SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

cukier we krwi

  • Jeśli lubisz pikantne jedzenie, prawdopodobnie spróbowałeś już nie raz pieprzu cayenne. Z pikantnym jedzeniem jest tak - albo je uwielbiasz albo nienawidzisz - w zależności od Twojej indywidualnej tolerancji tego rodzaju potraw. Jednak, jak wiadomo, to bogate w kapsaicynę warzywo nie tylko wzbogaca smak potraw, ale również przynosi korzyści [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5607 Data: 2019-08-27 09:50:49
  • Część z nas bezgranicznie uwielbia słodycze. Jednak spożywanie ich w dużej ilości niestety ma swoją cenę. Cukier w nadmiarze może powoduje problemy zdrowotne i najlepiej ograniczać go do minimum. Jak rozpoznać, że "miarka" została przebrana i spożywasz go za dużo? Oto 8 sygnałów, które ciało zaczyna wysyłać, aby poinformować Cię, że musisz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9702 Data: 2018-02-13 14:06:29
  • Dieta nie musi się już kojarzyć z wyrzeczeniami, monotonnym menu z ograniczeniem w jedzeniu słodkości. Kluczem są słodycze alternatywne, stworzone z myślą o osobach będących na diecie, dbających o sylwetkę, czy też zdrowie. Grupę takich właśnie łakoci tworzą kremy z linii NUTLOVE. NUTLOVE to między innymi gęste, pyszne, słodkie kremy nieustające [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8050 Data: 2021-01-02 17:45:33
  • [...] ale warto mieć na uwadze, że spożywane w nadmiarze mogą przyczyniać się do wzdęć. Jedzone w umiarkowanych ilościach wciąż są znacznie zdrowsze i lepsze jakościowo niż zwykły cukier, więc nadal mogą one widnieć na liście zdrowych produktów. Wprowadzaj je do swojej diety stopniowo. Ogranicz spożycie soli Sól jest nam potrzebna, ale w umiarkowanych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3006 Data: 2022-08-20 13:09:21
  • [...] ich potencjalne zastosowania. Do najbardziej rozpoznawanych węglowodanów zalicza się m.in. dekstrozę, inaczej zwaną glukozą. Co to jest dekstroza? Dekstroza to monosacharyd (cukier prosty), który pod postacią glukozy pozyskiwany jest z produktów spożywczych wysokowęglowodanowych, zbudowanych przeważnie z polisacharydów. Do procesu tego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1584 Data: 2021-10-07 09:06:36
  • [...] z pestek słonecznika nie jest tak popularne, jak powyższe produkty, ale jest to także jedna z najzdrowszych opcji, oczywiście zakładając, że nie zawiera dodatków takich jak cukier czy sól. Jest źródłem kwasów tłuszczowych omega-6, które odgrywają rolę we wzmacnianiu układu odpornościowego, białka (ok. 6 g w porcji 25 g), a także miedzi, magnezu, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1223 Data: 2022-08-17 15:09:57
  • [...] jeśli spożywasz je regularnie i w odpowiedniej ilości. Jednak żywność zawierająca sterole roślinne nie zawsze jest zdrowym wyborem ze względu na inne dodatki, takie jak np. cukier. Najlepszym rozwiązaniem jest stawianie na zróżnicowaną dietę, obfitującą w produkty roślinne. Pokarmy, które naturalnie zawierają sterole roślinne, są zwykle bogate [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 992 Data: 2021-11-09 12:33:18
  • Krem NUTLOVE w nowej pysznej odsłonie!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Poliole zamiast cukrów prostych Słodycz w NUTLOVE zawdzięczamy maltitiolowi, który należy do polioli. Dostarcza on znacząco mniej kalorii niż komercyjnie wykorzystywany cukier czy syrop fruktozowo-glukozowy. Dodatkowo nie powoduje on próchnicy, gdyż nie jest metabolizowany przez bakterie zasiedlające jamę ustną. Jego zaletą jest również [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 449 Data: 2023-06-05 07:29:55
  • [...] zrzucenie zaledwie 10 funtów (około 4,5 kg) może poprawić funkcjonowanie układu odpornościowego. Sposób odżywiania a funkcjonowanie układu odpornościowego Dieta bogata w cukier i tłuszcz, a także spożywanie zbyt dużej ilości kalorii sprawiają, że jesteśmy bardziej podatni na infekcje. Wynika to z faktu, że dochodzi do nadmiernego wzrostu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7551 Data: 2020-03-29 13:13:17
  • KREM KIZZERS idealny do Pysznej Kawusi

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] to tylko niektóre momenty dnia, gdy pozwalamy sobie na odrobinę rozpusty i cukrowej przyjemności. Jednak każdy, kto rozsądnie podchodzi do żywienia, jest świadomy, że cukier nie powinien stanowić podstawy naszego jadłospisu i powinniśmy go racjonalnie dawkować. Słodycz tak - cukier nie! Często mylnie sądzimy, że cukrów prostych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1474 Data: 2022-09-27 08:43:26
  • Probiotyki na odchudzanie i cukrzycę. Badanie z 2023 roku

