[...] czas w stanie małej ilości snu, może również powodować osłabienie, bóle głowy, czy inne schorzenia. Sugeruje się również, że występowanie tego typu sińców może być przyczyną jakiejś choroby. Bez wątpienia przyczyną ich powstawania jest złe odżywianie. Braki witamin, składników mineralnych, białka, zdrowych tłuszczów, skutkują zmianami na naszej [...]
[...] w produkcji testosteronu. Sama nazwa Premium, może być dość myląca. Z tego co opisałeś wygląda na produkt dobry jakościowo. Jednak warto sprawdzić skąd pochodzi wołowina, jaki producent. Jaki to jest kawałek wołowiny, ligawa, mostek, antrykot, szponder, czy może jest to mieszanka tych kawałków. Natomiast jeżeli mięso Ci zasmakuje i widzisz, że [...]
[...] i efektywna będzie suplementacja kierunkowa, czyli przyjmowanie składników, których brakuje w naszej diecie np: wit. D. Naprawdę spożywasz 600g batatów z twarogiem? w jaki sposób jesz serek wiejski z makaronem? niektóre posiłki wydają się być jałowe w kontekście smakowitości. Zrezygnuj z odchudzonego nabiału - wybieraj półtłusty lub [...]
Witajcie jaki zestaw supli polecacie na silwnie ? kreatyna+białko+weglowodany+omega+witaminy i minerały+bcaa+beta-alaine to nie za duzo czy to dobry zestaw tego wszystkiego ? dodatam ze hobbystycznie trenuje juz 4 rok Jaki cel treningowy? ... Wystarczy ci samo białko, bcaa, gainer i kreatyna, stosowana cyklicznie.
Super przepis, chyba najlepszy jaki mi się spodobał na forum *ever* :-) - bo wychodzi coś jakby gryczany na zakwasie, czyli na pewno jest to też zdrowe pieczywo, a nie trzeba się bawić w zakwas jako taki... Co do kaszy, to nie wolno odlewać z niej wody, bo razem z nią wylewa się witaminy i inne składniki odżywcze - kaszę (ryż i inne podobne [...]
[...] by było spekulować nad tym, żeby wliczyć do naszego dziennego bilansu inne wartości niż te z tabeli, ale ciężko to oszacować w domowych warunkach. Musielibyśmy wiedzieć jaki skład miało mięso przed obróbką (wartości zawarte w tabelach kalorycznych są uśrednione), ile tłuszczu się wytopiło itp. Idąc za słowami "nie jesteśmy w aptece" można [...]
Wróć do węgli około treningowo, co jest ważne to tłuszcze z których korzystamy, staraj się spożywać tylko zdrowe tłuszcze, omijaj żółty ser, mleko może zostać. Nie napisałeś jaki makaron spożywasz jeżeli to biały wyrzuć go z diety, jeżeli pełnoziarnisty może zostać, nie spożywaj węglowodanów w posiłkach wieczornych, jeżeli nie ma w tym miejscu [...]
[...] z dobrych, naturalnych źródeł. Całkowite wykluczanie nabiału z diety, jeżeli nie jest się uczulonym na któryś z jego składników, nie jest dobrym pomysłem, ponieważ odbieramy sobie świetne źródło wielu prozdrowotnych składników. Jednak powinniśmy dobrze dobierać to, jaki nabiał jemy. /SFD/2017/10/23/53d7a526bef24d7e9c566685ca28b0ba.jpg
Witam Na wstępie warto zaznaczyć, że nie jest łatwo pogodzić treningi siłowe z ciężką pracą fizyczną na budowie. Ale pamiętajmy, że ciało adaptuje się do każdych warunków i z czasem przywykniemy do wszystkiego. Śmiało więc można ćwiczyć pracując fizycznie i rozwijać swoją muskulaturę wraz z siłą. Potrzeba jednak odpowiedniego podejścia. Jakich [...]
[...] słyszy się słowa „ziemniaki są tuczące”. Czy tak jest naprawdę? Niekoniecznie. W 100g produktu mamy ok. 80 kcal, w tym niecałe 17g węglowodanów. Ważne jest natomiast w jaki sposób je poddajemy obróbce. Ziemniaki są bardzo chłonne zatem smażone na tłuszczu szybko nim nasiąkają. Najlepszym sposobem przyrządzenia będzie gotowanie i pieczenie i [...]
