Mozesz mieć gino wynikające z konwersji testa do DHT, a to jest powodowane przez 5 alfa reduktazy. Arimidex hamuje wydzielanie estrogenów blokując enzym aromatazy i jest to lek 3 generacji dużo lepszy i bezpieczniejszy niz nolva, blokuje estrogeny w 90%. Natomiast, żeby zapobiec konwersji do DHT musisz tez brac dodatkowo w czasie cyklu Finasteryd.
[...] kolega ma na sobie w żadnym wypadku nie przyczynia się do produkcji np. testosteronu. Testosteron powstaje wyłącznie z cholesterolu dostarczanego z zewnątrz lub z acetylokoenzymu A (aktywna forma witaminy B5). "Dodatkowo nadmierna ilość tkanki tłuszczowej w organizmie jest niekorzystna w aspekcie poziomu testosteronu, gdyż adypocyty wydzielają [...]
[...] na 3,5k kcal. Pieczywo zawiera gluten niby spoko ale nie jadł bym go za dużo ani za często nawet jak nie masz nietolerancji, płatki owsiane zawierają substancję antyodzywczą - kwas fitynowy a ty masz dość spore dawki tych płatków więc dobrą opcją jest moczenie takich płatków z czymś co ma enzym fitazę, ograniczył bym też nabiał na rzecz np.mięsa.
[...] aktywność GS" http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0026049595900276 http://www.phmd.pl/fulltxthtml.php?ICID=921491 Enzym glukokinaza (trzustka,wątroba) jest enzymem adaptacyjnym,zależnym od diety. W konsekwencji następują zmiany w sekrecji insuliny przez trzustkę dochodzące do 50% [...]
[...] innych nie dziala w ogole. Zdrowotne : Nietolerancja laktozy,biegunka,wysypka,gazy ,chemia To bylo o mleku. Jogurty itp to przetwory mleczne,w ktorych wystepuje laktaza,enzym ktory trawi laktoze (dorosli czesto go nie maja) Aczkolwiek i to nie pomaga czasem. Natomiast dla innych sa to doskonale zrodla poprawiajace trawienie i flore [...]
[...] regenerację już powstałych zmian w materiale genetycznym (DNA) - Wpływa na wykorzystywanie zapasów produktów przemiany materii, zwiększając aktywności lipazy łuszczowej(enzym odpowiedzialny za spalanie zapasów tłuszczu). - utrzymuje równowagę systemu immunologicznego oraz odpowiedni poziom hormonów, pomagają zachować organizmowi stan [...]
[...] napoju węglowodanowo-alkoholowego było odpowiednio o 24% i 37% niższe niż po spożyciu samych protein. To taki skrót informacji z badania, bo oceniono też wpływ na inny enzym ;-) Dawka w badaniu była duża, ale widać, że alko nie wpływa dobrze na regenerację powysiłkową jesli pity jest bez umiaru.. To oczywisćie tylko jedno badania. Artu na [...]
[...] chcesz mieć zaraz po treningu dużo aminokwasów we krwi. Im więcej tym lepiej. Im częściej tym lepiej. Im szybciej po skończonym treningu tym lepiej. Istnieje pewien czynnik (enzym) limitujący szybkość syntezy, ale to nie jest na pewno 20 czy 30g białka. Dwie kwestie o których należy wspomnieć,a z którymi wiele osób przesadza: 1)]Ktoś napisze, że [...]
[...] kolega ma na sobie w żadnym wypadku nie przyczynia się do produkcji np. testosteronu. Testosteron powstaje wyłącznie z cholesterolu dostarczanego z zewnątrz lub z acetylokoenzymu A (aktywna forma witaminy B5). "Dodatkowo nadmierna ilość tkanki tłuszczowej w organizmie jest niekorzystna w aspekcie poziomu testosteronu, gdyż adypocyty wydzielają [...]
