Artykuł niestety nie jest mój, ale bardzo ciekawy i może dużo powiedzieć niedoświadczonym, POLECAM Kiedy zaczynamy ćwiczyć często sądzimy, że rezultaty przyjdą bardzo szybko. Mija miesiąc, potem drugi, i następny, i następny. Sylwetka nie wygląda tak dobrze, jak byśmy sobie tego życzyli. Dlaczego? Sprawdź! Mamy dwa wyjścia. Albo zaniechamy [...]
[...] patrzyłem na obwody i wow, 1cm w bicku przez miesiąc, 4 cm w klatce tylko troche na brzuchu poszło równie tyle samo, ale ćwiczyłem i jadłem jednakże nadal to było zbyt dużo na plus bilansu kalorycznego niż było mi to potrzebne. Po 6 miesiącach też własnego eksperymentowania miałem 5+ w bicku, i aż 15cm w klatce piersiowej. Waga 83kg, BF [...]
Wielu forumowiczów wkleja diety których kompletnie nie rozumie, Zapewne zalewa ich krew kiedy są odsyłni do czytania postów podwieszonych czego poszukiwacze odpowiedzi na pytania nienawidzą! 90% osób na forum nie obchodzi wpływ aminokwasów rozgałezionych na włókna mieśniowe ani tez formy długołancuchowych kwasów enzymatycznych (dekozaheksaenowego [...]
[...] albo energie , albo potrzebna do budowy mięśni białko, a przede wszystkim dobrze smakują . I oto chodzi!!!!! 1. ŁOSOŚ Poza tym że jest dobrym źródłem białka, zawiera dużo znakomicie wpływających na serce kwasów tłuszczowych omega-3.Kwasy te zmniejszają poziom LDL, czyli złego cholesterolu, wspomagają system obronny organizmu. pomagają [...]
[...] aminokwasów na 1 porcję. Ale czy każdy izolat jest lepszy od koncentratu? Odpowiedź brzmi - NIE. Powstające w niskich temperaturach koncentraty serwatki zachowują bardzo dużo ilość wszystkich frakcji białkowych (średnio 90-96% białka jest nie denaturowana i zawiera wszelkie aktywne peptydy). Wadą koncentratów jest przeciętna ilość czystego [...]
[...] „opakowany" w specjalne białka, tzw. apoproteiny. Takie białkowo-cholesterolowe cząsteczki są nazywane lipoproteinami. Mają one różną wielkość, w zależności od tego, jak dużo zawierają cholesterolu. Dwa ich rodzaje - LDL i HDL - są szczególnie ważne dla naszego zdrowia. - Lipoproteiny LDL (często nazywane złym cholesterolem) mają za zadanie [...]
[...] głownie biegi, zawsze zajmowałem czołowe miejsca, potem mtb (kolarstwo górskie), przez 2 miesiące boks w domowym zaciszu na worku. Miałem problemy z kolanami przez zbyt dużo sportu oraz za szybko rosłem i przez to nie ćwiczyłem 1 rok na wf ale to jeszcze w podstawówce. Moja przygoda z siłownią rozpoczęła się w 1 gimnazjum, ćwiczyłem [...]
[...] widać gołym okiem: Pojawia się owłosienie łonowe a także pod pachami, powiększają się genitalia, zmienia się głos. Chłopiec staje się wrażliwy na bodźce erotyczne, ma dużo częściej niż poprzednio erekcję, jądra zaczynają produkować plemniki. Tak zwane "zmazy nocne", czyli bezwiedny wytrysk nasienia podczas snu (połączony najczęściej z [...]
[...] mięśniowego ulegają wyczerpaniu. Mięśnie zaczynają czerpać energię z rozkładu aminokwasów BCAAs, przez co we krwi spada ich stężenie. Tryptofan nie ma wtedy konkurencji i dużo łatwiej wnika do centralnego układu nerwowego prowadząc do znużenia i zmęczenia treningiem. Zatem suplementacja BCAAs jest skutecznym rozwiązaniem problemu zmęczenia [...]
[...] kieruje sie swoim wyglądem w lustrze.Gdy widzę,że zaczyna mi sie odkładać tłuszcz tam,gdzie sobie tego nie życze,np.w biodrach czy w pasie,wiem, że codziennie jem za dużo. Aby temu zapobiec,robie dwie rzeczy: a)albo zmniejszam ilość jedzenia(np.zmniejszam ilość ww i sam je odpowiednio koryguje), b)albo robię więcej ćwiczeń krążeniowych,by [...]
