Sok z grejpfruta deaktywuje enzymy, które sa odpowiedzialne za faze pierwszego przejścia.. zyskujesz na tym 10-50% większej koncentracji substancji czynnej w krwiobiegu.. bierzesz mniejsze dawki ale zapijasz sokiem i wychodzi na to samo.. ale toksyczność też wzrasta.. możesz dołożyć wit E to już w ogóle będzie wypas.. he he.. nie bez powodu panuje [...]
[...] koloidalnych i krystalicznych, może być z nich uwalniany pod wpływem zaburzeń metabolicznych lub stresu. Ołów silnie wiąże się z wieloma biopolimerami, takimi jak: białka, enzymy, RNA, DNA. w ten sposób ulega zaburzeniu wiele przemian metabolicznych. Skutkami toksyczności są: zaburzenia tworzenia krwi, nadciśnienie tętnicze, neuropatia, a także [...]
[...] się w celu zwiększenia wydolności i treningu. HMB zwiększa beztłuszczową masę ciała i siłę mięśni. HMB przeciwdziała powysiłkowej proteolizie i uszkodzeniom mięśni przez enzymy, których poziom wzrasta po intensywnych ćwiczeniach fizycznych. Suplementacja HMB wspomaga wzrost mięśni poprzez obniżanie poziomu 3-metylohistydyny, kinazy [...]
Di Pasquale w The anabolic diet pisze, że właśnie za mało tłuszczu może być powodem spadku mięśni, enzymy są wtedy cały czas bardziej do glukozy przyzwyczajone, niż do tłuszczu i organizm woli pobrać z mieśni. Poleca na CKD 55-60% tłuszczu, 30-35% białka, 5-8% węgle, na ładowaniu 30-40% tłuszczu, 10-15% białka, 45-60% węgle. Pisze że niektórzy [...]
[...] treningu niesie za sobą pewne korzyści. W pierwszym przypadku zapewniamy odpowiednią dostępność aminokwasów do procesów naprawy mikrouszkodzeń mięśniowych oraz pobudzamy enzymy anaboliczne (co jest głównie zasługą leucyny – aminokwasu zaliczanego do BCAA). W drugim wypadku natomiast nasilamy wyraźnie odpowiedź insulinową - co hamuje aktywność [...]
[...] przy malej ilosci bialka mozesz miec zerowe efekty. Trzeba tez pamietac, ze latwo przyswajalne bialgo pomaga w regeneracji watroby. Do tego co napisales dorzucilbym jakis zestaw witamin (moze Centrum) i 5 kapsulek tranu (polecam olej z watroby rekina). Ja po 4 tygodniach metki polskiej mialem takie enzymy: ALAT 62,85 ASPAT 28,97 czyli niezle:)
Powinnieneś jest wolno dokładnie przeżuwając ( węglowodany są rozkładane już w jamie ustnej przez enzymy znajdujące się w ślinie). Jedząc powoli zjesz tyle ile jest w stanie pomieścić twój żołądek. Jedząc szybko pokarm się dokładnie nie strawi (ww) i mozesz doprowadzić do bólu brzucha bo zjesz za dużo.
[...] bardzo wazne jest patrzec na aminogram białka jezeli jest za duzo glicyny i tauryny to jest własnie tak jak pisze wincol i nie są to aminokwasy budulcowe ,kolejna sprawa to enzymy trawienne które dodaje producent ze względu na tani i słabo jakosciowy proch i taka sytuacja wydja mi sie ze jest w hi tecu whey c-6 bo niby takie dobre białka ale [...]
[...] go bardzo okazjonalnie, taka droga po prostu bardziej do mnie trafia. Jak może poprawiać proporcje (przy założeniu, że faktycznie o6 wygrywa walkę z o3 przy rozkładzie przez enzymy), jeśli tej o6 dostarczamy więcej? Będzie to co najwyżej znikoma poprawa. Co jest nie tak z tłuszczami nasyconymi? Zmieniony przez - WnMPapa w dniu 2017-02-12 13:44:16
[...] go bardzo okazjonalnie, taka droga po prostu bardziej do mnie trafia. Jak może poprawiać proporcje (przy założeniu, że faktycznie o6 wygrywa walkę z o3 przy rozkładzie przez enzymy), jeśli tej o6 dostarczamy więcej? Będzie to co najwyżej znikoma poprawa. Co jest nie tak z tłuszczami nasyconymi? Mając w diecie alternatywne źródła ALA, wit.E, na [...]
To pisz człowieku co leciało, jak wino to wiadomo, że wątroba pracuje i stąd te podwyższone enzymy... Co za ludzie, ja mam w nicku napisane "Wróżbita Maciej" czy co innego? Tak, do końca leć, nie odfruń tylko.
jesli zle tolerujesz bialko w prochu - wywal, koncentruj sie na dobrze tolerowanych pokarmach. na stałe dorzuć probiotyk, podówjną zalecaną dawkę okresowo przy zaostrzeniach - tribux/debridat enzymy jesli nie są w formie dojelitowej mogą niewiele dać
z wiekiem zanikaja enzymy ( o ile sie nie myle) ktore trawia mleko....(efekt przeczyszczacyh u niektorych osob) ale pijac mleko i jedzac przetwory powraca produkcja substancji trawiacych mleko. Wiec jak ktos nie pil dluzszy czas i sie obawia efektow ubocznych musi stopniowo zwiekszac spozycie zaczynajac od malych ilosci. Ja osobiscie moge popic [...]
Surowe mleko posiada laktaze i lipaze, ktore umozliwiaja strawienie. Mleko po pasteryzacji w wiekszym stopniu traci te enzymy i organizm doroslego czlowieka ma problemy z trawieniem.
Ostrowia jest dobra(ale nie zawiera takich dodatków jak oryginalne białka typu enzymy itd.), ale sam jak powiedziałeś do mieszania, bo jak używa się samej to zostaje w szakerze prawie sama piana, ja np dodaje ostrowii do innego smakowego białka(elite whey) 1:1, lub też do gainera (2:1) wtedy wogóle prawie nie czuć różnicy w smaku a i piana się [...]