[...] Podczas wypieku słodkich czekoladowych ciasteczek, cukier łączy się z aminokwasem (glukoza z Waliną), podczas wypieku chleba dochodzi do degradacji aminokwasu - lizyny co obniża strawność białka (lizyna nie jest już wtedy dostępna), a glukoza łączy się z aminokwasem Proliną - daje to efekt chrupkiej skórki! Przy ogrzewaniu mleka kondensowanego [...]
Witam mam niski cukier,przez co jestem ciagle zmeczony i senny dlatego mam pytanie odnosnie tego produktu czy podwyższył by mi cukier?,a moze unormowal. producent twierdzi ze: -Korzystnie wpływa na poziom glukozy we krwi; -Wspomaga fizjologiczny proces transportu glukozy z krwi do komórek; -Korzystnie wpływa na działanie insuliny; [...]
[...] zawodowcy używają bardzo mało węglowodanów 50-200 g . moje pytanie jak mogą oni brać duże dawki insuliny bez węglowodanów ? . mi się wydaję że biorąc insuline która obniża cukier następnie hgh które podwyższa cukier , poziom ogólny cukru się wyrówna np Nasser El Sonbaty brał 6 razy dziennie hgh i 6 razy inse . chyba że tych węglowodanów [...]
[...] 18-25mg alkaloidów efedryny oraz 200mg koleiny na jeden dzień). Sugeruję również, żeby brać codziennie 15g glutaminy. Kiedy ograniczamy węglowodany, ilość płynu w mięśniach obniża się, co niekorzystnie wpływa na zdolność organizmu do budowania mięśni. Przyjmowanie dużych dawek glutaminy dziennie spowoduje, że komórki mięśniowe wciągną wodę, a [...]
[...] dieta mogą doprowadzić do przetrenowania organizmu i zniechęcenia do dalszych pracy. Okresem, w którym najszybciej dojdziemy do stanu równowagi jest sen. Podczas snu obniża się tempo bicia serca, spowalnia oddech, obniżają się funkcje życiowe. W okresie tym w naszym ciele dochodzi do szeregu procesów 'naprawiających' naszą maszynę. [...]
[...] spada, jednak u dzieci jest wciąż podwyższone w porównaniu z osobami dorosłymi. U młodego człowieka w wieku 21 lat stężenie hGH waha się w granicach 10ng/ml i z biegiem lat obniża się. Już w granicach trzydziestki jego wartość spada o około 14%. U osób dorosłych stężenie hormonu wzrostu kształtuje się na poziomie 5 ng/ml a w wieku 60 lat we krwi [...]
[...] „magicznych" sposobów na spalanie tkanki tłuszczowej (nie mówię o szkodliwych substancjach farmakologicznych). Tylko długotrwałe zmiany w sposobie odżywiania są w stanie obniżać nasz poziom tłuszczu, jednocześnie pozwalając ĆWICZYĆ EFEKTYWNIE. Zasadniczym celem diety redukcyjnej jest zmiana dziennego bilansu energetycznego (energia pobierana [...]
[...] Nie życzysz sobie wydatnego brzuszka albo chcesz stracić ten, który już masz? Pij mleko (wybieraj jednak to z obniżoną zawartością tłuszczu). nie dam się miażdżycy Wapń obniża poziom cholesterolu we krwi (ogranicza jego wchłanianie z pożywienia). W mleku znajduje się też magnez, który w połączeniu z wapniem reguluje ciśnienie krwi. Dlatego [...]
[...] czasie sterylizacji mleka obserwujemy zmiany właściwości organicznych i biologicznych mleka: pogarsza się smak, wzrasta gęstość (zostały zniszczone koloidy i ścięte białko), obniża się zawartość i przyswajalność witamin i minerałów..." "Jeżeli najbardziej szkodliwe produkty takie jak m.in.: zimne lub tłuste mleko, śmietana, lody są spożywane zbyt [...]
