[...] ilość laktozy nie stanowi naprawdę żadnego problemu. Można też nabyć na naszym polskim rynku produkty ( dystrybutor z USA ), zawierające w swoim składzie laktazę - enzym odpowiedzialny za trawienie laktozy. Powyższe pozwala każdemu klientowi, cieszyć się smakiem odzywki rozpuszczanej w mleku. W przypadku laktoglobuliny, problem jest [...]
[...] produktu o niskim indeksie powoduje powolny i stosunkowo niewielki wzrost poziomu cukru i co za tym idzie - niewielki wyrzut insuliny. Wysoki poziom insuliny pobudza enzym lipazę - stymulujący lipogenezę (budowę tkanki tłuszczowej), a z drugiej strony hamuje powstawanie innego enzymu, który rozkłada tłuszcze (lipoliza). Krótko mówiąc, [...]
[...] wędruje w różne części organizmu i oddziałuje na wiele tkanek. Między innymi hormon ten chętnie podejmowany jest przez komórki gruczołu krokowego. Zawierają one specjalny enzym (5-alfa-reduktazę) który zamienia testosteron w bardziej aktywną jego formę tzw. dehydrotestosteron (DHT), będący najsilniejszym androgenem. Powstały DHT wiąże się ze [...]
[...] na powolne uwalnianie aminokwasów, polecana jest w sytuacjach, gdy odstępy między posiłkami są bardzo długie. Fitness Authority Micellar Casein został wzbogacony o kompleks enzymów Aminogenź, który ułatwia procesy trawienne i sprawia, że produkt ten nie obciąża układu pokarmowego: nie wywołuje sensacji żołądkowo-jelitowych. Dużym walorem tej [...]
[...] zdecydowanie wolniej usuwana przez organizm noworodków – proces ten może trwać do 80 godzin, w tym wcześniaków (do 100 godzin) – co wynika z niedojrzałości odpowiedniego enzymu oraz mechanizmu, biorących udział w usuwaniu używki. Dlatego tak istotne jest zachowanie rozsądku w piciu kawy przez kobiety w ciąży oraz karmiące piersią – jednak o [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Multi_-_Enzyme_i27119_d400x400.jpg Multi - Enzyme Opis Multi-Enzyme – to zestaw enzymów wspomagających trawienie i wchłanianie pokarmów. Zawiera pełne spektrum enzymów odpowiedzialnych za trawienie białek, węglowodanów oraz tłuszczy. Scitec Multi Enzyme pomaga w problemach ze złym trawieniem, łącznie ze zgagą i [...]
[...] katecholaminy z nadnerczy, ostatecznie prowadząc do stymulujących właściwości i aktywacji cAMP. cAMP przyczynia się w organizmie do aktywacji około 300 różnych reakcji enzymatycznych. Przede wszystkim powoduje to przyspieszenie produkcji ATP, syntezy białka, metabolizmu tłuszczy i węglowodanów. Forskolin Przyspiesza przemianę materii [...]
[...] mineralne i niebiałkowe związki azotowe. Tak powstałe koncentraty białek serwatkowych są produkowane głównie na potrzeby przemysłu spożywczego, do produkcji hydrolizatów enzymatycznych, funkcyjnych, teksturotwórczych dodatków do żywności ( tworzenie pian i emulsji), jak tez do wzbogacania tradycyjnych i modyfikowanych wyrobów mleczarskich. ( [...]
[...] a robią tylko wyciskania na ławeczce i przysiady Są bardzo, bardzo duzi i mają w sobie przecież mnóstwo tłuszczu. Powinni jednak wiedzieć, że tkanka tłuszczowa zawiera enzym zwany „aromatazą". Enzym ten pomaga przekształcić męski hormon testosteron, hamując.' rozrost piersi, w estriadol, który ten rozrost powoduje. A utrata tkanki [...]
[...] reakcji biochemicznych. Wystarczy jednak wiedzieć, że prekursorem czyli takim związkiem wyjściowym w syntezie melaniny jest aminokwas - tyrozyna przkształcany pod wpływem enzymu o nazwie tyrozynaza. To właśnie ten enzym jest pobudzany przez promienie UV i rozpoczyna on pierwszy etap procesu produkcji melaniny. Do swego działania enzym ten [...]
