SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

maka

  • Duży problem - czym zastąpić jaja (uczulenie), żeby zrobić sobie jakiś placek, naleśnik, czy cóś?? Bo jajka sklejają zawsze składniki i nie mam pomysłu - mąka + woda + łyżeczka oliwy - da rade na śniadanie placka zrobić? Zmieniony przez - volvo93 w dniu 2010-06-28 21:22:52

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-28 21:13:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • da się usmażyć naleśniki bez tłuszczu na każdej patelni teflonowej, a smakują jak naleśniki- za***iście Tu masz przepis z gazety "Rebel": Słodkie naleśniki białkowe (ok. 20 sztuk) a)składniki: -13 białek jaj -100 ml odtłuszczonego mleka i podobna ilość wody min gaz -2 żółtka -150 g mąki razowej pszennej -400 g chudego twarogu -100g [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-19 22:34:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] kilka takich rzeczy po ktorych mozna odroznicc dobry chleb od karmelizaowanego oszusta;) Po pierwsze, warto czytac sklad. Najlepszy chleb to wtedy gdt w skladzie jest tylko, maka razowa ,woda,sol,drozdze ,wiadomo moga byc jeszcze jakies otreby,zarodki czy tam zarodniki pszenne i tak dalej, wazne zeby nie bylo maki pszennej,karmelu,cukru w [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-08-13 17:14:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mąka pszenna typ 750 Cienki, kup mąkę typu 2000 i zrób sam wegług przepisów z SFD. Np: http://www.sfd.pl/Chleb_razowy_wieloziarnisty-t597418.html Zmieniony przez - grrubas w dniu 2010-12-10 23:53:44

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-12-10 23:52:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1. zimna woda gazowana spulchnia 2. http://mamzdrowie.pl/kalorie/maka-ryzowa-biala Ryzowa biala ma wiecej wegli od owsianych.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-12 19:44:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1.Jaka część wołowiny najlepsza pod względem jakości i oczywiście ceny ;) 2.Jaka mąka pod dietę i gdzie najlepiej taką kupić. Z góry dzięki za pomoc

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-04 01:20:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka zamiast bułki tartej na schabowym?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-23 13:50:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • płatki się tak nie zwiążą w ciasto jak mąka

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-12 07:02:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jesli zmielisz platki na proch to wychodzi prawie jak maka - ja taka forme stosuje np do pulpetow.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-12 09:14:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ale moim zdaniem zmielony owies nie zwiąże się w ciasto pizzowe tak jak mąka

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-14 22:54:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jajko i pełnoziarnista mąka smażyłem też w kiedyś w zmielonych płatkach owsianych, szło Zmieniony przez - grrubas w dniu 2012-01-25 07:20:16

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-25 07:20:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja znam taki prosty, ale on mi rzadko kiedy wychodzi: mąka pszenna + woda + łyżeczka masła. z tego co pamiętam, to robiły takie coś dziewczyny w rewolucji na talerzu, odcinek o fast foodach- poszukaj w necie ;-)

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-20 18:29:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czasami jem u babci kluski lane na mleku. Pewnie wiecie o co chodzi (jajka miesza się z mąką, wlewa do mleka i gotuje) :-). Czy jakby spróbować z mąki żytniej pełnoziarnistej to by wyszło i byłoby zdrowe?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-07 15:41:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mam jeszcze 2 pytania : 1. Czy chleb żytni jasny jest dobry? w składzie jest napisana tylko mąka żytnia więc nie wiem , może lepszy graham lub razowy? 2. Co robicie z żółtkami po oddzieleniu od białek do kosza czy jest jakiś sposób/przepis :D

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-25 21:35:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 1. chleb żytni razowy najlepszy jest na zakwasie; jeśli nie możesz/nie umiesz/nie chcesz zrobić własnego, to szukaj takiego, który ma jak najkrótszy skład (żadnego Ecośtam) i ma być on z mąki żytniej 2000. Graham to jest mąka pszenna tylko inaczej rozdrobniona, więc jeśli unikasz pszenicy to graham odpada. 2. Ja nie wyrzucam żółtek, bo nie widzę [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-25 21:43:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy taka mąka jest dobra? Na opakowanie nie ma jakiego jest typu. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/dc01a754b30e4456a4c4a1a0bc21d002.jpg

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-23 13:47:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nie umiesz zrobić?%-), lol cebule podsmażasz, dorzucasz pieczarki i to dusisz razem, potem kostke rosołową rozpuszczasz w ciepłej wodzie gdzieś na oko 300-400ml i wlewasz w to, mieszasz i dusisz a potem zagęszczasz śmietaną i mąką

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-09 16:49:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • zagęścić zamiast mąką mozesz skrobią ziemniaczaną,pół łyżeczki-łyżeczka skrobi rozpuszczasz w połowie szklanki z woda i dodajesz do gotowanego np sosu i od razu masz sos zagęszczony

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-01 07:33:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • zagęścić zamiast mąką mozesz skrobią ziemniaczaną,pół łyżeczki-łyżeczka skrobi rozpuszczasz w połowie szklanki z woda i dodajesz do gotowanego np sosu i od razu masz sos zagęszczony, dzięki wielkie, skrobia ziemniaczana może być bo to same węgle a i łyżeczka w sosie mnie nie zabije, jutro będę pewnie testował zapraszam do głosowania w konkursie [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-01 07:41:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Byłem dzisiaj w pięciu piekarniach w mojej miejscowości i NIGDZIE nie robią bułek z mąki chociaż pełnoziarnistej :/ Do tego kupiłem "mąke graham" w stokrotce, okazało się że to w 60% mąka pszenna i w 20% graham

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-11 20:51:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)