[...] Jak zauważymy, zdarza się, iż różnią się one od siebie jedynie w szczegółach. 1. Bodaj najbardziej popularnym obecnie sposobem żywienia jest, zwana od nazwiska twórcy, dieta Atkinsa. Zakłada ona bardzo drastyczne ograniczenie ilości węglowodanów w diecie. W okresie przejściowym wymagane jest, aby spożycie węglowodanów nie było większe, niż [...]
[...] Jeśli chcesz mieć zdrowe serce, układ krwionośny i nerwowy wzbogać dietę w łatwo przyswajany magnezu. Przewlekły stres, duży wysiłek fizyczny, nadużywanie kofeiny a także dieta obfitująca w białko, tłuszcz, sól kuchenną, wapń i fosfor sprzyja powstawaniu niedoborów magnezu w organizmie. Produkty fermentacji bakteryjnej inuliny– SCFA [...]
[...] w stronę Europy. Czy uśpione kraje UE sprostają zadaniu i zaprotestują? Walka z Goliatem Kodeks posuwa się jeszcze dalej: zabrania informowania, że codzienna zrównoważona dieta oparta na żywności konwencjonalnej nie dostarcza wystarczającej ilości składników odżywczych. To niczym kneblowanie ust, bo jak podkreślają przedstawiciele Kampanii [...]
[...] mniejsza). W naszym przykładzie, było 2300 kalorii, 20 % to 460. Boom, nasz zatwardziały przyjaciel będzie na kolejnym deficycie 1840 kalorii. Utrzymując 176 gram białka, dieta całościowo zawiera 40% białka. Ten krok jest zwykle niepotrzebny. Nigdy nie widziałem, żeby ktoś musiał schodzić tak nisko. Jednak dzień Rozliczenia nieubłaganie [...]
No, to na początek mały wstęp... Rzeźba, czyli niepoprawna nazwa redukcji, polega na utracie tkanki tłuszczowej, która oszpeca nasze ciało i pogarsza definicje mięśni. Więc, najpierw geneza. Jak powstaje tłuszcz? Bez zagłębiania się w szczegóły, jest to zbędna energia (kalorie), którą dostarczyliśmy do organizmu i nie została wykorzystana. Została [...]
Witam! Przypadkiem znalazłem ciekawy artykuł o otyłości dziecięcej, jej skutkach i przyczynach. Artykuł nie jest mojego autorstwa, ja po prostu tylko go tutaj zamieszczam. Może komuś się przydać. Nie wiem czy już wcześniej był tutaj zamieszczany. Ja bardzo lubię takie artykuły, jeśli jednak uznacie że jest zbędny lub już był, po prostu skasujcie [...]
[...] większość z nas? Jak efektywnie pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym zachowaniu ciężko wypracowanych mięśni? Oczywiście potrzebne są: - Odpowiednia dieta - Odpowiedni trening - Odpowiednia suplementacja W poniższej pracy zajmę się ostatnią, może nie determinującą, ale jakże istotną częścią interesującej nas kwestii - [...]
[...] niezależnymi od genów. Przejdę więc bardziej bezpośrednio do tematu. ‘Co mam robić?’ Ułożyć dietę, bądź trzymać się jej podstawowych zasad. Często na forum na pytanie ‘jaka dieta’ pada odpowiedź low carb. Uważam, że jest ok., jeśli ktoś dokładnie wie co robi. Dieta wysokotłuszczowa i wysokobiałkowa mają więcej negatywnych wpływów na organizm, [...]
[...] 8 i 17 dniem leczenia wynosiło na diecie zbilansowanej przeciętnie 1066 kcal, a na diecie niskowęglowodanowej 1237 kcal (tabl. 1). W efekcie redukcja masy ciała na obydwu dietach była jednakowa, a zachowanie się cholesterolemii, glikemii, insulinemii i ketonurii podobne. Podobieństwo zachowania się wskaĄników metabolicznych należy tłumaczyć [...]
[...] 8 i 17 dniem leczenia wynosiło na diecie zbilansowanej przeciętnie 1066 kcal, a na diecie niskowęglowodanowej 1237 kcal (tabl. 1). W efekcie redukcja masy ciała na obydwu dietach była jednakowa, a zachowanie się cholesterolemii, glikemii, insulinemii i ketonurii podobne. Podobieństwo zachowania się wskaĄników metabolicznych należy tłumaczyć [...]
