[...] w rybach morskich). Im większy stosunek w diecie LNA do LA tym lepiej. Wyjaśnie dlaczego... W przemianach wewnątrzustrojowych kwasy LNA i LA są obrabiane przez te same enzymy (konkurują o nie). Jeżeli w diecie jest wiecej LNA nasila się wytwarzanie wspomnianych EPA i DHA (LA przegrywa). Jest to z punktu zdrowia bardzo korzystne. Z EPA [...]
Pyt. 1 - Rodzine zaczęło denerwować to, że podczas diety nie jem żadnych owoców, czy są one potrzebne do prawidłowego funkcjonowanie, czy może wystarczy wchłonąć rano CENTRUM ? oWOCE SA POTRZEBNE PONIEWAZ ZAWIERAJA FRUKTOZE - CUKIER PROSTY WOLNOWCHLANIALNY KTORY NIE POWODUYJE SKOKOW INSULINY, POZATYM JEST TO NIE PRZETWORZONE ZRODLO POZYWIENIA, [...]
[...] zależy od indywidualnej tolerancji i indywidualnego składu ilościowego oraz jakościowego flory bakteryjnej jelit. Pytanie co jest przyczyną nietolerancji pokarmowej, i czy to na pewno jest nietolerancja czy może alergia? Czasem w tego typu sytuacji dobrze spisują się enzymy egzogenne typu np. pankreatyna, ale zostańmy przy temacie przewodnim.
Enzymy zawierają laktazę więc jak najbardziej, chociaz lepiej szukac przyczyny niz leczyc objawy. Eliminuj produkty które mogą dzialać na Ciebie negatywnie a jesli wciąż bedzie problem to radze się w to zagłębić
Ciężko stwierdzić jednoznacznie czy warto dodać 500 miligramów berberyny aż do każdego posiłku. Szczególnie w sytuacji, gdy nigdy wcześniej jej nie stosowałeś (jeżeli dobrze rozumiem). W takiej sytuacji najlepiej byłoby sprawdzić na sobie jak zareaguje Twój organizm po dodaniu jej do jednego, czy dwóch posiłków. Można ewentualnie przemyśleć [...]
Ciężko stwierdzić jednoznacznie czy warto dodać 500 miligramów berberyny aż do każdego posiłku. Szczególnie w sytuacji, gdy nigdy wcześniej jej nie stosowałeś (jeżeli dobrze rozumiem). W takiej sytuacji najlepiej byłoby sprawdzić na sobie jak zareaguje Twój organizm po dodaniu jej do jednego, czy dwóch posiłków. Można ewentualnie przemyśleć [...]
[...] po prostu nie ma absolutnie żadnego znaczenia i nie ma sensu zawracać sobie głowy dodatkowymi ilościami aminokwasów, czy liczbą frakcji białek, etc. Białka klasy premium mają np. w składzie enzymy trawienne i to w konkretnych przypadkach może być argument przemawiający za taką inwestycją. Zmieniony przez - emenems w dniu 2017-02-26 03:08:15
[...] w żywności cukrem złożonym jest skrobia. Istnieją także polisacharydy nieskrobiowe (celuloza, pektyny, hemicelulozy), które zaliczane są do włókna pokarmowego. W żywności występują także oligosacharydy takie jak rafinoza i stachioza, które pomimo iż nie mogą zostać rozłożone przez nasze enzymy trawienne nie są klasyfikowane są jako błonnik.
[...] nie przyswoimy. Jeżeli produkt zostanie przetworzony i wysuszony, to aby zostało odpowiednio strawione będzie musiało po prostu dość do odpowiednio dużej rehydratacji, by enzymy miały odpowiedni dostęp do makromolekuł. Straty mikromolekuł będą większe, jednakże nie oszukujmy się, pierś z kurczaka nie jest ich bogatym źródłem. Jeśli już [...]
[...] po dostaniu się do oskrzeli uaktywnia się i działa tak, jak ma działać steryd. Oznacza to również, że połknięty nie będzie działał, ponieważ nie zostanie aktywowany przez enzymy, które znajdują się tylko w obrębie układu oddechowego. Być może jego zaletą będzie również to, że jest szybko metabolizowany, nawet, jeżeli zostanie połknięty. To są [...]
[...] i ograniczenie przyswajalności skł. odżywczych), a najlepszym rozwiązaniem jest własnie odżywka, gdzie mamy już wstępnie strawioną kazeine - kazeinian wapnia jak i często enzymy, więc problem z głowy. Soja słaby konkurent, ale jednak wynika (przynajmniej dla mnie) - jeżeli nie mamy po treningu odżywki (węgli + białko już z kazeiną) to wtedy [...]