SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

makrela wedzona

Czy chodziło Ci o: "makrela wędzona"?

  • Makrela wędzona?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Można od czasu do czasu makrelą zastąpić tyńczyka(blehh) ? Czy jest ona zdrowa? Bo 100g ma B 20,70 T 15,50 WW 0 Czy ten tłuszcz jest zdrowy? Moze ktoś zna więcej informacji na ten temat :) Sogi Pozdro ;)

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 18472 Data: 2007-01-06 12:34:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Makrela wedzona

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jake wartosci odrzywcze ma makrela wedzona?? I czy nadaje sie do diety "pakera"??

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-24 21:29:21 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Makrela wędzona na redukcji?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam Od dobrych 2 miesiecy częścią mojej diety redukcjyjnej jest makrela wędzona. Wyczytalem niedawno, że ryb wędzonych nie powinno się jeść na redkucji ze względu na zawartość soli która powoduje retencje wody. Chcialem zapytać specjalistów jak to jest naprawde z tymi rybami wędzonymi? unikać? Jeżeli rzeczywiscie nie jeść wędzonych ryb to na co [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-06-06 12:22:13 Szacuny postu: 7 (cały temat: 0)
  • Produkty spożywcze zawierające białko. Białka w jedzeniu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] To wybór tuńczyka czy łososia w kawałkach w puszce również nie jest zły, a ich ceny oscylują w przedziale od 4 do 8 złotych. Kolejnym, dobrym i tanim produktem jest wędzona makrela, posiada ponad 20 g białka w 100 gramach, dużą ilość zdrowego tłuszczu, a jej cena wynosi około 15 zł za kilogram, co również jest porównywalne do piersi z kurczaka. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10108 Data: 2017-07-16 13:09:43
  • Dieta antyhistaminowa - konieczność czy fanaberia? Co jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] (fazy natychmiastowej wzrostu przepuszczalności naczyń). Najwyższe stężenie histaminy mają: pasta z anchois (~3.4 g na 100 g produktu), tuńczyk konserwowy (2 g na 100 g), makrela wędzona (~1.8 g na 100 g), konserwa z anchois (~1.6 g na 100 g). Ponadto histaminę zawierają ryby, pomidory, liście szpinaku, karagen, wołowina, baranina, kiełbasy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2580 Data: 2019-11-30 08:59:18
  • W ostatnim czasie modne jest szukanie zagrożeń żywieniowych. Piętnuje się pszenicę, słodziki, cukier i niezmiennie, wiele pokarmów pochodzenia zwierzęcego (nabiał, mięso, mleko itd.). Nie twierdzę, iż jest to w każdym przypadku bezzasadne, jednak wielu autorów książek zbija majątek na straszeniu ludzi np. pszenicą. Ile potrzeba, by się zatruć? [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5851 Data: 2019-01-15 13:00:56
  • Bezpieczna redukcja nadmiaru tkanki tłuszczowej u nastolatków Redukcja tkanki tłuszczowej jest procesem, który polega na tym, aby zmusić ciało do pozbycia się zmagazynowanej energii. Efekt ten można osiągnąć poprzez odpowiednie odżywianie i aktywność fizyczną. Pisząc w uproszczeniu: musimy dostarczać mniej kalorii niż wydatkujemy w ciągu dnia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9125 Data: 2021-03-22 11:43:12
  • Chociaż wydawać by się mogło, że cholesterol jest substancją dobrze przebadaną, to jednak cały czas spotkać się można z błędnymi informacjami głoszonymi przez osoby bez odpowiedniej edukacji w kierunku żywności, żywienia i zdrowia. Dobrym na to przykładem jest przekonanie o tym, że sama zawartość cholesterolu w diecie jest jedynym czynnikiem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 987 Data: 2023-02-01 18:19:54
  • Dieta na masę dla początkującego mężczyzny 3000 kcal.

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dla wielu osób, które zaczynają przygodę z kształtowaniem sylwetki, w pierwszej chwili okres budowania masy mięśniowej wydaje się czymś prostym i przyjemnym. Zazwyczaj myśli, jakie przychodzą do głowy, to będę jadł dużo, będę najedzony, będę miał więcej siły. Niestety, mimo iż w pierwszym skojarzeniu wszystko wydaje się proste to niestety okres [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2230 Data: 2022-12-09 07:06:45
  • Jakie ryby jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] z wyżej wymienionych ryb jest na swój sposób wartościowa, pod względem smaku, jak i dostępności oraz pod względem zawartości witamin i minerałów. Najlepiej wypada halibut i makrela. Natomiast makrelę warto również spróbować świeżą, a nie tylko wędzoną. Najgorzej wypadają tutaj pod względem bogactwa minerałów i witamin dorsz, a zaraz za nim [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5580 Data: 2017-10-16 09:56:23