[...] to ten również powali was na kolana. Tym razem ALLNUTRITION postawiło na pistacje, a dokładniej, białą czekoladę z pistacjami. Nutwhey Pistachio to przepyszny wysokobiałkowy krem, który nie zawiera oleju palmowego i rafinowanego cukru, czyli dwóch składników najczęściej dodawanych do klasycznych produktów tego typu. Nutwhey Pistachio to [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 60 g daktyli 30 g zmielonych płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 5 g kakao Masa: 200 g kaszy jaglanej 500 ml wody 50 g stałej części mleczka kokosowego 35 g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: [...]
[...] - ja użyłam białej czekolady 40 g gorzkiej czekolady min 75 % 5 g olej kokosowy 200 ml wrzątku Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie blendujemy. Foremkę o wymiarach około 15 x 17 cm wykładamy folią spożywczą i przelewamy masę. Wkładamy do [...]
Czego potrzebujmy 70 g płatków owsianych jedno jajko 100 g startego jabłka 10 g wiórków kokosowych 30 g orzechów 15 g żurawiny 10 g nasion chia 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g owoców - morele, brzoskwinie, truskawki Jak wykonać Płatki zalewamy wodą - tyle by wchłonęły całą i były kleiste. Ja zostawiam zalane na minimum godzinę. Jabłka [...]
Czego potrzebujesz: 100 g stałej części mleczka kokosowego 30 g izolatu białka serwatkowego - najlepiej o smaku orzech/nugat/czekolada 50 g czekolady min 74% kakao 50 g masła migdałowego 5 g kakao 45 g migdałów ( 12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać ) Jak wykonać: Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 60 g daktyli 30 g zmielonych płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 5 g kakao Masa: 200 g kaszy jaglanej 500 ml wody 50 g stałej części mleczka kokosowego 35 g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: [...]
Czego potrzebujemy: 200 g gorzkiej czekolady 200 g serka wiejskiego 70 g syropu klonowego lub miodu ( dla wersji light ksylitol, dla wersji ultra light stevia/tagatoza ) 2 jajka 70 g mąki kokosowej 60 g kakao 100 g stałej części mleka kokosowego szczypta soli Jak wykonać: Blendujemy serek wiejski. 50 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub [...]
Czego potrzebujemy: 120 g daktyli 30 g kakao 80 g mąki kokosowej puszka mleka kokosowego - najlepsze do tego celu z Lidla tabliczka gorzkiej czekolady - ja standardowo używam tej 74% kako Jak wykonać: Daktyle posiekać i zalać wrzątkiem, do poziomu daktyli. Po około 30 minutach odlać namiar wody i zblendować. Dobrze połączyć z mąką i kakao. Jeśli [...]
Czego potrzebujemy: Biszkopt: 2 jajka w temperaturze pokojowej 30 g ksylitolu lub erytrytolu 50 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 10 g budyniu waniliowego sugar free oraz 30 g galaretki Sugar Free Jelly 25 g gorzkiej czekolady 3 g oleju kokosowego Jak wykonać: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na wysokich obrotach. W trakcje [...]
Czego potrzebujemy: 100 ml kawy - rozpuszczalna lub espresso 10 g Dziko Słodkiego sosu Sweet Coffee 20 g nasion Chia 200 g jogurtu naturalnego 30 g białka o ulubionym smaku 5 g kakao Jak wykonać: Do zimnej kawy dodajemy sos oraz nasiona chia - dokładnie mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Chia musi dobrze napęcznieć. Do jogurtu dodajemy kakao [...]
Czego potrzebujemy: 80 g banana 60 g oleju kokosowego w temp. pokojowej 60 g erytrytolu 100 g mąki orkiszowej 1 jajko 100 g płatków owsianych pół łyżeczki sody szczypta soli łyżeczka cynamonu opcjonalnie gorzka czekolada, orzechy Jak wykonać: Do miski wkładamy banana, olej kokosowy oraz erytrytol i ucieramy na gładką masę. Dodajemy pozostałe [...]
AVE VEGE to deser na kremie kokosowym o smaku kokosowo-migdałowym. Ma konsystencję gęstego, aksamitnego jogurtu. Pachnie bardzo zachęcająco i z pewnością zachwyci smakoszy kokosa. Jest lekko słodki, a jedząc go, można wyczuć kawałki płatków migdałów. Deser można zjeść jako wegańską alternatywę jogurtu - samodzielnie lub z owocami czy płatkami. [...]
Czego potrzebujemy: 100 g jabłka 100 g płatków - owsiane, orkiszowe, żytnie 25 g ziaren słonecznika 25 g orzechów - laskowe lub włoskie 40 g płynnego miodu 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 40 g suszonej żurawiny 30 g jagód goi Jak wykonać: Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Wszystkie składniki poza żurawiną i goi łączymy. Najlepiej [...]
Czego potrzebujemy: 120 g banana - im bardziej dojrzały tym lepiej 1 jajko 35 g jogurtu naturalnego 90 g mąki ryżowej Quamtrax pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej 15 g płynnego oleju kokosowego 25 g Choco kremu Jak wykonać: Wszystkie składniki poza Choco Kremem miksujemy na gładką masę. Przygotowujemy [...]
Czego potrzebujemy: 110 g masła orzechowego - najlepiej crunch 60 g oleju kokosowego 60 g izolatu białka serwatkowego - czekoladowego 35 g kakao 10 g maki kokosowej 30 g orzechów ziemnych 70 g czekolady min 74 % kakao 10 g oleju koko lub kremu NutWhey biała czekolada - kokos Jak wykonać: Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]
Czego potrzebujemy: 70 g banana 70 g stałej części mleka kokosowego 70 g serka mascarpone ( dla wersji light - twaróg sernikowy) 70 g ulubionego masła orzechowego Jak wykonać: Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przekładamy do pojemnika w którym będziemy je mrozić. Wkładamy do zamrażalnika na godzinę po czym wyjmujemy z zamrażalnika i [...]
Czego potrzebujemy: 8 g Dziko Słodkiej galaretki 200 ml mleko 2% tłuszczu + 50 ml wody 45 g kaszy manny 20 g WPC - najlepiej natural 2 łyżeczki erytrytolu - jeśli lubicie mega słodkie to 3. Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Jak będzie zimna wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta [...]
Czego potrzebujemy: 30 g chrupaków - 8 sztuk wafli lub Proteineo 200 g serka wiejskiego lekkiego 15 g erytrytolu 1 g matchy - można pominąć 10 g żelatyny + 100 ml wody 60 g Pistachio nutwhey 60 g Protein Chocolate Jak wykonać: 4 sztuki wafli układamy w pojemniku wyłożonym folią aluminiową. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Serek wiejski [...]
Składniki: 3 jajka 10g odżywki białkowej olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy Sposób przygotowania: Jajka ubić na puszystą piankę. Dodać odżywkę białkową i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Płytki gofrownicy natłuścić olejem kokosowym. Nagrzać gofrownicę. Wylać część ciasta - aż pokryje całą powierzchnie dolnej płytki. Piec przy otwartej [...]
Czego potrzebujemy: 70 g wiórków kokosowych 50 g mleka kokosowego 30 g mąki kokosowej 20 g izolatu białka o smaku biała czekolada 3 jajka Jak wykonać: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno że szczyptą soli. Pozostałe składniki łączymy że sobą. Kokosową masę delikatnie łączymy z pianą z białek. Przy pomocy łyżki formujemy ciastka [...]