1 jest w tym prawda co prawda nie mam teraz tabeli przed nosem po ilu min konkretny enzym traci swoją aktywnośc ale nie polecam 2 na teflonie ew oliwa czy smalec
[...] oraz neolinustatynę. Dopóki ziarno jest nienaruszone, związki te są stabilne i nie ulegają przemianom chemicznym. Dzieje się tak, ponieważ glikozydy i aktywujące je enzymy umieszczone są w różnych częściach ziarna i nie stykają się ze sobą. Dopiero w momencie pęknięcia łupiny i naruszenia struktury ziarna, następuje aktywacja enzymów, [...]
[...] na refluks i to wersję 40mg 2x dziennie. Wtedy ten lek nie był refundowany i kosztował prawie 100 zł za 28 kapsułek. 6 miechów to żarłem zanim mi przeszło - nie robiłem enzymów, więc nie wiem co z wątrobą. Teraz na trenie będąc profilaktycznie jadę 20mg pantoprazolu(Anesteloc Max - tabsy dojelitowe, więc oszczędzają bęben) a day jako osłonę. [...]
[...] przerostu pro-staty pod nazwą Proscar (5 mg finasterydu). Propecia zawiera 1 mg leku finasteryd. Jak działa Propecia? Lek finasteryd, który zawiera Propecia, blokuje enzym 5 alfa-reduktazę II typu, zapobiegając do pewnego stopnia przechodzeniu testosteronu w zgubny dla mieszków włoso-wych hormon DHT. W badaniach klinicznych zastosowano [...]
[...] całkiem wyraźnie (bazuje częsciowo tutaj na opiniach, bo nie wszystko wypróbowałem ;) ). Może są jakieś substancje, gdzie działa to dużo lepiej, chociaż nie wiem.... enzym pewnie ten sam, mechanizm działania tez. BTW Tak na logike im więcej subsatncji zażyjemy tym bardziej soczek powinen wzmacnaić. Z tego co na hyperealu kiedyś czytałem, [...]
No i właśnie z tych amerykańskich artykułów wyczytałam że ten blokowany przez morwę enzym to: 1-deoxynojirmicyna. Jeśli ktoś miałby jakieś bardziej szczegółowe info to please napiszcie coś więcej o tym enzymie.
[...] PODCZAS KROJENIA CEBULI? Najlepiej dać ją chłopakowi/dziewczynie, niech on się tym zajmie, przynajmniej raz się do czegoś przyda :-) Podczas krojenia cebuli uwalnia się enzym LF-syntaza, który wywołuje łzawienie. Aby zmniejszyć tempo wydzielania tego związku spróbuj przed krojeniem cebulę trochę schłodzić np. trzymać przez pewien czas w [...]
PYTANIE NR 7 Jak nazywa się substancja, która w organizmie ludzkim powstaje z aminokwasu ornityny po przyłączeniu w reakcji katalizowanej przez enzym karbamoilotransferazę ornitynową. Dla ułatwienia: jest to aminokwas który pełni kluczową rolę w cyklu mocznikowym. czas, start! odp na: [email protected] nazwa tematu: WAKACYJNY KONKURS PYTAŃ [...]
Dodatki (z Holland and Barrett): 10"VEGETABLES" (warzywka w tabletce) Acidophilus (propiotics) Bromelain (enzym) Calcium + Magnesium Cod Liver Oil Enzyme Formula (enzymy) EPA Fish Oil
[...] objawy ustąpią to macie nietolerancję laktozy, która dotyczy 20-25% dorosłych Polaków. Pierwsze objawy pojawić się mogą właśnie w Waszym wieku, ponadto ilość produkowanego enzymu maleje z wiekiem. Jeśli 'diagnoza' się potwierdzi, można w rozsądnych ilościach spożywać jogurty naturalne (dobre źródło wapnia), kefir - obydwa zawierają egzogenną [...]
[...] cyjanogenne, które mogą przekształcić się w cyjanowodór. Związki te są stabilne i nie ulegają przemianom chemicznym w całym ziarnie. Dopiero zmielenie powoduje aktywację enzymów, które rozpoczynają przemianę glikozydów w cyjanowodór. Jeśli zmielone nasiona zalejesz gorącą wodą lub gdy je zagotujesz / upieczesz, proces ten nie zachodzi. Enzym [...]
[...] chudego -30g masła orzechowego/migdałowego/sezamowego min.90% orzechów -3 łyżki płatków owsianych - błonnik, wit z gr b oraz ww złożone -2 plastry ok.120g ananasa - zawiera enzym bromelinę, który wspomaga trawienie białek -duży kefir 400g - źródło bakterii probiotycznych -2 łyżki odtłuszczonego kakao naturalnego - dużo antyoksydantów, źródło [...]
[...] środowiska. Hamuje katabolizm – dzięki swoim zdolnościom buforującym pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu pH w mięśniach. Jest to o tyle istotne, że większość enzymów, odpowiedzialnych za rozpad tkanki mięśniowej, może działać tylko w bardzo kwaśnym środowisku. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne – pomaga zwalczyć, [...]
ciekaw jestem dzisiejszej odpowiedzi w zasadzie mogą być 3 moim zdaniem, sprawdzał ktoś? wewnętrzna pewnie będzie,o ile pamiętam w zewnętrznej jest enzym, tworzy się acylo, nie? pzdr/ Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2011-06-13 20:10:51
2-3 lata temu brałem poważne leki dosyć mocno obciążające wątrobę. Do tej pory przy wysiłku fizycznym mam enzym ALT ok. 50-55, podczas gdy norma jest od 10 do 41 jednostek. AST już spokojnie w normie. Rozmawiałem z lekarzem, twierdzi, że jest to spowodowane po prostu treningiem siłowym, "normalka". Biorę osłonowo Esseliv/Essentiale [...]
Rene zapewne chodzi Ci o enzymy trawienne tylko jest jedno małe ale. Ile badań tyle wyników i teorii. U jednych enzymy te zanikają a u innych nie i narazie nikt nie znalazł odpowiedzi dlaczego tak się dzieje. W zasadzie z tego co pamiętam ale mogę się mylić problem mleka wynika z zawartości laktozy która bez odpowiednich enzymów nie może być [...]