[...] Obecność laktozy w przewodzie wzmaga wchłanianie wapnia, magnezu i fosforu. Białko- (w mleku- kazeina 75-80%,serwatka 15-25%) Kazeina jest białkiem złożonym zawiera jony wapniowe i fosforanowe. Białko serwatkowe jest białkiem prostym (proteina). Wszystkie białka mleka są zaliczone do białek pełnowartościowych. Te białka zajmuje 2 [...]
[...] rozmiarów mięśni, co również zapobiega odwodnieniu wysoka wchłanialność z przewodu pokarmowego składników formuły poprzez wykorzystanie substancji wzmagających ten proces zawiera składniki tworzące bufor krwi, pozwalające na wydajny transport produktów przemiany materii z komórek mięśniowych do narządów wydalających BERSERKER’S Performacne [...]
[...] ilość wartościowego błonnika. Płyny Mit: Zapotrzebowanie na płyny można zaspokoić pijąc je w dowolnej formie: kawa, herbata, lemoniada itd. Jedynie czysta woda nie zawiera kofeiny, sztucznych barwników, konserwantów i rafinowanego cukru. Nic się nie stanie jeśli od czasu do czasu pić będziesz te napoje zamiast wody, ale oczywiście woda [...]
[...] L-karnityny) by podnosić wytrzymałość i poziom tlenku azotu a także skracać czas regeneracji, co przekłada się na wzrosty wydolności aerobowej i anaerobowej. ANAVITE zawiera też biodostępne kofaktory witaminowe takie jak metylokobalamina i minerałowe takie jak metyloselenocysteina, możesz wiec oczekiwać, że suplement ten zmieni twoje [...]
[...] serca czy stanów lękowych), możesz spokojnie pić napoje z kofeiną nawet przez długie lata. Najbogatszym źródłem kofeiny jest ziarno kawy. Fałsz. Najwięcej tej substancji zawiera amazońska roślina - gwarana (Paullinia guarana). Jej nasiona mają 5 proc. kofeiny. Następne w kolejności są liście herbaty (2-5 proc.), liście mate (3 proc.), [...]
[...] dostarczanie dużych dawek leucyny może powodować jego ułatwione zużywanie, które zaobserwowali naukowcy przy badaniu efektów suplementacji białkami serwatkowymi. Wiele zawierających te białko suplementów zawiera również spore dawki wapnia. Wapń poza newralgiczną rolą w procesie budowy kośćca, jest także kontrolerem mechanizmów zużywania [...]
[...] składników pokarmowych do komórek. Dzięki AAKG Twoje mięśnie będą "pełniejsze", zwiększy się wytrzymałość, oraz skróci się czas regeneracji. W każda porcja XPAND™ zawiera aż 3000mg AAKG, co jest niemalże 3-krotnie większą dawką w porównaniu z innymi preparatami tego typu. Dzięki tak dużej ilości AAKG uczucie napompowania będzie dużo [...]
[...] we krwi lub naśladujące działanie insuliny są niezbędne podczas stosowania suplementów kreatynowych. Kreatyna + transportery+ antykataboliki Crea Mass, obok kreatyny, zawiera dekstrozę stymulującą trzustkę do produkcji insuliny taurynę, posiadającą właściwości insulinomimetyczne oraz organiczne związki chromu, usprawniające metaboliczną [...]
[...] i ci akurat mają szczęście, bo istnieje duża szansa, że dożyją późnej starości, bez złamań kości i kłopotów z przesiewaniem się tkanki kostnej. Dzisiejsze mleko zawiera ponad 400 procent więcej pestycydów niż porównywalna próbka ziaren zbóż czy warzyw. Najgorsze w mleku jest jednak co innego. Naturalne mleko ma konsystencję [...]
[...] dzięki wysokiej zawartości krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych jest łatwo przyswajalny przez organizm ludzki. Dla naszego zdrowia istotny jest fakt, że tłuszcz mleczny zawiera: NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe) - z żywieniowego punktu widzenia zawartość NNKT jest ważna, ponieważ człowiek nie ma zdolności ich syntetyzowania, a [...]
