SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

fat v 10

  • Białko kazeinowe, czy serwatkowe?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Od razu zaznaczę, że nie da się odpowiedzieć na pytanie „co jest lepsze”. To tak, jakbyś pytał mechanika, czy zamontować części używane, nowe, ale kiepskiego producenta lub te najlepsze na rynku, najdroższe. W każdym przypadku odpowiedź będzie inna. Inaczej będzie dobierać części dla osoby robiącej 5 tys. km rocznie, a inaczej do auta robiącego 50 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6905 Data: 2018-04-16 11:11:12
  • Czym jest trening na masę? Najprostszymi słowami: jest to trening mający zwiększać masę ciała poprzez zwiększanie obwodów mięśni: bicepsa, tricepsa, przedramion, ud, klatki piersiowej czy grzbietu. Od przynajmniej końca lat 80. XX wieku i początku lat 90. XX wieku u większości mężczyzn chodzących na siłownię da się zauważyć trend w budowaniu masy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16973 Data: 2018-08-17 09:34:59
  • [...] SW, Fielding BA, Humphreys SM. Coordinated regulation of hormone-sensitive lipase and lipoprotein lipase in human adipose tissue in vivo: Implications for the control of fat storage and fat mobilization. Adv Enzyme Regul. 1995;35:163–178. Eugenia Murawska-Ciałowicz “Tkanka tłuszczowa – charakterystyka morfologiczna i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3839 Data: 2019-02-12 10:54:59
  • Słodziki: które są naturalne, a które sztuczne?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Bias to Food Cues: A Double-Blind Randomized Controlled Trial in Healthy Adults https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32125421/ Kikuko Amo i in. Effects of xylitol on metabolic parameters and visceral fat accumulation https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3128359/ http://www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl/Prezentacje/2014/slajdy_slodziki.pdf

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2126 Data: 2020-12-09 08:57:56
  • [...] Margrit Kemper,1,2,3 Achim Kramer,5 Andreas F. H. Pfeiffer,1,2,3 Olga Pivovarova,1,2,3,* and Natalia Rudovich “The effect of diurnal distribution of carbohydrates and fat on glycaemic control in humans: a randomized controlled trial” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5341154/ Alpana P. Shukla, Radu G. Iliescu, Catherine E. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5835 Data: 2018-01-15 11:29:45
  • [...] and intervention strategies”https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3447534/ Livesey G, Elia M. Estimation of energy expenditure, net carbohydrate utilization, and net fat oxidation and synthesis by indirect calorimetry: evaluation of errors with special reference to the detailed composition of fuels. The American journal of clinical [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 17097 Data: 2018-09-01 14:13:12
  • [...] „NATURALNE KOMóRKI REGULATOROWE (CD4+CD25+)” https://pbkom.eu/sites/default/files/artykulydo2012/33_1_71.pdf Does running with or without changes in diet reduce fat mass in novice runners?: A 1-year prospective study http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25766050 Utter AC1, Nieman DC, Shannonhouse EM, Butterworth DE, Nieman Influence [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12475 Data: 2019-02-04 12:52:20
  • Amfetamina – pierwszy raz synteza związku pochodnej amfetaminy nastąpiła w roku 1887. Siarczan amfetaminy – synteza w roku 1927. Wprowadzono ją do obrotu w 1932 roku (patent). Smith, Kline & French wprowadziło w latach 30’ XX wieku do obrotu benzedrynę w postaci inhalatora w postaci 325 mg roztworu amfetaminy z dodatkami. Podsumowanie Biorąc [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 32615 Data: 2018-08-17 09:45:07
  • Czy tego chcemy, czy nie, sterydy anaboliczno-androgenne są niezmiernie popularne i nic nie wskazuje na to, by przestały być stosowane. Na dodatek pojawiły się kolejne środki, które służą do obchodzenia regulacji prawnych (np. prohormony) lub preparaty, które miały być bezpieczną alternatywą, a stały się groźniejszym od pierwowzoru zamiennikiem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3228 Data: 2022-09-23 00:53:50
  • Masło czy oliwa z oliwek?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] https://www.oliveoilsource.com/page/chemical-characteristics Narinder Kaur, Vishal Chugh, and Anil K. Gupta „Essential fatty acids as functional components of foods- a review” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4190204/ Wardhana, Eko E. Surachmanto, E.A. Datau „The Role of Omega-3 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1198 Data: 2022-10-10 08:20:37
  • W pierwszej części rozprawiłem się z uniwersalnymi pytaniami o „tuczące ziemniaki” oraz o aeroby służące do spalania tkanki tłuszczowej. Pora na kilka, kolejnych nader często spotykanych pytań. Podsumowując: małe ilości węglowodanów nawet z kiepskich źródeł takich jak przekąski np. żelki, paluszki, słodycze, lody - wcale nie muszą uniemożliwiać [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4957 Data: 2017-04-20 08:03:43
  • Diety niskowęglowodanowe a poziom testosteronu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Blood Parameters, and Performance Metrics in CrossFit Trainees: A Pilot Study” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5969192/ Jeremy Silva „The effects of very high fat, very low carbohydrate diets on safety, blood lipid profile, and anabolic hormone status”  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4271636/ Amy R. Lane · Joseph W. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5628 Data: 2020-09-25 10:58:09
  • [...] Rasmus Oestergaard Nielsen i wsp. „Does running with or without changes in diet reduce fat mass in novice runners?: A 1-year prospective study.” http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25766050 Nielsen RO, Bertelsen ML, Parner ET1, Sørensen H2, Lind M3, Rasmussen S. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2939 Data: 2020-07-17 17:29:34
  • [...] białka na kg masy ciała po 8 tygodniach diety i treningu? W jednym z badań w grupie „niskich protein” odnotowano przyrost 1.3 kg ± 2.0 beztłuszczowej masy ciała (ang. FFM = fat free mass). Z kolei w grupie „wysokich protein” odnotowano przyrost 1.9 kg ± 2.4 beztłuszczowej masy ciała. Czyli oznacza to wzrost od 650 g do 950 g masy miesięcznie u [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 40460 Data: 2020-08-23 08:10:18
  • Cukier czy tłuszcz, co zwiększa ryzyko zachorowania na raka?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Zhou Qing “Vitamin C deficiency aggravates tumor necrosis factor α-induced insulin resistance” L.P. Turcotte, J.S. Fisher Skeletal muscle insulin resistance: roles of fatty acid metabolism and exercise Phys Ther, 88 (2008), pp. 1279-1296 Chien-Te Ho “Improving glucose tolerance by muscle-damaging [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1321 Data: 2020-09-11 15:28:31
  • [...] Bueno, N., De Melo, I., De Oliveira, S., & Da Rocha Ataide, T. (2013). Very-low-carbohydrate ketogenic diet v. low-fat diet for long-term weight loss: A meta-analysis of randomised controlled trials. British Journal of Nutrition, 110(7), 1178-1187. doi:10.1017/S0007114513000548