[...] komórkowe, struktury DNA, erytrocyty .... Jak widać rft doprowadzą do rozpadu wielu błon komórkowych, rozbiją też błony komórkowe lizosomów ( w nich komórki maja zgromadzone enzymy służące do rozpadu oraz syntezy różnych substratów energetycznych i budulcowych). Skoro lizosomy (ich błony ) w komórkach mięśniowych zostaną uszkodzone, dojdzie do [...]
[...] związki azotowe. Tak powstałe koncentraty białek serwatkowych są produkowane głównie na potrzeby przemysłu spożywczego, do produkcji hydrolizatów enzymatycznych, funkcyjnych, teksturotwórczych dodatków do żywności ( tworzenie pian i emulsji), jak tez do wzbogacania tradycyjnych i modyfikowanych wyrobów mleczarskich. ( [...]
[...] po ich uprzednim moczeniu, kiełkowaniu lub kwaszenie w celu zneutralizowania kwasu fitowego i innych szkodliwych substancji. 8. Wzbogacaj spożywane warzywa i owoce w enzymy i bakterie probiotyczne poddając je kiszeniu 9. Gotuj zupy , i sosy na wywarach z kości ryb i zwierząt 10. Nie zapominaj o spożywaniu podrobów i jadalnych wnętrzności [...]
[...] komórek nabłonka pochwy oraz za hamowanie wytwarzania męskiego nasienia i raka jąder. Ksenoestrogeny wykazały zdolność do indukowania aktywności aromatazy. Aromataza jest enzymem do syntezy estrogenów z androgenów. Przemysł chemiczny twierdzi, że ksenoestrogeny są znacznie słabsze niż naturalnie występujący hormon estrogen a więc nie są w [...]
[...] Działa antyoksydacyjnie – L-Karnityna pomaga zwalczać wolne rodniki będące przyczyną osłabienia odporności naszego organizmu. Dinukleotyd Nikotynamidoadeninowy – jest to enzym odpowiedzialny m.in.: za wsparcie konwersji Alfa-Ketoglutaranu Argininy do Tlenku Azotu (NO). Bez jego dodatku, proces ten, zachodził by w stopniu o wiele mniejszym niż [...]
[...] geny do produkcji białek. Pobudzone geny wzmagają teraz syntezę tych biomolekuł – zarówno białek strukturalnych, np. białek kurczliwych włókienek mięśniowych, jak też białek enzymatycznych i sygnałowych – a pośród tych ostatnich – np. czynników wzrostowych i lokalnych hormonów tkankowych o aktywności anabolicznej, które aktywują inne czynniki [...]
[...] związki azotowe. Tak powstałe koncentraty białek serwatkowych są produkowane głównie na potrzeby przemysłu spożywczego, do produkcji hydrolizatów enzymatycznych, funkcyjnych, teksturotwórczych dodatków do żywności ( tworzenie pian i emulsji), jak tez do wzbogacania tradycyjnych i modyfikowanych wyrobów mleczarskich. ( [...]
[...] na argininę. Dłuższa suplementacja zupełnie odwracała jej efekt i zaczynała szkodzić. Co się działo przy dłuższym podawaniu argininy? Dziś już wiemy, że w organizmie są dwa enzymy produkujące tlenek azotu. Pierwszy z nich cNOS, występuje w formie aktywnej przez cały czas i to on syntetyzuje małe ilości NO mające pozytywny efekt opisywany w [...]
[...] na argininę. Dłuższa suplementacja zupełnie odwracała jej efekt i zaczynała szkodzić. Co się działo przy dłuższym podawaniu argininy? Dziś już wiemy, że w organizmie są dwa enzymy produkujące tlenek azotu. Pierwszy z nich cNOS, występuje w formie aktywnej przez cały czas i to on syntetyzuje małe ilości NO mające pozytywny efekt opisywany w [...]
[...] A naturalny alkaloid z Huperzia Serrata, roślin chińskim. Jest ono stosowane od wieków w tradycyjnej medycynie chińskiej do leczenia otępienia starczego.Huperzine A-hamuje enzym acetylocholinesterazy który rozkłada acetylocholinę, neuroprzekaźnik który ma zasadnicze znaczenie dla optymalnych funkcji poznawczych. Ilość dostępna acetylocholiny w [...]