KALORIE I TŁUSZCZ W POSIŁKACH Od dawna wiadomo, że właściwe odżywianie się i stosowanie odpowiedniej diety to połowa, a niektórzy znawcy sprawy twierdzą, że nawet 80% kulturystycznego sukcesu. Przestrzeganie godzin posiłków, ilości wypitej wody, czy wreszcie rodzaju spożywanego pokarmu są równie istotne jak intensywny, regularny i profesjonalny [...]
[...] białko w 100 gr.: mięso z piersi z indyka ok. 20 gr. polędwica z piersi z kurczaka ok.20 gr szynka z piersi z indyka ok.22 gr, białko jaja kurzego ok.3 gr. w 1 jajku ryby(halibut,dorsz,mintaj,morszczuk ok.20 gr. inne produkty zawierające węglowodany w 100gr: płatki kukurydziane ok 80 gr., płatki jęczmienne ok.80 gr. kasza manna ok.75 [...]
[...] sklepie z odżywkami dla sportowców których jest dużo i w sieci i w realu. Oczywiście może to być ryba (łosoś świeży ale także wędzony (szczególnie na kolację, dorsz, sola,halibut,tunczyk ). Może także być wędlina drobiowa ale dobrej jakości (od 30zł za kg wzwyż) . Ważne by porcja mięsa ważyła 150gr przed ugotowaniem. DO MIĘS UŻYWAMY WSZELKICH [...]
[...] -ryz ciemny -kasza kuskus,gryczana,jeczmienna 5.Mieso:piers z kurczaka lub Indyka(gotowana,na parze,z grilla,pieczona w folii) 6.Ryby wedzona-makrela,halibut,pstrag filety z morszczuka,mintaja-na parze lub z grilla tunczyk w sosie wlasnym 7.Przekaski: Nasiona slonecznika,dyni Orzechy:laskowe,nerkowca, Migdaly 8.Napoje [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] źródłem białka o wysokiej wartości biologicznej, ale fakt ten nie jest jedynym powodem, dla którego warto je spożywać. Warto wiedzieć, że ryby takie jak łosoś , makrela, halibut czy śledź dostarczają solidnej porcji niezwykle cennych składników, których bardzo często w diecie po prostu brakuje, a są nimi: kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3 [...]
[...] serca. Dowiedziono też, że przyczyniają się do obniżania poziomu trójglicerydów we krwi. Najwięcej kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3 zawierają: =łosoś -makrela -śledź -halibut -dorsz -tuńczyk Około 200 g mięsa ryby pokrywa zapotrzebowanie na większość składników pokarmowych. Z tego powodu nie powinniśmy unikać spożywania ryb i przynajmniej [...]
[...] sklepie z odżywkami dla sportowców których jest dużo i w sieci i w realu. Oczywiście może to być ryba (łosoś świeży ale także wędzony (szczególnie na kolację, dorsz, sola,halibut,tunczyk ). Może także być wędlina drobiowa ale dobrej jakości (od 30zł za kg wzwyż) . Ważne by porcja mięsa ważyła 130-150gr przed ugotowaniem. DO MIĘS UŻYWAMY [...]
Należy pamiętać o tym, że odżywkii suplementy są uzupełnieniem diety. Oto wartości odżywcze potraw najbardziej przydatnych w sportach siłowych (w 100g produktu) Produkt --------------------Baiłko----------tłuszcz----------Węglowodany----------Kcal Wołowina pieczeń----------20,9----------3,6----------0,0----------118 Wołowina [...]
Witam serdecznie ;-D Postanowiłam zacząć prowadzić Dziennik Treningowy , mam nadzieję, że przez to będę mieć jeszcze większą motywację :-) Półtora roku temu zaczęła się moja pasja do fitnessu.. z czasem jednak to było za mało i zaczęłam chodzić na siłownie... Teraz wiem, że to jest TO ! :-) Moim marzeniem jest wystartowanie w konkursie Bikini [...]
[...] kilka pieczarek dla urozmaicenia a czasami dodam kiszonego ogorka. + oliwy z oliwek Obiad Oczywiscie rybka, nie ma znaczenia, Losos , halibut , pstrag. Co mi sie nawinie w sklepie okolo200g. Do tego ogorek kiszony Kolacja: Puszka tunczyka 200g z serem mozarella 50 g Wody [...]
[...] Ponadto insulina, uwolniona w nadmiarze, sprzyja odkładaniu się tłuszczu. 3.W codziennej diecie więcej ryb (szczególnie morskich) i błonnika Tłuste ryby (np.łosoś, halibut) zawierają omega-3 kwasy tłuszczowe, których obecność powoduje zwiększenie wrażliwości mięśni na działanie insuliny. Umożliwia to zwiększone wnikanie glukozy i [...]
[...] sklepie z odżywkami dla sportowców których jest dużo i w sieci i w realu. Oczywiście może to być ryba (łosoś świeży ale także wędzony (szczególnie na kolację, dorsz, sola,halibut,tunczyk ). Może także być wędlina drobiowa ale dobrej jakości (od 30zł za kg wzwyż) . Ważne by porcja mięsa ważyła 150gr przed ugotowaniem. DO MIĘS UŻYWAMY WSZELKICH [...]
[...] zbyt tłuste i mogą być źle tolerowane przez osobę gorączkującą. Polecane gatunki ryb to dorsz, pstrąg, leszcz, sola, szczupak, sandacz, a niewskazane są tłuste, np. węgorz, halibut. Najchętniej jadanymi potrawami z ryb, mięs czy drobiu są pulpety i klopsiki. Można również przygotowywać ryby i mięsa pieczone w folii, duszone w warzywach lub [...]
[...] jak pisze Ch. Kresser, największym źródłem surowców dla bakterii wytwarzających TMAO są owoce morza i dostarczają ich w dużo większych ilościach niż mięso czerwone (np. halibut zawiera ich 100 razy więcej). Dobrze natomiast udokumentowane jest, że spożycie owoców morza, również ze względu na zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z [...]