[...] Napoje: 1,5l wody, 2 x kawa czarna, 2 x dziurawiec z rumiankiem, 2 x melisa z dziurawcem -> Suplementy: Chela-Mag, Omega-3, Kelp, Multilac, BodyMax, MerzSpecial, wit. C, enzymy -> Poza programem: brak Martucca, widziałam, że pytałaś Majli czy cierpi na infekcje intymne. Ja niestety mam z tym problem. Jakiś czas temu stosowałam [...]
[...] kapusty kiszonej, por -> Napoje: 1,5l wody, 2 x kawa czarna, 2 x dziurawiec z melisą -> Suplementy: Chela-Mag, Omega-3, Kelp, Multilac, BodyMax, MerzSpecial, wit. C, enzymy -> Poza programem: brak TRENING -> ledwo 30 minut aerobów (ból karku mnie zniszczył) CYFERKI Wagę podam w piątek. Zmieniony przez - marcia1990 w dniu [...]
[...] 2 papryki, cukinia, pieczarki, marchew, seler -> Napoje: 1,5l wody, 2 x kawa czarna -> Suplementy: Chela-Mag, Omega-3, Kelp, Multilac, BodyMax, MerzSpecial, wit. C, enzymy, castanus -> Poza programem: brak MIX wieczorno-nocy był oczywiście rozłożony w czasie. GADANINA -> Ostatnio na nic nie mam czasu, siedzę do 2 w nocy a wstaje [...]
[...] mechaniczne, spadek ph powoduje spadek aktywności enzymów (nie wszystkie) - zwolnienie regeneracji, wolne rodniki jak wyżej, wzrost temperatury - przeciwnie jak z ph enzymy są aktywniejsze w wyższej temperaturze (do 40C) ale z txt wynika, że podwyższona temperatura ma jakieś negatywne wpływy - niestety nie powiem Ci dlaczego bo tylko tyle [...]
[...] się warstwą śluzu. Po dojrzeniu nasion wyrywa się całe rośliny, dosusza i młóci. Nasiona zawierają około 6% śluzów, 30 do 40% oleju, 20% białka, glikozydy, sterole, enzymy i sole mineralne (żelazo, magnez, miedź, cynk, kobalt). W niedojrzałych owocach znajduje się toksyczny aminokwas linatyna antagonista witaminy B6. Olej lniany zawiera [...]
[...] jak sole kwasów żółciowych, co jest bardzo istotne dla eliminacji cholesterolu. Trawienie pokarmu odbywa się w organizmie człowieka na dwa sposoby: jedno przeprowadzają enzymy organizmu (obecne w ślinie, soku trzustkowym, wydzielinach jelitowych), drugie następuje przez fermentację bakteryjną (czyli bez-tlenowy rozkład) w jelicie grubym. Ten [...]
[...] Wiele bakterii infekuje komórki wnikając do ich wnętrza i tam się rozmnaża. Podobnie jak wirusy, bakterie takie po wniknięciu do komórki gospodarza wykorzystują jej enzymy do produkcji potrzebnych sobie białek. Potem gwałtownie się rozmnażają i niszczą komórkę gospodarza wydostając się na zewnątrz. Do bakterii wnikających do wnętrza [...]
[...] witaminę C i E, wapń, magnez, potas, błonnik i pomogą złagodzić dolegliwości choroby wrzodowej. W marchewce najcenniejszy jest beta-karoten, a w świeżych zielonych ogórkach enzymy, które rozkładają białko i oczyszczają jelita. Wyjątkowo bogate w żelazo, błonnik, beta-karoten i witaminę C są botwina oraz szpinak. Te warzywa zawierają jednak [...]
[...] i glukozy, zawiera także bogaty zestaw witamin, m. in. wit. C, oraz makro- i mikroelementów (potas, sód, wapń, magnez, mangan, fosfor, żelazo i cynk), a także liczne enzymy i kwasy organiczne. Wzmacnia serce Podstawowe składniki odżywcze miodu - cukry proste fruktoza i glukoza działają odżywczo i wzmacniająco. Są łatwo przyswajane przez [...]
[...] Wynikiem mutacji genetycznych jest wytwarzanie bardzo gęstego i lepkiego śluzu, który łatwo się gromadzi i zatyka oskrzela oraz przewody trzustkowe, transportujące enzymy trawienne do jelit. Prowadzi to do m.in. trudności z oddychaniem oraz zaburzeń w trawieniu pokarmu, głównie tłuszczów i w ich przyswajaniu. U 98 proc. mężczyzn mutacja [...]
[...] witaminę C i E, wapń, magnez, potas, błonnik i pomogą złagodzić dolegliwości choroby wrzodowej. W marchewce najcenniejszy jest beta-karoten, a w świeżych zielonych ogórkach enzymy, które rozkładają białko i oczyszczają jelita. Wyjątkowo bogate w żelazo, błonnik, beta-karoten i witaminę C są botwina oraz szpinak. Te warzywa zawierają jednak [...]
[...] wchłaniania glukozy i tłuszczu, co w konsekwencji pobudza trzustkę do silnej produkcji insuliny. To właśnie zwiększony poziom tego hormonu we krwi uaktywnia liczne enzymy, odpowiedzialne za produkcję kwasów tłuszczowych i wzmożone ich magazynowanie. Ponadto większość glukozy dostającej się do tkanek jest wykorzystywana do budowy [...]
[...] albo kwaszenie w celu zneutralizowania kwasu fitynowego i innych szkodliwych substancji. Wlacz do swojej regularnej diety warzywa, owoce, napoje i przyprawy wzbogacone w enzymy dzieki laktofermentacji Przygotowuj domowego wyrobu wywary z kosci kurzych, wolowych, baranich lub z ryb i stosuj je w duzych ilosciach do zup i sosów. Herbat [...]
[...] konsekwencji przed blokowaniem naczyń krwionośnych. Ten efekt ochronny obserwowano jednak wyłącznie w probówce. W organizmie człowieka wanilina jest bowiem rozkładana przez enzymy trawienne i nie dociera do krwiobiegu. Dlatego zespół dr Toshio Asakury ze Szpitala Dziecięcego w Filadelfii rozpoczął badania z użyciem chemicznie zmodyfikowanego [...]
lookne lookne, właśnie sie zastanawialam gdzie jestes, Ale ten sok to pij jednak na noc, bo jak wieczorem robisz to do rana jego wartosc mocno spada, enzymy sie szybko rozkładają... Sok powinno sie pic w ciagu gora 3 h po przygotowaniu, a czym szybciej tym lepiej.
[...] kwas aksorbinowy – zwiększa biodostępność poprzez antyutleniające działanie i naturalne roślinne składniki należące do grupy flawonoidów – pobudzają enzymy do syntezy NO. W czerwonym winie znajdują się związki, pochodzące z pestek i i skórek winogron, które powodują rozszerzenie naczyń krwionośnych powodując silniejsze [...]