Hej mam pytanie. Kupiłem taki makaron z pszenicy durum: http://i67.tinypic.com/2j4251c.jpg http://i65.tinypic.com/dwc3r9.jpg Czy jest ok w diecie na masę? Czy ryż brązowy będzie lepszym wyborem? Wolałbym makaron bo mi lepiej smakuje i zjem go więcej niż ryżu. Na pudełku są wartości odżywcze przed ugotowaniem. A po ugotowaniu jak mam sprawdzić [...]
[...] po zrobionych badaniach. Zamieszczam mój przykładowy dzień z prowadzonego dziennika na forum. Nie mogę nigdzie w internecie znaleźć odpowiedzi na pytania : 1.Czy mogę jeść makaron ryżowy 100g ryż basmati 50g ? Jak nie to czym to zastąpić i czy mam czekać po ugotowaniu kilka h i odgrzać? Ziemniaki pieczone by zjeść na ostatni posiłek to wiem ze [...]
Witam czy makaron pełnoziarnisty ma/może miec miej wegli i ogólnie kcal od takiego normalnego białego? Na pudełku jest w 100g tylko 25g wegli a normalny makaron pszeniczny ma ich 70g. Czemu tak jest i czy to jest prawdziwy rozkład wegli czy pełnoziarnisty liczy sie jakos inaczej po ugotowaniu czy przed? Prosze o porade
[...] zastanawia w którym etapie to robić: na surowo czy po przyżądzeniu. podam przykłady: jeśli na surowo to ważymy: kurczaczka 400g -> po upieczeniu zostaje 300g ryż/makaron 100g -> po ugotowaniu 400g w przypadku ryżu to wiem, że trzeba ważyć przed, zanim nasiąknie wodą wiec dla 80g węglowodanów musimy wchłonąć ok. 400g ugotowanego ryżu. [...]
Siemanko :D Chciałem zasilic swoja wiedze kilkoma dosyc prostymi pytaniami, ktore bardzo mi pomoga :D 1. Jak wazyc jedzenie typu makaron,ryz itd ? Zawsze bylem pewien, ze po ugotowaniu, a teraz juz sam nie wiem bo gdzie bym nie czytal to wszedzie pisze ze przed gotowaniem :) 2. Czy wazna jest przerwa miedzy posilkami? Np. Majac diete rozlozona na [...]
[...] Mięsa jest surowego 400g ,po ugotowaniu wychodzi 80g ale ważę przed obróbka. Kukurydzę zmieniam na białe lub czerwone fasolę, groszek, buraki Ryze głównie brązowe, biały po treningu(ćwicze o 15), czasem zamienie na makaron kukurydziany Brokuły zamienię na mix warzyw z biedry lub szpinak /SFD/2019/11/4/77c727cab9a44f689dd38fbca0d8d464.jpg
Witam. Kiedy powinno się ważyć pierś z kurczaka, po ugotowaniu, czy surową przed ? Załóżmy ryż i makaron wlicza się przed ugotowaniem,a pierś z kurczaka kiedy?
Witam jak w temacie- jak ważymy żywność ? Chodzi mi dokłądnie jak oważamy np. makaron/ryż/mięso ? Przed przygotowaniem czy po ? Bo tak np. na makaronie widnieje na 100g produktu 10b 70ww 8t cała paczka ma masę 500g. Jednak po ugotowaniu cały makron waży już znacznie więcej. Stąd moje pytanie :)
Witam! Mam takie pytanie odnośnie żywności - mianowicie, kiedy ważymy np. ryż, pierś kurczaka, makaron, ziemniaki? Po ugotowaniu czy przed? I czy dzienniki żywieniowe zawarte w profilach na tym forum podają wartości surowych produktów czy ugotowanych? Pozdrawiam.
Jeżeli przed ugotowaniem makaron waży 100g to ile około będzie ważył po ugotowaniu. Czy raczej nie da sie tego określić i to zależy od długośći gotowania?
