[...] diety, z uwzględnieniem potraw bogatych w witaminy, mikroelementy i błonnik, tzn. warzywa, owoce, nasiona, kasze, ryby, ciemne pieczywo. Znacznie ograniczamy sól, cukier i tłuszcze zwierzęce. Unikajmy jak ognia alkoholu i papierosów. Możemy za to pić w dużych ilościach niegazowaną wodę mineralną. Gwałtowne odchudzanie nie jest [...]
[...] ATP znika dość szybko i komórki mięśniowe tworzą węzeł energii z innego składnika - fosfatu kreatyny. On również się dość szybko spala, a wtedy komórki mięśniowe pobierają cukier (glikogen), który jest w nich zmagazynowany. Enzymy przełamują ten proces, aby stworzyć warunki do produkcji większej ilości fosfatu kreatyny, który przekształca się w [...]
[...] ATP znika dość szybko i komórki mięśniowe tworzą węzeł energii z innego składnika - fosfatu kreatyny. On również się dość szybko spala, a wtedy komórki mięśniowe pobierają cukier (glikogen), który jest w nich zmagazynowany. Enzymy przełamują ten proces, aby stworzyć warunki do produkcji większej ilości fosfatu kreatyny, który przekształca się w [...]
[...] mięso zwierząt. Weganie: Wszystkie produkty zwierzęce. USDA: tłuszcze nasycone, cholesterol, czerwone mięso, jaja, tłuszcze trans. Paleo: nabiał, oleje rafinowane, cukier, alkohol i niektóre warzywa. Itd. Ciekawostka: Co w przypadku, jeśli jaja czy same piersi pochodzą od kurcząt skazanych na życie w nienaturalnych warunkach, [...]
[...] które potwierdziły, że tym czymś jest hormon insuliny. Zadaniem insuliny jest magazynować energię, zadaniem insuliny jest zwiekszać naszą wagę. Norman Swan: transportować cukier do komórek krwi. Robert Lustig: Dokładnie jest to zadaniem insuliny.Wezmy pierwszego lepszego cukrzyka z poziomem cukru 300 jednostek na warunki autralijskie co wynosi [...]
[...] dostarczają więcej niż 50 gram, o czym mówiliśmy wcześniej. Nikt nie będzie miał niedoboru dopóki nie głodzicie się pod względem kalorii i nie jecie nic więcej jak tylko cukier i białą mąkę. To raczej bardzo rzadkie, aby ktokolwiek w naszym społeczeństwie wpasował się w te kryteria, ponieważ jeśli zjadasz wystarczająco dużo kalorii, to masz [...]
[...] wieprzowe/drobiowe, jaja kurze wraz żółtkami, oraz na ser biały najlepiej w ostatnim posiłku. Przy schodzeniu do niższego %bf eliminuje się nabiał w diecie ze względu na cukier mleczny który w nich jest zawart (laktoza). Laktoza wpływa na wzrost wydzielania prolaktyny, która wzmaga odkładanie się tkanki tłuszczowej. Jednak jeżeli osoba [...]
[...] jest największe. Znaczenie ma także rodzaj węglowodanów. Węglowodany o szybkim działaniu, inaczej zwane prostymi lub o wysokim indeksie glikemicznym, takie jak miód, cukier, białe pieczywo czy biszkopty, szybciej wchłaniają się do krwi niż węglowodany złożone o niskim wskaźniku glikemicznym. Te ostatnie, jak ziemniaki, płatki owsiane, [...]
Trening ulozyc juz umiemy teraz dieta sie zajmiemy DIETA - NIEZBĘDNY ELEMENT ZDOBYWANIA SIŁY ORAZ MASY MIESNIOWEJ 1.1 PROTEINY 1.2 WĘGLOWODANY 1.3 TLUSZCZE 1.4 MIKROSKLADNIKI 1.5 ILE JESC ABY ROSNAC/GUBIC WAGE 1.6 PRZYKLADOWA DIETA 1.7 BIBLIOGRAFIA Jak wiemy odżywianie jest niezbędnym czynnikiem przy treningu siłowym i kulturystycznym. Oznacza [...]