[...] na wiele podobnych wyników badań klinicznych co potwierdza skuteczność działania białek serwatkowych. TROCHĘ O AZJATYCKIM ŻRÓDLE PEŁNOWARTOŚCIOWEGO BIAŁKA Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka [...]
[...] * chude mięso Cukier Dr William Coda Martin sklasyfikował cukier rafinowany jako truciznę, ponieważ jest on pozbawiony witamin i substancji mineralnych. "To" co zostaje, zawiera czyste, rafinowane węglowodany. Cukier rafinowany jest szkodliwy, ponieważ dostarcza tylko to, co żywieniowcy określają jako "puste" lub "gołe" kalorie. Brak w nim [...]
[...] jednoskładnikowe (np. ananasowa, mleczna, kapuściana, ryżowa) Podstawową ich wadą jest ryzyko wystąpienia niedoborów pokarmowych. Nie ma jednego produktu spożywczego, który zawierałby wszystkie niezbędne dla organizmu składniki odżywcze w odpowiednich ilościach. Aby nasz organizm prawidłowo funkcjonował, należy mu dostarczać, w odpowiednich [...]
[...] najczęściej w granicach od 2,3 do 2,6%. Kazeina jest fosfoproteiną, tzn. w składzie elementarnym oprócz węgla (53%), wodoru (7%), tlenu (22%), azotu (15,65%) i siarki (85%) zawiera także fosfor (0,85%), który występuje tu w postaci reszt orto- i pirofosforanowych, związanych estrowo jako monoestry lub dwuestry - w określonych miejscach [...]
[...] przenosić. Polskie owoce i warzywa są równie smaczne i wartościowe. Jeśli ktoś chce, może też zastąpić czerwone wino. Pomaga ono w obniżaniu poziomu cholesterolu, ponieważ zawiera bioflawonoidy. Ale polskie czarne porzeczki mają ich prawie dwukrotnie więcej! Kulinarny kunszt dla zdrowia Często słyszy się opinię, że dieta śródziemnomorska ze [...]
[...] Także dostarczenie aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) pozwoli uzupełnić zapasy energetyczne w komórkach mięśniowych i wzmocni działanie antykataboliczne. To właśnie GL Blast zawiera te kluczowe dla regeneracji potreningowej składniki. Oprócz tego GL BLast został wyposażony w pełen kompleks aminokwasów pochodzących z izolatu białka serwatki, co [...]
[...] szczeblach, zaczynając od podstawy i nie pomijając żadnego. Wtedy okaże się, że na to, co jest na samej górze, zostanie już niewiele miejsca. Pamiętajmy, że piramida zawiera tylko ogólne wskazówki dotyczące zdrowej diety, dlatego nie musimy się jej kurczowo trzymać. Chodzi o to, by uzmysłowić nam, jak dobierać produkty w codziennym [...]
[...] i witamin. 100 g surowych płatków nie ma w ogóle soli, sodu tylko 4 mg, za to aż 350 mg potasu, 54 mg wapnia, 129 mg magnezu, 3,9 mg żelaza, 5mg manganu. Gotowane płatki nie zawierają praktycznie witamin a surowe mają np. 0,462 mg witaminy B1 i 0,151 mg witaminy B2, 0,87 mg witaminy PP i aż 2 mg witaminy E. No i oczywiście błonnik który w 100g [...]
[...] codziennego jadłospisu powinny być warzywa, owoce i gruboziarniste pieczywo. Po mięso można sięgać kilka razy w miesiącu, a nieco częściej - po ryby i drób. Nowa dieta zawiera jednak pewne kontrowersyjne zalecenia. Popiera np. wysokokaloryczne oleje roślinne, a kategorycznie zabrania jedzenia ziemniaków i białego ryżu. Trzeba jednak [...]
[...] brzmi - NIE. Powstające w niskich temperaturach koncentraty serwatki zachowują bardzo dużo ilość wszystkich frakcji białkowych (średnio 90-96% białka jest nie denaturowana i zawiera wszelkie aktywne peptydy). Wadą koncentratów jest przeciętna ilość czystego białka na 100g odzywki - zazwyczaj 65 do max 80%. Dlaczego więc pisze ze koncentrat mimo [...]