[...] zawiera dużo polifenoli - cukry z niego zostaną lepiej wykorzystane , spalone jako zasilanie wątroby, mięśni, a nie upchnięte w postaci tłuszczu zapasowego. Za to cukier z przetworów owocowych nie ma już wpływu na wrażliwość insulinową - jeśli np. ktoś ma już insulinooporność, to tylko ją pogłębi. Jedną z metod leczenia nadwagi jest [...]
Kolega pytal sie czemu madre nie jest - chyba chodzi o to, ze jedzac cukier prosty, szybko podbijamy go we krwi wysoko, co nie jest zdrowe dla niektorych organow, pluscwysokie ilosci cukru prostego moga z czasem pogorszyc wrazliwosc tkanek na niego bo juz insulina moze nie wyrabiac i moze, od tego sie robic insulinoopornosc jezeli bedziemy mieli [...]
[...] mniej istotna, bardziej chodziło mi o to żebyś nie robił nic na głodnego, tak dla bezpieczeństwa jeśli masz to przygotuj sobie jakiś napój z carbo lub jakiś słodki sok gdyby zaczęło na Ciebie zbyt mocno działać to cukier w napoju powinien złagodzić działanie bo podczas termogenezy obniża się poziom cukru i glikogenu we krwi, to taka mała uwaga
kurde, mowisz ze to od dextrozy? tych cukrów? , trudna sprawa... niespotkalem sie z takim czyms jesczze . Moja babcia jak ma duzy cukier(choruje na cukrzyce) to w celu obnizenia poziomu cukru we krwi spozywa sobie greifruta. Spróbuj
nie probowalem ale raczej chyba kazdy by Ci odradzil :-P wydaje mi sie ze obnizalaby tylko cukier wtedy we krwi i jakiegos szalu by nie bylo, jakos mam przekonanie ze do insy warto walnąć konkretna dawke saa i niech dzialają cuda razem.. skojarzylo mi sie od razu jak bicie gh bez saa, tak wiec rezultaty raczej bede gorsze i cudow nie ma co sie [...]
[...] jutro, o co dokładni9e chodziło. Na pewno surowa miała ok. 35, a gotowana ok. 75-80. GL jak najbardziej łączymy z IG przy ocenie zdolności podwyższania cukru we krwi Dlatego tak zabójczy jest cukier (100/100 ) Dzięki za suma summarum ----------------------------------- !!!!! "pamiętaj e=mc2" !!!!! ==== modka działu fitness ====
jest gotowe hgh - nordtropin , simplexx,omnitrope, i sa to srodki apteczne i bylo wiele pisane o tych srodkach - jak chcesz sprawdzic czy jest ok to mozesz zobaczyc czy cukier spadnie we krwi po wbiciu ,zrobic badania igf , efekty uboczne dretwienie ,puchniecie konczyn
[...] - trzeba unikac weglowodanow o wysokim IG (indeksie glikemicznym, tabele znajdzesz np. na: http://www.zywienie.host.sk/tabele/ig.php ) - powyzej 50, czyli przede wszystkim cukier, oraz skrobia: ziemniaki, maka (i wszystko co z maki), kukurydza, ryz, - je sie weglowodany o niskim IG (takie jak warzywa zielone, pomidory, orzechy, soczewica, [...]
[...] jednak niewskazane jest spozywanie sporych posilkow na krotko przed rozpoczeciem cwiczen a zwlaszcza zawodow. 4)Weglowodany proste jak najbardziej tj. miód, dżem, marmolada, cukier i słodycze jednak nalezy uwazac bo wieksze dawki stymuluja wydzielanie insuliny, przyspieszajacej magazynowanie glukozy w watrobie oraz metabolizm glikogenu w [...]
[...] ale we krwi wszystko się wyjaśnia. Z grubsza Cola light, zero, max itd. wszystko co ma 0kcal i 0 cukru nie przeszkadza w redukcji. 3. Owoce, to fruktoza, fruktoza, to cukier prosty. Na redukcji raczej niemile widziane są owoce. 1-2 nisko ww ok. 4. Mleko, to nic wartościowego. Przetwory mleczne są raczej ok, ale niby trzymają wodę. 5. [...]