Pot to wydzielina gruczołów potowych i składa się w ok. 98% z wody. Reszta to sól, tłuszcz, mocznik, kwas moczowy, amoniak, kwas mlekowy, węglowodany i związki mineralne jednak są to znikome ilości. Stopień wydzielania potu zależy od wielu czynników m.in. od spożywanych pokarmów, warunków klimatycznych, współistniejących schorzeń, wykonywanej [...]
[...] ważącej 70 kg), większość substancji spalających tłuszcz zawiera tylko 50-100 mg, czyli ilość, która może być lub może nie być skuteczna. Następnym krokiem jest określenie, jaki jest minimalny wymagany poziom choliny, aby zwiększyć poziom L-karnityny w mięśniach oraz uzyskanie informacji, czy zwiększanie poziomu L-karnityny w mięśniach poprzez [...]
Okres 2-3 miesięcy to dobry czas na wykonanie pewnego cyklu masowego czy redukcyjnego. Należy jednak pamiętać, że każdy z nas jest inny, wychodzi z innego punktu, ma inne możliwości. Ciężko też planować czas trwania danego procesu. Nie przewidzimy ile czasu zajmie nam osiągnięcie pewnej wagi, obwodów, wyglądu sylwetki. Wprowadzając dietę i trening [...]
[...] układu sercowo-naczyniowego. Przed zakupem omega-3 w formie suplementu należy zachować jednak ostrożność, gdyż to właśnie sposób produkcji oleju rybiego wpływa na rezultat, jaki uzyskamy podczas kuracji omega-3 w kapsułce. Na co zwracać uwagę? - suplement musi zawierać odpowiednią ilość omega-3, w tym DHA i EPA - producent powinien napisać [...]
Czy żółtko ma więcej białka niż białko jajka? To zależy w jaki sposób na to spojrzymy. Jeśli uznamy, że jedna sztuka jaja waży ok. 55g i składa się z 20g żółtka i 35g białka wówczas wartości odżywcze będą się prezentować następująco: Żółtko – 20g - energia 63 kcal - białko 3,1g - tłuszcz 5,6g - węglowodany 0,1g Białko – 35g (100g/ 35g) - energia [...]
W zakupie suplementów często pojawiają się wśród osób początkujących pytania na ich temat. Szczególnie odnośnie do tego, w jaki sposób najlepiej je wykorzystać, czyli dotyczących stosowania. W tym celu jak najbardziej warto skonsultować to z osobami bardziej doświadczonymi, tak jak Ty to zrobiłeś. Jednak warto było spytać przed zakupem [...]
[...] pochodzące z dobrych, naturalnych źródeł. Całkowite wykluczanie nabiału z diety, jeżeli nie jest się uczulonym na któryś z jego składników, nie jest dobrym pomysłem, ponieważ odbieramy sobie świetne źródło wielu prozdrowotnych składników. Jednak powinniśmy dobrze dobierać to, jaki nabiał jemy. /SFD/2017/10/23/34bdc68256954bdf84884c9eaecb8922.jpg
[...] okazać się niezwykle istotne. Układaj swoją dietę tak, aby zawierała niezbędne do utrzymania zdrowia witaminy i minerały. W artykule Macieja znajdziesz informacje i porady z jakich produktów najlepiej korzystać podczas diet redukcyjnych. https://www.sfd.pl/art/Odchudzanie/Poradnik_odchudzania%3A_najlepsze_pokarmy_podczas_diety-a2878.html Dieta [...]
Obwód bicepsa jest sprawą mocno indywidualną. Wiele zależy od tego, jak wygląda nasza dieta, regeneracja oraz trening, bo wszystko to ma istotny wpływ na to, w jaki sposób rosną nasze mięśnie. Istotna jest odpowiednia nadwyżka kaloryczna, która wraz z odpowiednim treningiem umożliwi mięśniom możliwość rozrostu. Jeśli nie wiesz, ile wynosi Twoje [...]