[...] trójglierydów i jest aktywowana przez transportery lipidów z diety chylomikrony bez udziału węglowodanów. Dodatkowo obniża HSL i hamuję lipolizę. Węglowodany powodują wzrost insuliny, a tym samym aktywują enzym lipazę lipoproteinową w adypocytach. Daje to ogólnie podobny efekt, ale ostatnie badania raczej potwierdzają, że ASP jest ważniejsze.
nie ma w tym nic nienormalnego, w pewnym wieku enzym laktazy u osob doroslych przestaje byc wydzielany w wiekszych ilosciach i tego typu problemy jak rewolucje zoladkowe po spozyciu mleka moga sie pojawiac
[...] CLA poprzez izomeryzację kwasu linolowego, zawartego w dużych ilościach w roślinach. Bakteria Butyrivibrio fibrisolvens bytująca w przewodzie pokarmowym bydła produkuje enzym, potrzebny do reakcji i umożliwia syntezę CLA w mierzalnych ilościach. Poprzez gotowanie lub pieczenie zwiększa się koncentracja omawianej substancji w mięsie. Mięso z [...]
[...] chcesz mieć zaraz po treningu dużo aminokwasów we krwi. Im więcej tym lepiej. Im częściej tym lepiej. Im szybciej po skończonym treningu tym lepiej. Istnieje pewien czynnik (enzym) limitujący szybkość syntezy, ale to nie jest na pewno 20 czy 30g białka. Dwie kwestie o których należy wspomnieć,a z którymi wiele osób przesadza: 1)]Ktoś napisze, że [...]
1. Tak bywa z tymi skokami, że są niedolane. Jak firma teraz leci. 2. Nie będzie to miało większego znaczenia. Symex morduje enzym aromatazy i produkcja nowego parę dni trwa. Z symexu więcej wyciagniesz dając go z tluszczami. 2. Może soku choć mniej to lepsze stężenie ma. Więcej testa i wiecej e2 do tego.
Może to nie pytanie do końca dotyczące IF, ale zapytam. Co sądzicie o lekach typu lactocontrol albo enzym laktaza, bo powiem szczerze stęskniłem się za twarogami i serkami %-)
[...] i przetluszczajaca sie skora, co powoduje zapychanie porow. Jesli chcesz sie Maniaq pozbyc tego to uzywaj kremu Nivea dla facetow ktorzy maja tlusta cere i na poprawke enzym Q10 tez Nive a pryszcze ci zejda w ciagu paru dni. A tobie Kasiu nie zalecam silnych kosmetykow min. z powodu na twoj wiek. Poprostu musisz potrenowac silna wole, albo [...]
Biniu czy to ze strony milki ? A tak na serio - to gdzieś kiedys spotkałem się że u dzieci w wieku 3 lat zanika w organizmie enzym który ułatwia trawienie mleka. megon tu jestem http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=104938
[...] (HMB) i kompleksu aminokwasów o najwyższej aktywności antykataboliczno-anabolicznej w postaci wysoko zaawansowanych form – estrów i amidów. HMB hamuje aktywność enzymów katabolicznych, bierze udział w inicjacji anabolizmu białek mięśniowych i produkcji steroidów anabolicznych oraz stymuluje kinazę mTOR - enzym o niezwykle wysokiej [...]
Zastosowanie róznych form glutaminy w sporcie Glutamina (nazwa skrótowa Gln, Q, Glx, Z) - jest to związek organiczny, aminokwas, amid kwasu glutaminowego. Jest jednym z 20 aminokwasów kodowanych przez geny, wchodzącym w skład wielu białek roślinnych i zwierzęcych. Jak wiele innych aminokwasów glutamina jest niezbędna organizmom żywym jako składnik [...]
Surowe jajka sa owiele gorsze. W surowe jajka sa tak zwane inhibitory trypsyny co oznacza substancje ktore hamuja ten enzym trypsyne. Trypsyna jest formą białka enzymy, ktore tna i udostepniaja je za ludzkie absorbowacje. Ponadto, istnieje rowniez glikoproteiny w bialej surowej jaj zwanego awidyna. Awidyny jest zdolna do wiazania sie z witaminy B [...]