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Liczba osób z nadwagą, otyłością oraz zaburzeniami metabolicznymi, np. cukrzycą typu 2, rośnie we wszystkich grupach wiekowych, zatem regularnie przybywa publikacji naukowych z obserwacji oraz eksperymentów dotyczących skuteczności narzędzi terapeutycznych stosowanych w tych kierunkach.  Źródła: Li, Guang et al. “The effects of probiotics [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 693 Data: 2023-07-23 03:20:24
  • [...] się z maltozy, którą znajdziemy w ziarnach zbóż. Jego charakterystyczną cechą jest niska wartość energetyczna, 1 g maltitolu dostarcza o połowę mniej kalorii, niż tradycyjny cukier. Kolejnym atutem tego słodzika jest wpływ na poziom cukru we krwi. Maltitol ma niski indeks glikemiczny Ig 35, dzięki czemu nie dochodzi do gwałtownych skoków glukozy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2874 Data: 2021-02-06 09:37:52
  • Jaka jest prawda o oczyszczaniu organizmu sokami?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] oczyścić, lepiej jest wprowadzić pewne zmiany do swojej diety niż przestawiać dietę na same soki. Co możesz zrobić? ogranicz lub wyeliminuj z diety rafinowane węglowodany, cukier i niezdrowe jedzenie zastąp węglowodany skrobiowe większą ilością owoców i warzyw wyeliminuj rafinowaną żywność i przetworzone źródła cukru jedz całe owoce i warzywa, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1017 Data: 2022-01-24 16:16:37
  • NUTLOVE WHITE CHOCO RASPBERRY - Smakuje po prostu bosko!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] się produktem raczej z grupy tych zakazanych, aniżeli wskazanych w codziennej diecie (lub chociaż neutralnych). Biorąc pod uwagę fakt, że w jego składzie nie pojawia się cukier stołowy, czy olej palmowy, a w ich miejscu są odpowiednio maltitol (substancja słodząca pochodzenia naturalnego, należąca do polioli) oraz mieszanka oleju shea z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1212 Data: 2022-06-22 09:02:08
  • Czy warto pić sok żurawinowy? Żurawina a zdrowie serca

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] picie soku żurawinowego ma jakieś wady? Pomimo potencjalnych korzyści dla zdrowia serca, trzeba pamiętać, że sok żurawinowy oferowany w marketach często wzbogacany jest w cukier. Dlatego niektórzy przyjmują żurawinę w formie suplementu. Tak czy inaczej, Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) wskazuje, że picie dwóch szklanek soku [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1176 Data: 2022-11-18 18:28:21
  • Które produkty zwalczają stany zapalne?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Stan zapalny jest częścią odpowiedzi immunologicznej organizmu. Pojawia się w naszym organizmie pod wpływem jakiegoś czynnika, którym zazwyczaj jest bakteria lub uszkodzona tkanka. Nie jest to nic nadzwyczajnego, ale jeśli organizm nie może sobie z tym poradzić, to przewlekły stan zapalny może wyrządzić wiele szkód i przyczynić się do poważnych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 667 Data: 2023-02-18 19:15:28
  • [...] poziom konsumpcji świeżych owoców, warzyw i nasion oraz orzechów przy równoległej nadmiernej podaży produktów o wysokim stopniu przetworzenia, bogatych w sól i / lub cukier. Do czynników niezależnych od stylu życia zalicza się zaburzenia genetyczne związane z receptorami dla cholesterolu LDL. Przyczyny nadciśnienia Nadciśnienie to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1913 Data: 2022-10-17 10:38:13
  • Wszelkie desery, napoje deserowe, czekolady, ciastka i ciasta czy lody, poza tym, że kojarzą się z chwilą przyjemności, to niekiedy wywołują również wyrzuty sumienia. Coraz więcej bowiem wiadomo na temat konsekwencji konsumowania nadmiaru cukru czy tłuszczy trans. Na szczęście w ostatnich latach silnie wyewoluowała gałąź słodyczy o składzie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2175 Data: 2022-02-14 07:11:49
  • Osoby kontrolujące spożycie kalorii z roku na rok napotykają coraz większe ułatwienia. Taki bonus, otrzymują również fani meksykańskiej kuchni i to wcale w nie mniej atrakcyjnej kompozycji smakowej. Wykwintny, pikantny, pomidorowo-paprykowy sos oferowany jako dip lub Salsa Mexicana, doczekał się odsłony w wersji fit. Bez tłuszczu, minimum kalorii [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3044 Data: 2021-03-24 10:48:02
  • Nutlove Sauce Choco Hazelnut - słodki sos bez dodatku cukru

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Linia produktów NUTLOVE każdego dnia rozkoch**e w sobie tysiące osób na całym świecie, które delektują się słodkimi smakami wyśmienitych kremów, pysznych pralin, wyjątkowych ciastek, czy aksamitnych sosów. Seria ta swoją ogromną popularność zawdzięcza bardzo wielu zaletom. Zdrowe orzechy i kakao  Orzechy stanowią aż 15% składu sosu, dzięki czemu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 360 Data: 2023-06-15 18:23:21