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1032 Data: 2023-11-18 13:30:32
  • Tytułowe zagadnienie wzbudza tyle emocji, iż znani dawniej, profesjonalni kulturyści obrzucają się nawzajem wyzwiskami. Niedawno w serwisie Youtube wybuchła burza. Greg Doucette ostro starł się z Lee Priestem. Priest twierdzi, iż Doucette nazwał go idiotą. W rzeczywistości Doucette nazwał Priesta „genetycznym fenomenem” i powiedział, iż „jest on [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11680 Data: 2020-05-04 11:09:32
  • [...] 8. Robin P.da Silva “Dietary creatine supplementation lowers hepatic triacylglycerol by increasing lipoprotein secretion in rats fed high-fat diet” https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0955286316303436 9. Konstantinos I.Avgerinos, Nikolaos Spyro, Konstantinos I.Bougioukas Dimitrios Kapogiannis [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5181 Data: 2022-07-22 11:42:49
  • Jak nas oszukują? Etykiety i skład żywności.

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zespołu jelita nadwrażliwego u dorosłych” https://journals.viamedica.pl/forum_medycyny_rodzinnej/article/viewFile/17990/14191 Sara Holmberg and Anders Thelin “High dairy fat intake related to less central obesity: A male cohort study with 12 years’ follow-up” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3656401/ “The Economic Impact of [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6654 Data: 2017-12-10 01:10:48
  • Najlepsza dieta od dietetyka - na jakie diety lepiej uważać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Nutrition. 1993;9:373–380. Westerterp KR. Diet induced thermogenesis. Nutr Metab (Lond) 2004;1:5. doi: 10.1186/1743-7075-1-5. Mikkelsen PB, Toubro S, Astrup A. Effect of fat-reduced diets on 24-h energy expenditure: comparisons between animal protein, vegetable protein, and carbohydrate. Am J Clin Nutr. 2000;72:1135–1141. Hulmi JJ1, Isola V2, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 571 Data: 2023-03-17 08:59:10