białka 2-2,5gr/kg ww 5-6gr/kg tłuszcze 1,5-2gr.kg wegle o wysokim ig najlepiej z rana i po treningu białko np izolat najlepiej po przebudzeniu i po treningu lub + na noc
wracajac do tematu - Olimpie do konca nie odrozniam zbyt dużej roznicy miedzy waszym Iso-Chill a ion-exchange . dlaczego? powstajacy podczas ultra/mikrofiltracji izolat - musi mieć choć 0,5-1% laktozy. nie możliwym jest otrzymywanie bez laktozowego mikro/ultrafiltrowanego izolatu. łatwiej już jest z tłuszczem - z tego co wiem, możliwa jest nawet [...]
[...] zachowaniu dobrej - z zapewnioną potrzebną ilością białka - diety bardziej przydają się suplementy niż dodatkowa porcja białka którego organizm i tak w pełni nie wykorzysta łatwo przechodzisz z SP 80 na izolat a mówiłeś że nie ma różnicy jak działa HMB na teścia - czemu mnie pytasz a czy ja o tym wspominałem?? EOT z mojej strony i pozdrowienia
Mam pytanie. Przyjmijmy ze w diecie bedzie mi brakowac 70g białka. Zamierzam brac wobec tego po treningu ok.35g koncentratu serwatki Olimpu ( moze przy przyplywie gotowki izolat, ale pozostanmy przy koncenrtacie), a na noc ok. 35g Pro Cas 85 -wiadomo ( kazeinian wapnia). no i pytanie moje czy zbytnio nie "wydziwiam" i nie lepiej po prostu rac [...]
[...] te były również bardzo słabo rozpuszczalne. Ostatecznie z tych powodów nie zdecydowaliśmy się wtedy wypuścić odżywek serwatkowych ,niestety błąd został skopiowany na nowe etykiety i znalazł sie na nowej serii odżywek. Jeszcze raz przepraszamy Gwarantujemy ,że izolat stoswany przez nas do produkcji jest najwyższej jakości CFM i UE. olimp
Witam postanowilem stworzyc ten post ... cos na wzor Postu czarnego o gainerach , ja napisze o bialkach ale Olimpu , w sam raz post dla Ludzi ktorzy w*******ja Akcje Polska Dla Polakow A wiec najpierw troche teori Białko stanowi ponad 90% bezwodnej masy Ciala. Adaptacje do wysiłku sportowego , czyli wzrost poziomu wytrenowania , jest [...]
kupilem ostatnio izolat bialka serwatkowego hitec. bral ktos moze to? jaka opinie macie o tym bialku. czy lepiej wrocic do bialka uniwersala, mimo ze to mieszanka izolatu i koncentratu
Izolat białek serwatkowych wpi,który wykorzystujemy do produkcji swoich odżwek jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością [...]
[...] dziękuje z góry za zarozumienie. PROCESY POWSTAWANIA SERWATKOWYCH ODŻYWEK BIAŁKOWYCH I ICH ANALIZA Podczas wytwarzania odżywek białkowych na bazie serwatki (koncentrat WPC, izolat WPI) stosuje się dwa najbardziej popularne sposoby produkcji obecnie najpopularniejszych odżywek białkowych: - wymiany jonowej (IE - ion exchange) - mikro i [...]
wpi = whey protein izolat 95 % = czyli 95 g białka serwatkowego na 100g nie posiada laktozy a jezeli ona jest to w minimalnych iolościach (zależy od producenta) wpc = whey protein koncentrat 80 %= 80g białka serwatkowego 100g laktoza ok. 5% ( zależy od producenta) Zmieniony przez - _=WaFeL=_ w dniu 2004-07-31 14:35:52
pelna nazwa : MX PRO firma ESN - Elite Sport Nutrition z USA z Carlsbadu w kaliforni technologia i pochodzenie bialka to samo co firmy MRM sklad w porcji 29 g bialko 22g wegle 2 g tluszcze (mct) 2 g 1- ulrafilrtowany koncetrat serwatki 2- mikrofiltrowany izolat serwatki 3-instanizowana kazeina
Izolat bialka serwatki i bialko jaja kurzego mozna porownywac mniejwiecej na tym samym poziomie odnoszac sie do jedzenia.Jesli chodzi o odzywki, to serwatka ma przewage w okreslonych porachze wzgledu na szybkosc trawienia, zas bialko jaja kurzego trawiace sie wolniej lepiej stosowac godzinach nocnych. Przy jedzeniu wyglada to troche inaczej, [...]
[...] że ten wskażnik jest podawany na opakowaniach przedewszystkim odżywek, które w swoim składzie opierają się głównie na białku serwatki(czy to koncentrat(WPC)-104, czy izolat(WPI)-159,...). Dareckyy czy moze na białku soji, albo ovoalbuminie zauważysz w wielkiej, błyszczącej ramce tę wartość. Chyba będzie cięzko. Wartość ta, a mianowicie [...]
[...] wskaznik dopooki nie wszedl PDCAAS - wskaznik dla ludzi Dareckyy spoko ja tez nie mam zamiaru sie z Tobą sprzeczac Byq w praktyce rooznie jest u rooznych usoob. W teorii izolat serwatki jest gorszy od albuminy jaja kurzego i laktoalbuminy. Aminogramy tych dwooch bialek są najbardziej podobne do ludzkiego. Twoje odczucia mogly byc spowodowane [...]
A ja powiem że izolat jest lepszy od jajka i nie mówie tu o teorii, BV - ale o własnych doświadczeniach i samopoczuciu po tych rodzajach białka działanie izolatu czułem lepiej niż jajka - szczególnie rano po przebudzeniu byłem bardziej wypoczęty, zregenerowany oczywiście - jajko jest bardziej opłacalne i jeśli stosujemy na poziomie amatorskim i [...]
Dzisiaj kupiłem sobie jeszcze Izolat Białka Sojowego. To dobry zakup ?? I czy moge brać naraz gainera i izolat ?? I jeszcze jedno najważniejsze pytanie. Ćwicze wyskok (Super Dunks) 5 razy w tygodniu (poniedziałek - piątek), czy moge w tym samym czasie ćwiczyć na inne partie ?? Nie będzie tak, że ćwiczenia nie dadzą żadnego efektu, bo będę po [...]