Celem nigdy nie powinno być zrzucanie kg. Ważne są obwody, poziom tkanki tłuszczowej i wygląd sylwetki a nie masa ciała. Białko 2g/kg masy ciała. Tłuszcze min. 1g. Daj źródła tłuszczów nasyconych a nie ciągle oliwa. Np olej kokosowy, wiórki, wieprzowina, masło.
Oliwa się nadaje, ale do krótkiego procesu smażenia. Lepiej wychodzi na trym jak Domer wspomniał olej kokoswy, czy masło klarowane, PAM. Oleju koko wystarczy nawet 5g na usmażenie mięcha : )
Witaj, Mam pare uwag : -po pierwsze za dużo białka 150 gram powinno Ci starczyć. - jakoś tłuszczy , masło orzechowe bym wyrzucił ponieważ : http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy dodałbym tłuściejszego mięsa jak udka podroby , wieprzowina a także ryby jak śledź, makrela czy [...]
nie liczę oliwy na któerj smażę kurczaka, biorę też omegę 3 w tabsach to kilka gram jest więcej tłuszczu chyba.. Na oliwie nie smaż,lepiej olej kokosowy/masło klarowane, a tłuszcze możesz podbić np. awokado,orzechami,wiórkami kokosowymi itd.
Dokładnie, aczkolwiek winiłbym w tym przypadku jakość produktów, a także ogólną kaloryczność posiłków. Jedząc masło orzechowe z dodatkiem orzechów ( które są ciężko stawne ) uzupełniając to kefirem może upośledzić procesy trawienne, notabene obłędna ilość lipidów ( w dodatku mało jakościowych ). Dużo produktów o wysokim stopniu przetworzenia [...]
Kiedy robiłeś pomiary ostatnio? Bułki grahamki i masło orzechowe miałeś wymienić z tego co pamiętam już Ci o tym pisałam. Wafle ryżowe też...od czasu do czasu...A widzę je codziennie.
Jak dobierać produkty sprzyjające odchudzaniu ? co warto jeść często a czego unikać ? czy takie produkty jak np pieczywo z biedronki są dobre? czy różne wędliny z supermarketów pakowane próżniowo można jeść podczas redukcji ? Hej. Jeśli chodzi o prodtukty to tutaj nie dzieliłabym na sprzyjające odchudzaniu, i te niesprzyjające. Ale bardziej [...]
Więc ja na spokojnie zaczęłabym od tego 3100. Z takim podziałem makro: Białka okolice 130-140g, okolice 90-95g tłuszczy i reszta węglowodany do wyliczonej kaloryczności. Korzystaj z białka : tłuste i chude mięsa, to samo ryby, podroby, jaja, nabiał raczej w jednej porcji (np. twaróg, czy mozzarella itd) strączki (fasola, groch, soczewica, [...]
[...] granii / jogurty najczesciej jem bakomy lub zott bo konsystencja mi odpowiada, co do miesa waze przed obrobka/ jem jeszcze mozzarella/ powidła robie sama tak samo jak maslo orzechowe/ mam pytanie jezeli codziennie trenuje do 2 godzin to nie jem zbyt duzo tłuszczy zwiekszylam ich ilosc znacznie dodam, ze praktycznie ciagle jestem w [...]
[...] granii / jogurty najczesciej jem bakomy lub zott bo konsystencja mi odpowiada, co do miesa waze przed obrobka/ jem jeszcze mozzarella/ powidła robie sama tak samo jak maslo orzechowe/ mam pytanie jezeli codziennie trenuje do 2 godzin to nie jem zbyt duzo tłuszczy zwiekszylam ich ilosc znacznie dodam, ze praktycznie ciagle jestem w [...]
Wrzuć wypełnioną ankietę działu a rozpiskę diety według zaleceń w regulaminie. Wtedy będzie to czytelne. http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html Masło z orzechów ziemnych do eliminacji. Ew. z migdałów, nerkowców, laskowych. [...]
stanowczo zbyt dużo owoców zastępujących posiłek warto zadbać o to by każdy posiłek był odpowiednio zbilansowany tzn zawierał źródło białka, węglowodanów i tłuszczy np mięso, ryż, warzywa, oliwa z oliwek chleb zytni razowy, masło, jajka, warzywa wafle ryżowe,serek wiejski, orzechy, banan
No 100g może i w większej ilości i wygląda to śmiesznie ale tak jest. Czy p owsiane mogę zamienić np. na serek 150g Białko8,0 g, Węglowodany21,0 g Tłuszcz7,5 g ? Zamiana chudego sera na półtłusty - OK. "tuńczyk w puszkach od czasu do czasu, słonecznik to kiepskie źródło tłuszczy wymień na orzechy, nasiona sezamu, czy wiórki kokosowe, na kolację [...]
No 100g może i w większej ilości i wygląda to śmiesznie ale tak jest. Czy p owsiane mogę zamienić np. na serek 150g Białko8,0 g, Węglowodany21,0 g Tłuszcz7,5 g ? Płatko owsiane nie musisz ich całiem eliminować, ograniczyłabym ich ilosć, bo za niedługo mozesz mieć problem z WC Zamiana chudego sera na półtłusty - OK. "tuńczyk w puszkach od czasu [...]
Na amatorskim poziomie są ok. Można się czepiać, że pieczywo, to produkt przetworzony, ale to i tak jest zdecydowanie lepsza wersja niz poprzednie . I nie śmieć sobie w temacie, dopóki ktoś nie odpowie na Twojego posta możesz go edytować - klikając w taki ołoweczek po prawej stronie. Edit: Filet z piersi kurczaka to mięso, nie wędlina? i do [...]
Zależy jakie węgle i jakie tłuszcze - jeśli połączysz na raz dużo węgli prostych (podbijających mocno insulinę) z tłuszczem nasyconym, jest to "tucząca" kombinacja, natomiast węglowodany złożone plus tłuszcze nienasycone mogą dobrze służyć masie. Najlepiej po prostu spróbuj - podnoś stopniowo i obserwuj, do jakiego poziomu Ci te tłuszcze służą. [...]