SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

beef

  • Urodzona w Wenezueli Maria Cecelia Villalba (30 l.) jest modelką fitness i trenerką personalną. Kiedy miała 20 lat zaczęła trenować na siłowni, ponieważ nie była zadowolona ze swojego wyglądu. Tym samym zaczęła swoją przygodę z fitnessem. Cały czas ciężko pracowała, aby wyrzeźbić swoją wymarzoną sylwetkę. Przestrzegała dobrze zbilansowanej diety, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1070 Data: 2021-04-28 18:55:40
  • Dieta śródziemnomorska - charakterystyka, wpływ na zdrowie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] “Effect of calorie restriction on energy expenditure in overweight and obese adult women” http://www.aulamedica.es/nh/pdf/8782.pdf Y. Handa “Estrogen concentrations in beef and human hormone-dependent cancers” https://www.annalsofoncology.org/article/S0923-7534(19)40459-6/fulltext S. John Weroha and Paul Haluska “IGF System in [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6887 Data: 2020-03-27 21:14:52
  • Jakie mięso mielone na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Gotowe mięso mielone to produkt wysoce przetworzony, najczęściej z kiepskim składem, czy zatem lepiej go unikać? Czy w sklepowych lodówkach jest szansa na znalezienie dobrej jakości gotowego mięsa mielonego? Na co zwracać uwagę przy zakupie i czym się kierować? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć na podstawie przygotowanego zestawienia. Choć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20558 Data: 2017-09-04 09:13:29
  • [...] krótko, ale bardzo intensywnie, 1 - 2 serie wykonywane były do załamania (często poza załamanie, z pomocą partnera). Referencje, badania, literatura: Bart Pennings „Minced beef is more rapidly digested and absorbed than beef steak, resulting in greater postprandial protein retention in older [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10581 Data: 2020-12-24 08:31:19
  • [...] Montgomery JL, Carr MA, Kerth CR, Hilton GG, Price BP, Galyean ML, Horst RL, Miller MF. Effect of vitamin D3 supplementation level on the postmortem tenderization of beef from steers. J Anim Sci. 2002;80:971–81 Wertz AE, Knight TJ, Trenkle A, Sonon R, Horst RL, Huff-Lonergan EJ, Beitz DC. Feeding 25-hydroxyvitamin D3 to improve beef [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3441 Data: 2021-08-03 12:05:11
  • Diety dla kulturysty: masa, redukcja, gęstość i siła

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Z kulturystycznymi dietami związane jest wiele kłamstw, przeinaczeń, fałszywych tez oraz kompletnych nonsensów. Bardzo słabym źródłem informacji bywa Internet. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć, zacząłbym od książek uznanych autorów np. H. Gertig, J. Przysławski „Bromatologia – zarys nauki o żywności i żywieniu”, H. Ciborowska, A. Rudnicka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20701 Data: 2019-05-29 09:15:06
  • Czy mięso jest dobrym źródłem witaminy D?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] of eggs and chicken meat. J Agric Food Chem. 2011;59:8298–303 Montgomery JL, Parrish FC, Beitz DC, Horst RL, Huff-Lonergan EJ, Trenkle AH. The use of vitamin D3 to improve beef tenderness. J Anim Sci. 2000;78:2615–21 Montgomery JL, Carr MA, Kerth CR, Hilton GG, Price BP, Galyean ML, Horst RL, Miller MF. Effect of vitamin D3 supplementation [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2020 Data: 2019-08-30 20:01:11