No wreszcie spróbowałam ten chlebek,z masełkiem - pychota. Jak wiecie nie za dużo czasu spędzam w kuchni, więc i ten twój przepis Mmonikaa trochę zmodyfikowałam. Dałam zamiast tych wszystkich rodzajów mąki tylko mąkę żytnią razową (ona jest ze wszystkim, taka brudna, czyli dla nas dobra), resztę wg. twojego przepisu, i wszystko wyszło dobrze. Ten [...]
Nad piekarnią się zastanowię, przepis wykorzystałam Mmoniki ze str. 24. Chleb przez pomyłkę kroję jak ciasto, ale mi to nie przeszkadza. Koleżanki chciały żebym przyniosła w poniedziałek na spróbowanie, ale chyba do poniedziałku nie dotrwa - tak smakuje. Weronika
Weroniko , moja mama zrobila chleb i byl przepyszny!!!!!!Zmielila tylko ziarna pszenicy bo innych narazie nie dostalam.W tym tygodniu bede miala chlebek zytni na 100%.Pozdrawiam Martolina
[...] to sobie taki zrobię, mam nadzieję, że indeks dobry ma takie cudo, a swoją drogą to pomysły na jedzenie to Ty masz odlotowe! zawsze coś ciekawego wymyślisz;)) Madzik, ale chleb też ma wysoki indeks, a z niewielką ilością tłuszczy nasyconych jest dozwolony (fragment o tym jogurcie). Zreszta jak dla mnie to mleko 0,5% tłuszczu to jak [...]
[...] probowalem optymalnej i bardzo sobie ja chwale ale ze tak chwalicie te diete postanowilem sprobowac.. mam 2 ksiazki o mm i caly czas je studiuje. mam male pytanko kupilem chlebek "chleb zytnio-pszenny pelnoziarnisty ze slonecznikiem" sklad: maka zytnia razowa, maka pszenna, zyto lamane, ziarno slonecznika, sol, drozdze. nadaje sie to [...]
[...] Madzikk mam ten sam problem co Ty!!! Jem wszystko prawidłowo, a nie chudnę, wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że przytyłam!!! ;-( A co do tej WASY to: "możesz jeśc chleb Wasa bez problemu". Ja go jem, bo takiego z pełnego przemiału znaleźć nie moge, a w swoje zdolności kucharskie czy piekarskie nie wierzę... Dojjem swoje zapasy w [...]
[...] omlecik i z pewnościa pyszna łakoć. W związku z tym, że nie mam materiału pomocniczego i mi ciagle się wszystko myli. Skoro mleczna czekolada ma IG 44, a pełnoziarnisty chleb żytni IG 55 to znaczy ze lepiej jest zjeść 100g czekolady niż 100g chlebka (2 kromki)????? Prosze odpowiedzcie mi na tp pytanko!!! Ja zreszta ominęłam I fazę (i pewnie [...]
No właśnie. I chyba gdzieś wyczytałam, że proces fermentacji takiego sera (żółtego, oczywiście), zmienia tłuszcz w serze w "dobry". Co myślicie na temat chlebka/ciasta orzechowego? Bo ja mam już następne pytania: 1. czy można łączyć jajko z mąką z pełnego przemiału? 2. czy wskazane jest częste jedzenie ryb wędzonych? (gdzieś u Montiego [...]