[...] użytkowniczek forum i po odpowiednim przygotowaniu. Mimo, że jak zwykle jedne powoli inne szybciej zmieniały swoje wymiary to w końcowym efekcie sylwetka każdej dużo zyskała. Mam wśród konkursowiczek również takie, które już raz w zeszłym roku przechodziły ten konkurs i wszystkie przyznały ze dopiero teraz potrafiły wyciągnąć z niego [...]
[...] oznacza? A no tyle, że nadmierne spożycie tego produktu nie tylko nie dostarcza nam odpowiedniej ilości Ca, ale też wypłukuje ten pierwiastek z organizmu. De facto, jedząc dużo twarogu osłabiamy swoje mięśnie i kości, zamiast je wzmacniać. Alternatywę może stanowić mleko, lub w przypadku nietolerancji laktozy,kefir czy jogurt.Zarówno kefir jak [...]
Nie rozpisując sie zbytnio: Białka możemy podzielić na szybkowchłanialne i wolnowchłanialne. -szybkowchlanialne charakteryzuja sie bardzo dobra biodostepnoscia, szybkim trawieniem i wchlanianiem przez organizm (czas wchłaniania oscyluje się na ~20 minut do ~2-3 godzin) Powoduja szybki wzrost aminokwasów we krwi. Z tego powodu najlepszymi porami [...]
[...] mleko, by miało dłuższą wartość. Prawda, zabijamy też dobrą florę bakteryjną, ale to koszty cywilizacji. Część naukowców uważa jednak, że mleko i tak trzeba pić, bo ma dużo cennych wartości. - Jest wiele produktów, bogatszych w witaminy i minerały - zapewnia Barbara Bachurska, lekarz pediatra z Katowic. - Mitem jest także przekonanie, że [...]
[...] śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce kamiennej, kiedy to samozwańczy experci stwierdzili, że nie ważne co i jak dużo jesz wpływa na to, że tyjesz. Myślę, że Mazel po prostu przepisała jedno z praw termodynamiki. DIETA WEGETARIAŃSKA Sądzisz, że wegetarianie nie jedzą mięsa? Zalezy, kogo [...]
[...] zarówno cienkie jak i grube, są któtkie, przy czym jelito grube jest proste i gładkie. Zwierzęta roślinożerne natomiast obydwa jelita mają długie. Ponieważ mięso zawiera dużo białka i niewielką ilość błonnika, jego strawienie nie trwa długo, toteż jelita zwierząt mięsożernych są krótsze niż jelita zwierząt roślinożernych. Jelita człowieka, [...]
[...] mleko, by miało dłuższą wartość. Prawda, zabijamy też dobrą florę bakteryjną, ale to koszty cywilizacji. Część naukowców uważa jednak, że mleko i tak trzeba pić, bo ma dużo cennych wartości. - Jest wiele produktów, bogatszych w witaminy i minerały - zapewnia Barbara Bachurska, lekarz pediatra z Katowic. - Mitem jest także przekonanie, że [...]
[...] śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce kamiennej, kiedy to samozwańczy experci stwierdzili, że nie ważne co i jak dużo jesz wpływa na to, że tyjesz. Myślę, że Mazel po prostu przepisała jedno z praw termodynamiki. DIETA WEGETARIAŃSKA Sądzisz, że wegetarianie nie jedzą mięsa? Zalezy, kogo [...]
[...] złych odżywkach czy też złamiesz się zwalając winę na nieprzychylność losu, koniecznie przeczytaj ten artykuł. Wielu osobom, wydaje się, że aby przytyć nalezy po prostu dużo jeść.Nic bardziej mylnego.Większość "hardgainerów" podniosłoby w tym momencie krzyk:"Przecież ja jem dużo, a moja waga ciągle stoi w miejscu!" W praktyce zaś okazuje [...]
[...] sylwetki) ektomorficy powinni spożywać dużą ilość białka, nawet do 3 gram/kg masy ciała, nigdy jednak nie mniej niż 2g/kg. Ze względu jednak na fakt iż ektomorfik jedząc tak dużo białka oraz węglowodanów stymuluje zakwaszenie organizmu (mogące powodować odwapnianie kości i utratę masy mięśniowej), powinno to być równoważone spożyciem odpowiedniej [...]