[...] krwionośnych, zapobiegają krwawieniom , a także są pomocne w leczeniu miażdżycy. Posiadają one właściwości moczopędne, poprawiające krążenie krwi w naczyniach wieńcowych, obniżają ciśnienie, rozkurczają mięśnie gładkie naczyń krwionośnych i przewodów żółciowych oraz wykazują właściwości antyagregacyjne ( zapobiegające „ zlepianiu się" płytek [...]
[...] przy chorobach układu sercowo-naczyniowego (cardiovascular disease)? Najpierw sprawdza się cholesterol. Jeżeli jego poziom wynosi więcej niż 200, pacjent dostaje leki obniżające cholesterol i co się dzieje? Odcina się dopływ CoQ10. Jaka jest funkcja CoQ10? Jest on zaangażowany w produkcję energii oraz ochronę małych pieców w każdej [...]
[...] ograniczenia spożycia tych produktów następuje zmiejszenie ilości tkanki tłuszczowej. Dieta opracowana specjalnie dla gwiazd filmowych... Polega na stopniowym obniżaniu kaloryczności posiłków. Dziennie dostarcza ok.1200-1600 kcal.Dietę stosuje się max.10 dni. Ze wględu na małą ilość dostarcznej energi, stanowczo odradzam jej [...]
[...] opalające miały same wady, nie byłyby tak popularne. Zwolennicy solarium podkreślają, że opalanie poprawia nastrój, wygląd, uczestniczy w tworzeniu witaminy D3 w organizmie, obniża poziom złego cholesterolu LDL. Pomaga także w stanach depresyjnych, zwłaszcza wywołanych sezonowym brakiem światła, polepsza przemianę materii i wzmacnia odporność [...]
[...] niż cukier. -Włókno jest węglowodanem niestrawnym, którego organizm ludzki nie może wchłonąć. Przechodzi ono po prostu przez przewód pokarmowy, ułatwiając jego pracę i obniżając ryzyko zaparć oraz innych schorzeń. 3. Tłuszcze i oleje. Możemy je podzielić na: nasycone i nienasycone. Tłuszce nasycone znajdują się w produktach mleczarskich, [...]
[...] węglowodanów, ich strawności, przyswajalności oraz rodzaju. Wraz ze wzrostem intensywności i długości wysiłku fizycznego, poziom glikogenu mięśniowego i wątrobowego obniża się. Glikogen zgromadzony w mięśniach ulega rozpadowi do glukozy, która następnie spalana jest w zależności od stopnia aktywności ruchowej. W czasie bardzo [...]
[...] w cyklu mocznikowym, występują w białkach szczególnie w histonach. Może zwiększać wydzielanie insuliny i hormonu wzrostu. tauryna - wpływa na wzrost masy mięśniowej, obniża ciśnienie krwi, poprawia tolerancję leków, działa korzystnie na centralny układ nerwowy. -------------------------------------------------- B 12 (kobalamina) [...]
[...] usprawnia przepływ impulsów ornityna - duże dawki stymulują wydzielanie hormonu wzrostu, usprawnia i przyspiesza pracę wątroby tauryna - wpływa na wzrost masy mięśniowej, obniża ciśnienie krwi, poprawia tolerancję leków, działa korzystnie na centralny układ nerwowy. WĘGLOWODANY Węglowodany to jedna z trzech podstawowych, obok białka i [...]
[...] usprawnia przepływ impulsów ornityna - duże dawki stymulują wydzielanie hormonu wzrostu, usprawnia i przyspiesza pracę wątroby tauryna - wpływa na wzrost masy mięśniowej, obniża ciśnienie krwi, poprawia tolerancję leków, działa korzystnie na centralny układ nerwowy. WĘGLOWODANY Węglowodany to jedna z trzech podstawowych, obok białka i [...]
[...] β-karoten i likopen. Spożywanie produktów bogatych w likopen, a do nich należą pomidory działa ochronnie przed takimi nowotworami jak np. rak prostaty, piersi. Likopen obniża ryzyko zawału mięśnia sercowego, wystąpienia choroby wieńcowej, a także zapobiega rozwojowi miażdżycy. A jeśli to nie przemawia – to jaki wpływ 15g ketchupu czy 50g [...]