawet mama mi coś szykowała wg moich wytycznych i nawet na używała wagi i zapisywała [...]
Nie istnieje tego typu pojęcie, "co jest lepsze". To tak jakbyś zapytał, czy do życia bardziej przyda się Tobie ręka, czy też noga. Kompletnie bez sensu. Dobrze zbilansowana dieta powinna bazować na różnych źródłach składników odżywczych, a nie na jedynym z nich, który określisz sobie jako lepszy. Nabiał może być lepszym pod kątem ilości wapnia, a [...]
No tylko ze z wysoko kalorycznymi produktami można się szybko przeliczyć jak się na 100% nie liczy :P Jeśli gotujesz od podstaw, to po prostu MASZ KONTROLĘ nad wszystkim. Olej wlewasz na oko, wyobrażając sobie łyżki lub łyżeczki, masło tak samo... Cienko smarujesz kanapki, do smażenia bierzesz małą kosteczkę i nie częściej, niż raz dziennie... [...]
Można podbijać np. co 3 miesiące na tydzień-dwa albo w krótszych odstępach czasu na krótsze okresy - np. 2 dni co tydzień, 3 dni na dwa tygodnie - w przybliżeniu do obecnego zera. Ja uważam, że ta druga opcja jest podczas dłuższej redukcji nawet lepsza. Co do reszty, to na pewno masz dużo racji, ale też wydaje mi się, że trochę przeceniasz zalety [...]
"Same warzywa gotowane mięso" - i zero skrobiowych produktów? Jak kasza, ryż, ziemniaki, makaron, płatki, strączki, nasiona? Jeśli tak, to Twoja dieta jest skrajnie źle zbilansowana i niezdrowa, a nie "czysta". Masz też prawdopodobnie nadmiar błonnika, który zapycha i UTRUDNIA wchłanianie innych składników pokarmowych, w tym białka z mięsa. To, że [...]
Myślę że specjalista nie jest potrzebny bo jeszcze przed zmianą nawyków żywieniowych i dodaniem postu jadłem jak szalony myślę że to przez to że jem zbyt czysto same warzywa gotowane mięso że ciężko dobić kalorie wciągu dnia w którym i tak mam dużo pracy
Nie leży ci w nocy ten twaróg?? Jeżeli zjem ostatni posiłek za późno to w nocy odzywa się refluks i ulewanie... ale jak tak 3-3,5h zjem przed snem to jest ok, ale zastanawiam się żeby twaróg zamienić na jakieś mięso, albo serek wiejski
Siemka no dla mnie też makro słabo rozłożone, ten mak też nie wiem po co i aż 100g. Białko ja bym trzymał przy Twojej wadze 120g ale z pełnowartościowych produktów czyli mięso, ryby, jaja, ewentualnie nabiał jak nie masz po nim rewolucji i odżywka białkowa. Bo tutaj widzę z typowych źródeł białka tylko 200g kury czyli 40g białka i 5jaj czyli [...]
Ja id zawsze jem jajka. I masło. Logiką moi dziadkowie żyli 85-95 lat jedząc masło, mięso, jajka, śmietanę bez problemów z sercem więc niech się "nAŁkA" j**ie
Chociaż wydawać by się mogło, że cholesterol jest substancją dobrze przebadaną, to jednak cały czas spotkać się można z błędnymi informacjami głoszonymi przez osoby bez odpowiedniej edukacji w kierunku żywności, żywienia i zdrowia. Dobrym na to przykładem jest przekonanie o tym, że sama zawartość cholesterolu w diecie jest jedynym czynnikiem [...]