[...] warzywa strączkowe znane są z tego, że u wielu osób powodują problemy trawienne. W wielu wypadkach spożycie fasoli oznacza gazy i wzdęcia. Na szczęście istnieją sposoby, aby fasola i rośliny strączkowe były łatwiejsze do strawienia. Zacznij od moczenia fasoli przez co najmniej 8 godzin w temperaturze pokojowej. Następnie wylej wodę, przepłucz [...]
[...] brzmieć dość abstrakcyjnie. Jest to natomiast bardzo wdzięczny produkt, który z łatwością może stanowić część główną posiłku, jak i jego dodatek. Do jakich potraw nadaje się fasola? jako dodatek do zup jako dodatek do sałatek jako dodatek do gulaszu (zarówno mięsnego, jak i warzywnego) do past kanapkowych kotletów, pulpetów strączkowych i wiele [...]
[...] kalafior, pomidory, ogórki Produkty pełnoziarniste, na przykład pełnoziarnisty chleb, brązowy ryż, pełnoziarnisty makaron Nasiona roślin strączkowych, np. soczewica, fasola, ciecierzyca Owoce o niskim udziale cukrów prostych, np. maliny, borówki Tłuszcze, takie jak oliwa z oliwek, olej rzepakowy, awokado, orzechy, nasiona Chude źródła [...]
[...] albo pieczoną piersią z indyka . Do pracy zabieram miseczkę"rozmaitości" w którego skład wchodzą :szpinak ,marchewka,papryka,oliwki,jarmuż,różne kapusty, mix sałat,kiełki,fasola biała i czerwona,groszek,kukurydza,płatki owsiane,nasiona słonecznika,orzechy,pomidory ,mięso ryby albo pieczona pierś indyka. Oczywiście nie wszystko naraz. Ale [...]
Podstawy układania diety Witam. Ze względu na to, że powstaje wiele diet błędnych w których ilość kcal, btw i co najczęściej się zdarza tłuszcze i warzywa są w okolicach treningowych napiszę gdzie co powinno się znajdować aby było ok. Na pierwszy miejscu zawsze ale to zawsze stawiamy na Dietę, a raczej powinno się tak robić. Obliczamy [...]
[...] 150gr, salata lodowa z marchwia, czasem czarny chleb z szynka parmenska szuszona. orzechy 30gr 615/40/80/20 13:00 ryz integralny lub ciecierzyca lub soczewica lub biala fasola lub kuskus (100gram) do tego piers lub ryba lub krewetki lub watrobka lub zoladki lub wolowina lub wieprzowina (200gram) (obiad glowny lubie zjesc konkretniejszy) do [...]
Witam , czy poniższa dieta nadaje się aby zbić trochę kilogramów ? Wiek 28 Płeć Mężczyzna Cel Redukcja Waga 96 Wzrost 179 Poziom bf 23,3% Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): Praca siedząca. Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni) Silownia sieciowka z pełnym sprzętem [...]
[...] chudą na zmiane z żółtym serem, pomidor. -Serek tłusty 250g Czwarty posilek godzina 18:00 (obiad): -Makaron ok 500g + sos pomidorowy lub ryż parboiled z kurczakiem + fasola czerwona + fasola biała -Kefir odtłuszczony 400ml -Sok marchwiowo-selerowy 400ml Okolo 20-30 minut po obiedzie odbywa sie trening trwający około 45 min na górne partie [...]
[...] ma do posiłków przed- i po-teningowych? i jeszcze coś: warto byłoby jeść fasolę jako dodatek (do ryżu/kaszy - to jakie proporcje? 1:1? 1:2?) czy raczej taki posiłek, gdzie fasola byłaby "podstawą" - jako węglowodany? nie wiem jak to złożyć. z błonnikiem tez nie można przesadzić, no i fasola powoduje różne "skutki uboczne" ;) pisząc to miałem [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Dzień dobry. Niedawno zakończyłem odchudzanie (teraz przeprowadzam stabilizację) i zauważyłem, że prawie w żadnym miejscu nie mam tłuszczu (jedynie na brzuchu mam niedużą oponkę). Miesiąc temu zacząłem wykonywać te ćwiczenia https://www.youtube.com/watch?v=uMHreHGYH9w (wykonuję je 3-5 razy w tygodniu). Czy wykonując tylko ten trening mam szansę [...]
[...] można zjeść bezpośrednio po wyjęciu ze strąków ( młode ziarna, bo mają delikatną skórkę) można go dusić z mięsem, rybą i innymi warzywami, ugotować w wodzie, czy na parze . fasola zawiera wiele wartości odżywczych i mineralnych, jest bogata w wapń, fosfor, potas. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B. Fasola ma wiele odmian. Zanim zabierzemy [...]
[...] dobrego, najlepiej więc unikać go lub ograniczać do minimum. -Skrobia jest białą substancją pozbawioną smaku, występującą w wielu surowcach roślinnych, jak zboża, ziemniaki, fasola, groch i w przetworach, takich jak makaron, chleb i wszelkiego rodzaju ciasta. Spożycie skrobi wywołuje uczucie sytości, gdyż pozostaje ona dłużej w przewodzie [...]