[...] źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią. O co chodzi?: marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza [...]
[...] dłuższy czas. Niski poziom ciał ketonowych występuje czasami u zdrowych kobiet w ciąży" To znalazlam w necie,ale i tak na zajeciach z biochemii mialam podobne rzeczy,wiec info sie zgadza Musisz jesc wiecej! Albo zbadaj sobie cukier. A moze bierzesz Stack II?Ten preparat bardzo podnosi poziom cukru we krwi ,imitując cukrzyce. pozdrawiam
Nie zrozumiałeś mnie. :) Wiem o tym, że fruktoza to cukier prosty, monosacharyd który występuje zarówno w owocach, sokach owocowych, miodzie i.t.d Po prostu wrzucanie owoców do jednego wora z produktami zasobnymi w syrop glukozowo-fruktozowy to grube nieporozumienie. Przecież owoce są zasobne w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik [...]
1. Nie jestem pewien, ale Wartość energetyczna(ww)=12g, wartosc bialka = 0g, wartosc tluszczy = 0g, w koncu fruktoza to cukier czyli ww. 2. Takie pytania są do laików czyli google lub ludzi co uzywali w/w prodkt 3. j/w 4. i tak i nie, nie moze przesadzic, moze uzywac w MALYCH dawkach, osoba u mnie w rodzinie tez ma cukrzyce i Ci powiem do punktu 2 [...]
heh Nie do tego zmierzam To jakie ma IG produkt zależ od tego jak szybko zostanie strawiony i jak szybko wzrośnie cukier po jego spożyciu we krwi. Jeśli produkt jest mało przetworzony to jego trawienie zachodzi wolniej, więc mniejsze jego IG. Przeciwnie jest jeżeli produkt jest przetworzony. Więc teraz mi powiedz jaki chleb będzie miał mniejszy [...]
[...] lodów Pieczywa białego Połączenie cukru, cholesterolu i kwasów tłuszczowych nasyconych ma szczególnie silny wpływ na wzrost poziomu cholesterlu. Bardzo często połączenie takie występuje w słodyczach, wyrobach cukierniczych, ciastach, ciastkach, lodach i deserach, gdzie cukier łączy się z masłem, śmietaną, mlekiem, margaryną czy jajkami.
Fermentowane napoje mleczne, jak kefir, jogurt, maślanka itp, mają najbardziej zbliżoną do mleka wartość odżywczą, wiec spoko. Tylko, ze zawierają przeciez cukier mlekowy (laktozę) i stosunkowo szybko podnoszą poziom glukozy we krwi. Jednorazowo nie można ich pić w dużych ilościach. Nie wolno jednak z nich rezygnować. Wybierać trzeba tylko [...]
Zjadasz cukier (sacharoza) -> Enzymy rozkładają go raz-dwa do cukrów prostych->Szybko wzrasta poziom cukru we krwi i zwiększa się ilość insuliny która musi odprowadzić tę ilość glukozy do komórek, niestety uwalnianie glukozy z sacharozy nie odbywa się stopniowo lecz szybko więc w momencie gdy komórki mięśniowe otrzymują za dużo glukozy jej [...]
[...] Proces odnowy glikogenu przebiega najintensywniej w ciągu pierwszych 5-7 godzin po wysiłku, jednak jego całkowita resynteza następuje dopiero po upływie 24-48 godzin! Czy cukier i słodycze są dobrym źródłem węglowodanów? Udział cukrów rafinowanych (sacharozy) w diecie osób intensywnie trenujących nie powinien przekraczać 20% ogółu energii. [...]
[...] bo zawiera standaryzowana ilość substancji czynnej co do dawkowania, na razie można dac 1 tabs rano i wieczorem i kontrolować jak bedzie wyglądał cukier, jednak, gdy ilosc cukru we krwi wymaga interwencji lekarza, to nie bawiłbym sie w doktora i skonsultował temat 2. równiez zmusisz sprawdzic, jak proidukt bedzie na [...]