Jesli nie wiesz ze białko jaja pod wplywem smazenia traci wartosc biologiczna to zycze Ci dalekiej drogi w zyciu <lol> ,,Denaturacja białka - zmiany w III- i IV-rzędowej strukturze białka natywnego, które prowadzą do utraty aktywności biologicznej lub innej indywidualnej cechy charakterystycznej przy zachowaniu jego struktury [...]
[...] Najlepszy efekt osiaga sie w momencie dodatnia do jogurtu lub mleka ze wzgledu na zawartosc wapnia w tych produktach, który pozwala na lepsza przyswajalnosc bialka jaja kurzego. Podstawowe zalety bialka w proszku dla sportowców to: 1. produkowane z czystego bialka jaj kurzych 2. 260 sztuk bialek jaja kurzego w 1 kg bialka w proszku 3. 6 [...]
[...] So-ok w ostatnim kifie jest właśnie taki wskaźnik Protein Digestibility Corrected Amino ACID SCORE wyznacza on jakość białka pod wszględem strawności i zaspokojenia potrzeby na aminokwasy: i tak np: serwatka białko jaja mleko i kazeina ma 1 (czyli najwyższą wartość) a wołowina np. 0,92 Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2009-03-10 17:39:12
[...] sklad: maka zytnia (w tym maka zytnia razowa),woda,ziarna zyta lamanego 16%,sól, miod sztuczny,proszek mleczny piekarniczy moze zawierac sladowe ilosci gluten, sezam,sol i jaja nie zawiera konserwantow. data do spozycia po otwarciu 48godzin max masa netto 400g wartosc odzywcza dla 100g: 189,5kcal 4,1g bialka 44,2g wegli 1,1 tluszczy Z [...]
nie przebijac posta przez chwile Jeżeli ktoś chce napisać tylko "powodzenia" etc. to zapraszam na prv Dziękuje firmie Activita i grupie weryfikatorów za udostępnienie mi odżywek i suplementów do testu. O MNIE 1989.04.03 staż treningowy 2,5 roku najbliższy cel sportowy masa rekordy wycisk 115 siad 170 martwy 180 suplementacja Brak [...]
[...] chyba wcale nie taki dobry pomysl..zbyt duzo bialka sie traci bo przyswajane to cos chyba miedzy 40 a 60 % gdzie po ugotowaniu jest ok 90 albo i ponad ... tak samo jak jesc jaja to tylko na miekko bo w zoltku jest bardzo duzo witamin .. te na twardo skoleji traca swoja wartosc i czym dluzej beda gotowane tym mniej beda przydatne dla nas [...]
[...] się wartość zapotrzebowania kcal) i wyszło mi że o 100 gram wcinam za dużo białka, ale ten kalkulator zlicza też białko z makaronu itp, czy tak być powinno czy wliczyć tylko jaja, mięsa, ryby i przetwory mleczne? Nie chce w sumię bez sensu ładować w siebie nie potrzebnie duże ilości białka i się zakwaszać. Proszę Was o odpowiedź. pozdrawiam
Witam wszystkich. Na siłownie chodzę niecałe 4 miesiące. Nie mam dobrej diety, aczkolwiek staram się jesć co 3h, jednak nie zawsze posiłki są pełnowartościowe, czesto np. zjem 2 drożdrówki + jogurt etc. Dlatego teraz postaram się stosować diete, więc zwracam się do Was, doświadczonych siłaczy o pomoc. Wzrost: 196 cm Waga: 75kg Wiek: 20 lat Jak [...]
[...] Najlepszy efekt osiaga sie w momencie dodatnia do jogurtu lub mleka ze wzgledu na zawartosc wapnia w tych produktach, który pozwala na lepsza przyswajalnosc bialka jaja kurzego. Podstawowe zalety bialka w proszku dla sportowców to: 1. produkowane z czystego bialka jaj kurzych 2. 260 sztuk bialek jaja kurzego w 1 kg bialka w proszku 3. 6 [...]