10 Reguł Poliquina na spożywanie węglowodanów dla optymalnego składu ciała Autor: Charles Poliquin 1. Wyeliminuj zboża, a zwłaszcza pszenicę. To najważniejsza z zasad dotyczących spożywania węglowodanów. Pszenica wpływa na poziom cukru we krwi w taki sam sposób, jak cukier spożywczy. 2. Wyeliminuj zboża, część druga. Białko prolamina obecne w [...]
[...] z kawą Cappucino z 1 łyż cukru brązowetgo lub Nescafe 3 w 1 z saszetki, lub musli Fitella na mleku/jogurcie naturalnym Co lubisz jeść na obiad : np. krokiety kapusta-grzyby / warzywa na patelnię z kurczakiem ugotowanym Co jako przekąskę : dużo jogurtów, serków homogenizowanych, np. jogurt Milko pitny straciatella, Danio Co jako deser : [...]
[...] hiperplazji komórek tłuszczowych, czyli ich liczbowego rozrostu. Kiedy naprzemiennie pojawiają się okresy niedożywienia oraz nadkonsumpcji kalorii, komórki mnożą się niczym „grzyby po deszczu". Kiedy powstaną, ich likwidacja jest praktycznie niemożliwa. Bardzo szybko wyrastają i utrwalają swoją dorosłą postać, powodując coraz bardziej uciążliwą [...]
[...] są cukry, pektyny, fitosterole, flawonoidy, beta-karoten, witaminy B i C, sole minerale, w tym sporo krzemu. Zawiera też substancję, która może zwalczać bakterie, niektóre grzyby i wirusy. Przed odkryciem antybiotyków, czosnek chronił przed chorobami zakaźnymi. W medycynie naturalnej stosowany do leczenia schorzeń przewodu pokarmowego i dróg [...]
[...] są przyczyną 14mln śmiertelnych przypadków na rok. To daje 25%ogólnego wskaźnika śmiertelności = każda czwarta śmierć! Różne pasożyty, bakterie chorobotwórcze i gnilne oraz grzyby żyjące w przewodzie pokarmowym, mogą wywoływać: * kaszel lub obrzęk krtani prowadząc od alergii nawet do astmy * problemy skórne * zwiększona ilość zmian barwnikowych, [...]
Co to jest L-karnityna? L-karnityna jest substancją, witaminopodobną, ważną substancją odżywczą i składnikiem codziennego pożywienia. L-karnityna odgrywa ważną rolę w metabolizmie ( przemianie ) kwasów tłuszczowych. Jest często nazywana witaminą BT lub witaminą energii. Historia L-karnityny L-karnityna została odkryta w 1905 roku jako składnik [...]
[...] obróbce kulinarnej, uwalnia się monomery. Istnieje kilka potraw dość zasobnych w glikokoniugaty, tylko że rzadko pojawiają się one naszych stołach, np. zupa z raków, duszone grzyby, galaretka z nóżek, galaretki deserowe. Mniej niż lek, więcej niż posiłek - suplement spożywczy Z pomocą w wyrównywaniu deficytowych składników przychodzą producenci [...]
[...] was że od siłowni nie nabawicie sie muskularnej sylwetki pokroju Arnolda Schwarzeneggera- to nie jest takie proste! Przede wszystkim gdyby mięśnie rosły od siłowni jak grzyby po deszczy, mielibyśmy na ulicach wielu doskonale zbudowanych facetów-a jak wiadomo tak nie jest.Dlatego nie bójcie sie wizyty w klubie, przekonacie sie po paru [...]
https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Kaszotto_z_kurkami_i_pol%C4%99dwiczk%C4%85_wieprzow%C4%85-a2729.html Jesień to grzyby, grzyby to aromat, kaszotto z grzybami to mistrzostwo :) i mięso do tego:) /SFD/2018/11/7/1af685b52d14429488539fba03004111.jpg /SFD/2018/11/7/98a24aeeb5db42f39b794ccc15b7dbe7.jpg [...]
200g polędwiczka wieprzowa 200g makaron shirataki cebula dymka przyprawa 5 smaków curry sos sojowy czerwony grzyby mun kapusta pekińska Mięso kroimy na kawałki, dodajemy przyprawę 5 smaków, sos sojowy i marynujemy na co najmniej godzinę. Pokrojoną cebulkę smażymy na PAM, dodajemy mięso, po chwili kapustę pekińską(na taką porcję starczy ok [...]
Shiitake mushrooms – to grzyby pochodzące z Azji Wschodniej, znane również w Polsce pod nazwą "twardziaki japońskie". Są źródłem związków takich jak: prowitamina witaminy D (ergosterol), witaminy z grupy B, lentinian (należący do glukanów) oraz AHCC. Przypisuje się im właściwości przecwiwiruowe, przeciwgrzybicze i immunostymulujące, a także [...]