[...] już ilość, jakościowo to jest jakieś nieporozumienie. I posiłek - tak same jajka zjadła? W każdym posiłku powinno się znaleźć BWT II posiłek - grahamka raczej out, lepszy chleb żytni razowy na zakwasie własnej produkcji, sopocka poledwica jeżeli kupna out, warzyw najczęściej nie wliczamy tu do miski (są wyjątki) III i IV - oprócz tego [...]
[...] mięsa (ryby, wieprzowina), trochę produktów zbożowych, warzywa. Matka ma lekkiego świra na punkcie odżywiania, a ponieważ mieszkam jeszcze w domu rodzinnym, to mam niejako dość zróżnicowany jadłospis. Codziennie co innego, warzywa z własnych upraw, owoce częściowo tez, sporo produktów z własnej produkcji, nawet chleb czasami z domowych wypieków.
masz ponad 500g nabiału, czytałaś w ogóle posty, które Ci dziewczyny pisały w poprzednim dzienniku? W ogóle - za dużo kalorii, miałaś mieć rozkład chyba 1700 czy 1800 kcal, a nie prawie 3000. Chyba, że to wina szwankującego dziennika. Chleb kupny do wywalenia, jeśli już to żytni własnej produkcji, na zakwasie.
masz ponad 500g nabiału, czytałaś w ogóle posty, które Ci dziewczyny pisały w poprzednim dzienniku? W ogóle - za dużo kalorii, miałaś mieć rozkład chyba 1700 czy 1800 kcal, a nie prawie 3000. Chyba, że to wina szwankującego dziennika. Chleb kupny do wywalenia, jeśli już to żytni własnej produkcji, na zakwasie. Fakt, zapomniałam, że przesadzam z [...]
[...] owsiane(kukurydziane,muski,) zalane mlekiem O,5% + 7 g orzechy włoskie. 80g sera białego chudego. /TYLKO OWSIANE LUB MUSLI *Posiłek II 9.30 - 150g Jogurt Naturalny 50g chleb żytni pełnoziarnisty. *Posiłek III 12.00-12.30 - Duze Jabułko + Bato własnej produkcji ( 4g tluszczu,42 g weglowadanow (18 g cukru,5 gram blonika) i 18 g protein(17 g [...]
Co do mięsa. Przeważnie jem pierś z kurczaka. Jednak lubię spożywać inne wyroby, np jakiś chudy kawałek karkówki, dziczyznę,łopatkę, mięso mielone z własnej produkcji. Nie jestem smakoszem ryb, może dlatego,że nigdy nie robiłem jej dobrej tak jak nie jadłem jej dobrej w domu. Co do ryżu. Oczywiście jem również kaszę, makaron, ziemniaki również [...]
Co do mięsa. Przeważnie jem pierś z kurczaka. Jednak lubię spożywać inne wyroby, np jakiś chudy kawałek karkówki, dziczyznę,łopatkę, mięso mielone z własnej produkcji. Nie jestem smakoszem ryb, może dlatego,że nigdy nie robiłem jej dobrej tak jak nie jadłem jej dobrej w domu. ok Co do ryżu. Oczywiście jem również kaszę, makaron, ziemniaki [...]
[...] jadłospis. Kurczaka zamienić na inne mięso, ryż bialy np. na basmati, kaszę, Makarony etc. Warto pomyśleć o sosach własnej produkcji, aby było jeszcze smaczniej. Jeżeli już chleb to najlepiej razowy, zytni itd. w piekarniach typu hert jest tego mnóstwo, ja zazwyczaj kupuje razowy na naturalnym zakwasie bądź zytni. Generalnie, to jest błąd [...]
[...] to tez moze jest wyssane z palca w kazdym razie paprykarz,tak jak paste rybna, tez mozna samemu zrobic...ale powiedzmy szczerze, kto ma czas zeby robic samemu pasty, paprykarze, piec chleb, robic ketchup, wedliny itp. itd.? czasem mozemy cos takiego zrobic,ale codzienne zapewnienie sobie jedzonka wlasnej produkcji jest raczej nierealne...
[...] pyta świezo upieczony właściciel Ja robię masło orzechowe w termomixie regularnie. Także tahini z prazonego sezamu łuskanego i niełuskanego. Wyrabiam w nim ciasto na chleb i czasem na bułki, jak piekę większą ilość. Uzywam tez do mielenia ziaren, jak dodaje do chleba, maku na makowce,miksowania zup na krem itp. Robię też sosy, np. [...]
[...] wyciszeniu/zmniejszeniu. Opisywany jest w literaturze medycznej fakt zmniejszania reakcji na pokarm po zastosowaniu diety rotacyjnej. Utrzymywanie codziennie pół kromeczki chleba/bułki czy jednego posiłku zbożowego/dobę NIE JEST w tej kategorii medycznej leczeniem. Jest podtrzymywaniem choroby. Niemniej jednak jest lepsza od posiłków zbożowych [...]
[...] Poza tym błonnik zwiększa objętość pokarmów, znosi uczucie głodu, wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi. Najbogatsze w błonnik są produkty zbożowe, czyli chleb razowy, gruboziarniste kasze, płatki zbożowe i otręby. Błonnik znajdziemy także w roślinach strączkowych, warzywach liściastych, ziemniakach i owocach. Ad.5 [...]