[...] wodę i pęcznieją w żołądku, dając uczucie sytości. Zmniejszają też przyswajanie tłuszczów oraz cukrów. We włókna roślinne bogaty jest m.in. niełuskany ryż oraz pieczywo i makaron razowy. Trzeba tylko pamiętać, by w trakcie jedzenia wypić chociaż szklankę wody. Pietruszka + jajka = dobra morfologia Co 10. kobieta cierpi na niedobór żelaza we [...]
siema. mam pytanie, makaron biedronka, wartosci przed ugotowaniem w 100 g: ww 75g wartosci po ugotowaniu w 150g : ww 50 g i o co w tym chodzi? liczy sie przed czy po ugotowaniu? czy w innych makaronach tez tak jest (producent nie podaje wartosci po ugotowaniu) bo troche dzwne to
Redzia, a Ty podałaś wagę produktów przed czy po ugotowaniu? Pytam, bo powinno się liczyć wagę przed przyrządzeniem, a 60g wołowiny po usmażeniu/upieczeniu to bardzo malutko, znowu makaron czy ryż po ugotowaniu ważą pewnie ze 2x więcej, a ponad 100g to dość duża porcja. Powodzenia :)
[...] to jest. Przy takiej konfiguracji traca swoje wlasciwosci natychmiastowego przenikania do krwi, wal z carbo tak jak dawales. btw. nie za duzo wegli jak na po treningu przy redukcji? przeciez nie sa one az tak wazne po trenie.. btw2 myślales o afterburning po kazdej sesji z ciezarami ? btw3 makaron wazysz przed czy po ugotowaniu ? pzdr. obserwuje
W załączniku znajduje się moja dieta początkowa , która ulegnie zmianom ... Największe problemy sprawia mi ułożenie kolacji oraz jak dobić tłuszcze , mam nadzieję , że pomożecie mi uporać się z powyższymi problemami :) Ps. Co do tego twarogu ... to liczba 100 g ulegnie zmianom , bo nie wiem ile jestem w stanie go zjeść . 1.Proszę o ocenę diety [...]
[...] SFD Econo 25g na wodzie opcja II : a) ryba grillowana 200g b) ryż brązowy / kasza 100g c) białko sfd Econo 25g na wodzie opcja III : a) pierś z kurczaka grillowana 200g b) makaron pełnoziarnisty 100g c) sos : - pomidor 300g (3 sztuki) - koncentrat pomidorowy 50g d) białko SFD Econo 25g na wodzie Kolacja : a) ser twarogowy półtłusty 100g b) [...]
Siema. Sprawa wyglada tak : zapotrzebowanie kcal : 2620kcal waga :~78,5kg Jestem na redukcji, ogólnie rzecz biorąc poziom bf jest u mnie nie najgorszy, krata się przebija wyraźnie. Ale nie o to chodzi. Na wakacje chce sie mega dociąć, żyły na brzuchu itd chcę to zrobić porządnie, zero podjadania itd. Myślałem o CKD. I teraz zaczynają się pytania [...]
1.POSILEK -7.30 kubek platkow owsianych z mlekiem + banan lub jablko ok.dodalbym jajko 2. POSILEK - 10.00 (w szkole) Makaron lub ryz (100g)+ jogurt owocowy+ sok multivitamina + baton zborzowy dalbym tu cos innego niz jogurt(np. serek wiejski),i jak juz to na pewno nie owocowy tylko naturalny 3. POSILEK - 12.00 1 bulka z serem gouda z szynka+ [...]
[...] z piątku, którą chcę powtarzać częściej o ile jest ok. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/3078dc523a6044679505641755b83726.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/03dc852e1eeb4340840b9fd36897a871.jpg Jeszcze mam pytanie z serii oczywistości - produkty typu ryż czy makaron mam ważyć przed czy po ugotowaniu? Zmieniony przez - czarne.mysli w dniu 2013-04-15 18:38:22