heh cześć Missy :)) Nie ma co to ja kawkę polecam co prawda tak samo jak Grasia zasypiam jak dziecko po niej ,ale musze sie zgodzic co do jednego... ten aromat ..hehe przez to pochłaniam ją hektolitrami
[...] ====================================== Na statku stary bosman zaciaga sie fajka. Podchodzi do niego marynarz: - Panie bosmanie, uzywamy tego samego tytoniu, a jednak aromat panskiej fajki jest o niebo lepszy od mojego. Niech Pan zdradzi, jak pan to robi? Bosman na to: - Ha, chlopcze, mam na to pewien stary sposób: do tytoniu dodaje [...]
Wiesz co, tak poważnie, to cukier zabija smak i aromat kawy - spróbuj się jednak przekonać do niesłodzonej. Można popijać każdy łyk kawy zimną wodą, duzo lepiej wtedy smakuje. Weronko, a gdzie się Parker podziewa - też czeka aby ktos na niego ryknął? Pozdrawiam, Tyka - Łowy są ważniejsze niż zdobycz -
[...] wrzooce przepraszam ze ewentualne zgorszenie Na statku stary bosman zaciaga sie fajka. Podchodzi do niego marynarz: - Panie bosmanie, uzywamy tego samego tytoniu, a jednak aromat z panskiej fajki jest o niebo lepszy od mojego. Niech Pan zdradzi, jak pan to robi? Bosman na to: - Ha, chlopcze, mam na to pewien stary sposób: do tytoniu dodaje [...]
[...] na bok. Czas na mieso : na patelnie dajemy olej sezamowy , po 40 sekondach grzania , dajemy pokrojony w plastry czosnek,po uplywie okolo minuty jak tylko poczujey aromat czasku z sezamem dodajemy mieso.Smazymy krótko , mieso ma być soczyste.Pod koniec smarzenia dodajemy makaron ,warzywa i wlewamy reszte marynaty.woda ma odparowac , tak [...]
[...] poscie kawoszy zajmiemy się kawą. Będzie sypana i rozpuszczalna, ze śmietanką i cukrem, podana w lśniacych filiżankach, lana prosto z termosa lub zalewana wrzątkiem, cudowny aromat sprawiający że mamy wrażenie swędzenia ktore załagodzic niczym drapanie moze jedynie łyk kawy, och ten cudowny smak.... Przepraszam, ale kocham kawę, każdą kawę, [...]
Tak w ogóle to czasem przykre jest to, że do niektórej żywności piszą nieraz o smaku bananowym/truskawowym itp itd. a prawda jest taka, że tam banana czy truskawki nie znajdziecie tylko walą jakiś ester, żeby tylko był aromat np. bananowy czy truskawkowy.
[...] mieliśmy na Chemii Organicznej to nawet fajne rzeczy robiliśmy. Np. robiliśmy aspirynę, niektórzy robili olejek goździkowy czy anyżowy, inni robili np. estry które naśladują aromat i zapach owoców np. bananów Aromatów jest pełno i na pewno w żywności nieraz jedliście jakieś estry, oto lista z wikipedii, gdzie opisane są różne estry i ich zapachy [...]
[...] sole mineralne, flawonoidy. Olejek eteryczny lebiodkowy - Oleum Origani składa się z tymolu (18-40%), octanu geranylu (do 5%), karwakrolu, seskwiterpenów (10-12%), alkoholi aromatycznych wolnych (15%). Działanie. Jest to bardzo wartościowe zioło. Lebiodka działa antyseptycznie, przeciwzapalnie, moczopędnie, rozkurczowo, wykrztuśnie, [...]
[...] askorbinowy, fruktoza, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny, dwumetylosulfon, sorbitol, koncentrat naturalnego soku pomarańczowego, tokoferol (witamina E), naturalny aromat pomarańczowy. Sposób użycia : Raz lub dwa razy dziennie łyżkę stołową lub więcej (zależnie od potrzeb i ochoty). Zarówno chondroityna jak i glukozamina wchodzą w [...]
[...] mięsa, pasztety, sery, sałaty, potrawy z roślin strączkowych, warzyw oraz pizzę. Tymianek, szałwia i ocet stanowią jedną z kompozycji przyprawowych, której używa się do aromatyzowania mostków cielęcych. Ciekawostki Starożytni Egipcjanie wykorzystywali tymianek w procesie mumifikacji zwłok. Najkorzystniejszy czas zbioru przypada przed [...]
Hmm, a bierzesz w prochu czy tabletkach? Może kupiłbyś sobie blister tabletek i spróbował po prostu innej firmy. Być może aromat zawarty w prochu cie uczula. Również możesz wypróbować inne formy, aczkolwiek monohydrat wyjdzie ci najtaniej. Gainer nie zastąpi kreatyny, jest to suplement o zupełnie innym działaniu. W skrócie gainer jest posiłkiem [...]
[...] bo bez masła, za to pozwalam sobie na odrobinę smietany ... Do tego typu sosów uzywam często własnego wywaru z kości i warzyw albo ... tego co zostaje po upieczeniu kurczaka czy innego mięcha w garnku rzymskim- zlewam do soiczka i mam na kilka porcji do sosu - daje fajny smak i aromat. Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 28.09.2017 07:46:52