[...] widzenia diety odchudzającej ? Zwiększenie udziału białek w diecie może w znacznym stopniu wspomóc odchudzanie. Spożycie białek jest korzystne z kilku względów. Po pierwsze dieta wysokobiałkowa podnosi poziom podstawowej przemiany materii. Wysokie porcje białek są w stanie podnieść poziom podstawowej przemiany materii nawet o 40 % . Podstawowa [...]
[...] (zbyt du!e obcia!enia treningowe, brak lub niepełna regeneracja, jednostajnosć bodzców treningowych, stagnacja, brak postepów...) za przetrenowanie mo!e odpowiadać dieta, która nie pokrywa zapotrzebowania trenujacego organizmu na główne mikro i makro składniki pokarmowe (nie zapominaj, !e w przypadku osób aktywnych fizycznie te [...]
[...] glukozy przez mięsnie. Wynikiem jest mniejsze przechowywane glikogenu, zmniejszenie pełności mięśni, co prowadzi również do mniejszych pomp na treningu. Tak, więc ‘masowa’ dieta •działa dobrze tak długo – aż nastapi mniejsza wrażliwość na insulinę. Jak tłuszcz zaczyna wykradać się z optymalnego zakresu, stajesz się coraz bardziej odporny na [...]
[...] najbardziej skutecznych sposobów czas do układu sercowo-naczyniowego szkolenia. Teraz zapytacie mnie dlatego taki długi wstęp? Trzeba zrozumieć jedno. W żadnych z tych badań dieta nie jest kontrolowana, a uczestnicy badań nie robią niczego innego oprócz interwałów. Dlaczego więc mają takie wyniki? Przyczyna leży w kontrolowaniu głodu i wzroście [...]
temat konkursowy który nie wygrałem ale pomyślałem że udostępnię to co napisałem bo może sie przyda? Podczas redukcji jak i innych cyklów najważniejsza jest wzorowa dieta i trening! (ja skupię się na dodatku do celu czyli suplementacji). Podczas redukcji by zachować jak największy % tkanki mięśniowej, która jest podatna w tym okresie na [...]
[...] Źródłem ww. złożonych jest np. chleb razowy, płatki, owsiane, makaron, ryż itd. Natomiast proste występują w przetworach owocowych, sokach, napojach słodkich itd. Każda dieta powinna zawierać tłuszcz, większość ludzi popełnia ogromny błąd eliminując go całkowicie z diety myśląc, że to właśnie tłuszcz powoduje przyrost tkanki tłuszczowej. [...]
[...] tętnice i powodują choroby serca. Jest tylko jeden problem: nikt tego nigdy nie udowodnił. Wyobraź sobie, że możesz jeść tylko czerwone mięso i pełne mleko. W sumie ta dieta składa się przynajmniej w 60 proc. z tłuszczu, z czego połowę stanowią tłuszcze nasycone. Zanim pomyślisz, że taka dieta błyskawicznie cię zabije, przeczytaj najpierw [...]
[...] tętnice i powodują choroby serca. Jest tylko jeden problem: nikt tego nigdy nie udowodnił. Wyobraź sobie, że możesz jeść tylko czerwone mięso i pełne mleko. W sumie ta dieta składa się przynajmniej w 60 proc. z tłuszczu, z czego połowę stanowią tłuszcze nasycone. Zanim pomyślisz, że taka dieta błyskawicznie cię zabije, przeczytaj najpierw [...]
[...] tętnice i powodują choroby serca. Jest tylko jeden problem: nikt tego nigdy nie udowodnił. Wyobraź sobie, że możesz jeść tylko czerwone mięso i pełne mleko. W sumie ta dieta składa się przynajmniej w 60 proc. z tłuszczu, z czego połowę stanowią tłuszcze nasycone. Zanim pomyślisz, że taka dieta błyskawicznie cię zabije, przeczytaj najpierw [...]
[...] i przede wszystkim siła rośnie szybciej, niż uczysz się prawidłowej techniki, co owocuje w kontuzjach. Pogorszenie profilu lipidowego, spadek HDL, wzrost LDL - odpowiednia dieta, omega 3 w diecie mogą pomóc, ale nie da się z tym wiele zrobić bez dodatkowych efektów ubocznych. Dużo zależy od indywidualnych predyspozycji. Infekcja po iniekcji - [...]