[...] zarówno urozmaicać smak najróżniejszych potraw, sałatek czy przystawek jak i być zjadana jako deser czy np. podwieczorek. Czego jeszcze nie należy jeść - Chodzi tu o cukier, słodycze oraz wszelkie produkty i potrawy zawierające cukry proste i bisacharydy, to właśnie sacharoza czyli biały cukier będący nader powszechnym dodatkiem do bardzo [...]
[...] bywa czarujący, by po chwili zmienić się w zimnego drania! Podpowiemy ci, jak wyzwolić się spod jego niebezpiecznego uroku. CUKROWA WIZYTÓWKA Cukier, który sypiesz do cukiernicy, należy do grupy związków chemicznych nazywanych węglowodanami. Są one cennym źródłem energii, która "napędza" wszystkie narządy i układy twego ciała. Węglowodany [...]
[...] Jenkinsem do ustalenia miary, jak szybko i do jakiego poziomu nastąpi wzrost poziomu cukru we krwi po zjedzeniu określonego węglowodanu. Jako wartość odniesienia przyjęto cukier gronowy (glukoza) o wartości 100. Wszystkie pozostałe węglowodany określono w odniesieniu do glukozy. Jeżeli jakiś węglowodan prowadzi do szybszego i wyższego wzrostu [...]
[...] organizm, rozwala gospodarkę insulinową i idzie w d*** jak cholera Problem jest w tym, że wśród wielu osób starających się zdrowo odżywiać pokutuje przekonanie, że brązowy cukier jest korzystniejszy od białego. Wcale nie! Jedyna różnica polega na tym, że do ich produkcji użyte są dwa różne surowce: buraki cukrowe i trzcina cukrowa. Pod względem [...]
[...] to jest słodycz? 2 Jaka jest różnica pomiędzy sacharozą, dekstrozą, cukrem i sacharozą? 3 Jaka jest różnica między cukrem z buraków cukrowych i trzciny cukrowej? 4 Dlaczego cukier jest używany w artykułach żywnościowych? 5 W jaki sposób cukier wpływa na ludzki organizm? 6 Czy miód nie jest zdrowszy od cukru? 7 Czy zdrowa dieta może zawierać [...]
[...] tłuszczu. Unikaj słodkich napojów gazowanych (coca-cola, fanta, oranżada), słodzonych soków owocowych, a zastąp je np. wodą mineralną lub lekką herbatą bez cukru. Zamiast cukierków, ciastek, batoników i innych słodyczy korzystniej jest zjeść słodki owoc, który zaspokoi "�smak na coś słodkiego", ale też dostarczy witamin i soli [...]
[...] (nawet ryba i kurczak - tam wszystko smaży się na gorącym tluszczu) - cappucino blyskawiczne - margaryna w kostkach - produkty typu light - slodycze - większość wyrobów cukierniczych: drożdżówki, herbatnik, pączki, rogaliki itp. - chleb i bulki z ciasta pólfrancuskiego, pieczywo z bialej i pszennej mąki - chrupki kukurydziane - chipsy - [...]
[...] produkty niskotłuszczowe, light (dietetyczne). Natomiast wiadomość o tym, że zboża przerobione na mąkę mają taki sam niekorzystny wpływ na zdrowie jak rafinowany cukier, nie mogła się przebić przez wiele lat. - Na ziarnie zbóż trudno zrobić interes. Jeśli jednak je spreparować, "nadmuchać", posłodzić, wsadzić w pudełko z kolorowym [...]
Witam ułożyłem sobie dietę na każdy dzień tygodnia - jak ktoś by mógł mi powiedzieć czy jest ona dobra i ewentualnie trochę skorygować, aby była lepsza... w. aktywności 1,2 Waga 75/76 kg KALORIE 3360 BIAŁKO 157,5 2,1 g/kg TŁUSZCZE 112,5 1,5 g/kg WEGLOWODANY 429,375 5,725 g/kg Poniedziałek 1) godzina 6 Mleko spożywcze 1,5 % tłuszczu 200 Płatki [...]