[...] "Węglowodany proste znajdziemy w takich produktach jak: Cukier Dżemy Miód Słodycze Napoje gazowane Słodzone soki Białe pieczywo Mąka" np cukier ja rozumie jako cukier biały który wyprodukowany jest z buraka cukrowego. ten składa się głównie z sacharozy.Sacharoza jest disacharydem, czyli cukrem złożonym z dwóch [...]
Ok kruszyn więc postaram Ci się napisać w skrócie co możesz doradzić ojcu . Zacznijmy od tego że każdy wysiłek fizyczny przy cukrzycy jest wskazany ponieważ obniża cukier więc nie potrzebna jest insulina pozatym wiadomo wysiłek pomaga w krążeniu etc. Najważniejsza w przypadku cukrzycy jest dieta low - carb ( nisko - węglowodanowa ) ponieważ [...]
[...] chudy z diety. Dodałam więcej ryb, ale nie wędzonych. Z owoców jem tylko grapefruit i suszone np. morele. Oliwę z oliwek zamieniłam na olej lniany. Usunęłam całkowicie cukier biały, którego byłam maniaczką i zamieniłam na słodzik. To tak z grubsza ;) Trzymam się lekko ponad zapotrzebowanie kcal, nie jestem na typowej "masie", chce trzymać [...]
[...] cukrem brązowym sa zdrowe?.. hmmm.. zapytaj pierwszego spotkanego cukrzyka co sie dzieje z jego "cukrem" po spożyciu czegoś takiego. No nie, nie ma równicy czy zjadłaś cukier brązowy czy cukier biały wpływ na insulinę jest zawsze ten sam. a co do miodu, to jak juz ta łyzke jesz wanze jest by był to miód z pasieki niepodgrzewany i z okolic, [...]
Nie nie, chodzi mi o cukier biały, nie węglowodany, z samą dietą jak ma wyglądać itd jestem dobrze zaznajomiony, tylko chodzi mi o cukier stołowy, cukier biały. Teraz patrze na artykuły, to po 10-12 łyżeczek jeśli ktoś ma zapotrzebowanie 2000kcal, ale czytałem kiedyś, kiedy miałem totalną zajawke, że 55g to góra
co prawda jest cukier ale powiedzmy że małe zło, bo brązowy Zmieniony przez - Arrabiata w dniu 2014-06-24 16:55:15 cukier bialy od brązowego nie rozni sie niczym w zasadzie. brązowy to bialy cukier, ale zabarwiony domieszką melasy. w cukrze bialym jest 99% sacharozy, a w brązowym 97% (pozostale 3% to woda i inne skladniki). wplyw na organizm, [...]
Tak zrobię, a mam jeszcze kilka pytań. Od dawna czytam książki o jedzeniu/zdrowiu i mało co się zgadza z tym, co wy piszecie. Wiele razy mi się obiło o uszy, że mleko i cukier to biali zabójcy, że białek nie łączy się z węglami, że człowiek to tak naprawdę istota roślinożerna, a świadczy o tym chociażby długość jelit, że powyżej 47 stopni giną [...]
kar084 cukier brązowy = cukier biały, zarówno pod względem indeksu glikemicznego jak i składu. Różnią się jedynie kolorem no i ceną oczywiście. Cukier brązowy to chwyt marketingowy, nic innego . Więc jak ktoś nie potrafi obejść się bez słodzenia, a patrzy na kalorie, to słodzik będzie odpowiednim dodatkiem . r3XX4r, naleśniki na śniadanie jak [...]
wracając do diety to wykluczyłem z niej całkiem cukier biały do słodzenia, dodałem zieloną herbatę dodam jeszcze pomiary na dzień dzisiejszy Waga: 105,0 kg Obwód klatki: 112,0 cm Obwód bicepsa: 40,0 cm Obwód uda: 75,5 cm Obwód w pasie: 112,0 cm Obwód bioder: 113,0 cm Obwód przedramienia: 33,0 cm Obwód łydki: 44,0 cm [...]
Tomek mam podobnie i tez biore ferwex nie pociesze Cie jak Ci zdradze ze w jedenej saszetce jest 11,5g sacharozy (cukier bialy) daj przed snem duza dawke witaminy C 2-3g
cukier bialy od brązowego nie rozni sie niczym w zasadzie. brązowy to bialy cukier, ale zabarwiony domieszką melasy. w cukrze bialym jest 99% sacharozy, a w brązowym 97% (pozostale 3% to woda i inne skladniki). wplyw na organizm, odpowiedz hormonalną jest identyczny. oba sie nadają de facto do smieci ;-] Oczywiście śmiecie, jednak melasa [...]
Melly nektar z czarynch porzeczek strasznie lubie pić niestety w 100 ml 12,5 cukry 12,5 węgle ale zawiera też witaminę C to pić czy porzucić ze względu na ten cukier ? Teraz się dowiaduje że nie wszystkie cukry są złe .. a więc które cukry są najgorsze które powodują odkładanie się cukier biały ten do herbaty jest nie zdrowy tak ??
[...] drobiowe, jajka, warzywa. Zamiast PODJADANIA NOCNEGO I WIECZORNEGO PRZY TELEWIZJI jemy: mieso, ryby, ser biały, oliwa, warzywa. Z diety stopniowo powinno się wykluczyć: -cukier biały, który zamieniamy na owoce, suszone owoce, -pieczywo białe-zamieniamy na razowe, -margaryny, maslo-zamieniamy na oliwę z oliwek, nasiona, pestki, orzechy, [...]
[...] sam napierasz w kłopoty. Moim zdaniem za dużo masz chleba i przetworów pszenicy (kuskus to chyba kasza pszeniczna?) Dokładasz do tego cukry proste, w najprostszej postaci (cukier biały kryształ w lodach). A jesteś akurat w momencie kiedy powinieneś ogarnąć się na maksa, bo jak teraz coś spieprzysz to się będzie pieprzyło równo. Masz uspokoić [...]
[...] go w wodzie, odbarwieniu za pomocą węgla aktywnego, powtórnym odparowaniu, odwirowaniu i suszeniu. Odciek, który pozostaje nazywa się melasą. Zgodnie z polską normą cukier biały zawiera nie mniej niż 99,80% sacharozy, cukier rafinowany - powyżej 99,85%. Po tym procesie w cukrze nie zostaje ani cień witamin czy minerałów. Miód zaś ma w [...]