nie no jest droższy - ale w czasach montignacowych - robiłam wypieki róznego typu z roznych mąk - z orkiszu wychodziło najsmaczniejsze. z zytniej np słodkie montignacowe rzeczy nie wyjda za chiny ludowe :) no ale nic - jak wrócę z urlopu rozważę kwestię zakwasu (prawie 3 tygodnie mnei w Warszawie nie będzie...)
[...] i wypadlem z drogi w taka skarpe 45topni pochyla 50m w dol i drzewo. na szczescie nic mi sie nie stalo ani przyjaciolce ani mojemu wackowi, a bez pasow i jai ona. a auto rozpieprzone w mak. i tu przeslanie nie zachowojmy sie jak gowiarze panowie na drodze. teraz juz zmodrzalem troche. odnosni TERRORA to wracaj brachu do zdrowia i treningu. pozdro
Ciasteczka owsiane z makiem :) Co potrzeba: 100dag płatków owsianych 1 jajko 50dag maku 40dag suszonych śliwek 30dag płatków migdałów 30dag miękkiego masła łyżeczka kakao ew.cynamon (tym razem bez, bo "wyszedł" ;) ale polecam ) Co robimy? Płatki zalewamy niewielką ilością ciepłej wody (tak żeby wchłonęły, ale żeby nie zrobić zbyt luźnej papki). [...]
Chleb prosty jak konstrukcja cepa %-) (bezglutenowy) Składniki: 1.500 g mąki bezglutenowej dobranej dowolnie np tak jak u mnie: -150 g mąki gryczanej -150 g mąki z quinoa -200 g mąki z amarantusa Tym razem zrobiłam z trzech różnych ale ostatnio było pół na pół gryka i quinoa. Wyjdzie zawsze niezależnie od proporcji i rodzajów mąk (trzeba sobie [...]
[...] krople, miętę, gorzką żołądkową ,cuda robiłem, a i tak się męczyłem z dobre 7 h już myślałem, że na płukanie żołądka będę musiał jechać.. cały wieczór odbijało mi się siarkowodorem, obrzydlistwo chyba za dużo klusek z makiem, co jak co ale mak to ciężkostrawne g**** nigdy więcej klusek Zmieniony przez - Volcanodon w dniu 2009-12-27 13:49:58
[...] po prostu to uwielbiam, żadne ciasto z tym nie wygra: łamańce. Nie wiem czy wiecie co to jest :-) W tym roku zrobiłam w wersji zdrowszej, mama zwykle robi z gotowej masy makowej i białej mąki. Ja użyłam maku zwykłego i mąki żytniej 2000. I był to dodatek do odżywki po treningu, ale okazało się za słodko :-) Bardzo proste w wykonaniu i bardzo [...]
[...] Frans,a Stevborne'a(Holender),który także ćwiczy JKD i ma kontakt z Nucleusem.Jak mówisz "wypasiny trener",gdy ćwiczył Wing Chun'a roz******lił mook jonga w drobny mak.A że uważa iż JKD to worek bez dna to jego indywidualna sprawa.Więc jeśli ty masz jakieś wątpliwości to pakuj swoją opasioną dupę w pociąg i przyjedź do Jabłonowa.Ale za [...]
[...] w pierwszym szoku albo zaczynają szlochać, albo nie mówią nic. Czas staje w miejscu. I nagle dziki ryk: "Naprzód! Gaz! Gaz! Gaz!". Szyby wagonu pękają w drobny mak pod jednoczesnym uderzeniem młotów. Na komendę: "Głowy w dół" pasażerowie zginają się w pół. Komendy ośmiu uzbrojonych facetów w kominiarkach są przekonujące. [...]
chlopaki a jakies agzotyczne maki jakby do tego dodac, bo pszenica i zyto to malo zdrowe obecnie zboze :P jakis owies? jeczmien? amarantus? albo choc orkisz - choc to tez odmiana pszenicy jest :P probowal ktos? nie mowie ,ze z samych tych mąk ale jakby troche dodac?
uu, ja tez od czarnucha bralem, owszem - na dnie puszki sie "odcisnelo" pod wplywem ciezaru cos na ksztalt grudki ale wystarczy puknac w scianke i natychmiast sie rozpada w mak
krotka bedzie ma riposta pak mak*****a batem chlosta potem jaja swoje gniecie i sie bawi z swinia w chlewie ale rada moi drodzy skonczmy wasnie te i zwody bo to robic sie zaczyna jak majorka dla pingwina sie wzajemnie tak gnoimy i sie w gowno tu stroimy lepiej skonczmy takie zarty i zalozmy inne narty porymujmy o czyms lepszym to madrzejszym to [...]
Czyli do drożdżówek gdzie zwykle używałem mąki pełnoziarnistej mogę dać jedynie mąkę gryczaną lub zmieszać? :-) Gryczana z pszenną moim zdaniem to bardzo dobre połączenie i do słodkich i do wytrawnych wypieków, tylko trzeba uchwycić proporcje w zależności od tego, co się robi i jaka jest potrzebna konsystencja ciasta. Ja zwykle daję 1/4 - 1/3 [...]
[...] myślę bez problemu dojdą, cieszy mnie taka duża powtarzalność formy, i trzymanie wagi, lecz nie spinamy się… wszystko lajt, spokój i zabawa. czwartek pojadłem czysto (ryż makaron), nabiło lekko i fajnie… dziś trochę potestowałem, ciasta rodzynki, mak i wiele innego.. /i chyba nie dla mnie/ i zmieniam na standard + surprise, nie mniej plan [...]
[...] Może za ładnie nie wyglądają, ale źle je postawiłam i się rozlały nieco. Składniki: - 2 jajka - płatki jaglane 60g - banan 80g - wiórki kokosowe 20g - mleczko kokosowe 20g - mak - 2 łyżeczki - słodzik Przygotowanie: Jaja wbijamy i wszystkie składniki mieszamy razem :) Do piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 20min [...]
[...] tury do konca nie wykorzystalem bo kontuJa wpadla ale z oxy bylem bardziej zadowolony. Co do rycia watroby to o to bym sie nie bal na oxie ale lipidogram rozyebuje w drobny mak. Wynik pod koniec cyklu na oxandrolonie 40mg ed /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/003f90f8a90f463bbb601fb0be9249e4.jpg A to wynik po tygodniu diety wysoko bialkowej %-) [...]
ja robię pół na pół:-) zawsze jakaś pizza lub mak do tego jakieś duże lody,nalesniki z serem na słodko ,jakies batony a tak to norma płatki,ryz,makaron ,mięso
wiecej szczegolów: proch smak - Fruit Tart .. i tu zaskoczenie czytalem ze smak 'dziwny' - lekko kwaskowaty,mak cierpkowaty, drazniacy język, szczypiacy tak jakby - ale znosny - choc jak dla mnie za kwasny rozpuszczalnosc - 100% porcja 10g niezle wykreca geba Zmieniony przez - solaros w dniu 2009-11-06 02:51:20