Martoliono! 10 kg - to super, a na zdjęciu nie wyglądasz na osobę mającą o 10 kg za dużo i to jest budujące. Może napisałabyś nam dokładnie co jadłaś i z czym i w jakich ilościach, a także o jakich porach. Co do sera tofu,to zamierzałam sama zrobić. Mam taki przepis: soję należy namoczyć na noc, ugotować, przekręcić przez maszynkę,dolać wody, [...]
dzisiaj znalazłam w makro we wrocławiu chleb TRAPER skład : maka razowa żytnia,pełne i łamane ziarno żyta ,drożdże ,sól wydaje mi sie że jest ok??? pozdrawiam inka innka
[...] i minerałów. Je się je do wszystkiego, traktując jako węglowodan o bardzo niskim IG. Oczywiście bez żadnych ograniczeń. Jutro będę próbowała mojego nowego przepisu na chlebek z pełnego przemiału: 200 g pszenicy 200 g żyta 200 g owsa 50 g drożdży 250 ml mleka 0% 100 g suszonych śliwek 100 g suszonych fig 100 g orzechów włoskich sól do smaku [...]
takie kupne przecież nie są twarde. te moje wyszły jak gruby chleb Wasa tylko nie tak kruchy. ale jakby do nich wrzucić troche więcej fruktozy to byłyby twarde ciasteczka.
[...] faszerowany jajkami na twardo wg. przepisu Maklowicza. do tego sos sliwkowy, ale jego sposob przyrzadzenia bede musiala jeszcze przemyslec. dodatkowo wyprobowalam wczoraj chleb/ciasto orzechowe zaproponowane tu przez kogos jakis czas temu. wyglada bajkowo, pachnie wysmienicie, a smakuje jeszcze lepiej!! zanioslam dzis na silownie kawalek i [...]
[...] puszczy knyszyńskiej i podglądaliśmy ptaszki. czasem nawet wstawałam o 4 rano żeby podejrzeć np. cietrzewia.niesamowity wyjazd i niesamowita przyroda. kupiłam w sklepie ze zdrwoą żywnością chleb ,który składa się tylko z wody, mąki żytniej i soli.jest ciemny, więc myslę,że tak mąka to nie była odsiewana.myślicie,że może być taki chlebek?papa
[...] 2 kg! a wiecie co zrobiłam? przyczytajcie artykul smoczka odchudzanie dla kobiet, ona poleca 5-6 posiłków dziennie, ja jem jednak 3, na śniadanie węglowodany złożone czyli chleb z pełnego przemiału z dżemem słodzonym fruktozą lub z pomidorem, ogórrkiem, sałatą lub z własnej roboty pasztetem z soczewicy,lub płatki owsiane z mlekiem [...]
[...] przy duzej nadwadze zaleca sie nielaczenie tluszczow z weglami pow. IG 22, a nie 35, jak to jest w "jesc aby schudnac"... podobnie zaleca sie calkowicie odstawic chleb, szczegolnie taki, o ktorym nie ma 100%-towej pewnosci, ze jest tylko i wylacznie z maki z pelnego przemialu... ale walcie do ksiegarni i "dewastujcie" ich, [...]
Dzisiaj kupiłam "Montignac nad Wisłą" w "pachnącej księgarni" we Wrocławiu i jestem bardzo zadowolona z zakupu:) Jest przepis na chleb kefirowy i na piernik z jabłkami, który jest polecany jako posiłek węglowodanowy już w fazie I!!! Dla tych, którzy jeszcze nie mają książki podaję przepis: Piernik z jabłkami Składniki: 60g [...]
Witam wszystkich. Prosze powiedzcie mi czy make z pelnego przemialu (taka z ktorej pieczecie chlebo ) robicie z miszanki zboz czy tylko z zyta? Moje chleby z maki z zyta sa wstretne chociaz ladnie pachna. Ja chce upiec dobry chleb. POMOCY !!!!!!! Witam ponownie Ganie. Moja waga tez ostatnio bardzo powoli , ale spada. Ja stosuje wskazowki z [...]
Weronika dzieki za rady. Ja tez wizualnie jestem szczuplejsza, ale waga przez ostatni tydzien nieublaganie stoi w miejscu (chyba sie zepsula) Czy moge pomieszac zyto z pszenica i z tego upiec chleb? Mysle, ze tak skoro platki pszenne mozna jesc. Prosze o rade jakiegos doswiadczonego montignacowca. Pozdrowienia. taefka