Sprawdziłam w necie skład: mleko, cukier, białka mleka, owoce leśne 1,6% (jeżyna, malina, aronia), barwniki: antocyjany, aromat, żywe kultury bakterii jogurtowych Po pierwsze jak już lista składa się z więcej niż 4 składników, to nie czytam dalej. Jak cukier jest w tych pierwszych 4 to też dalej nie czytam. Nic z nabiału poza ew. twarogiem i [...]
carbo nie zastąpi owocow i wazyw, w sumie to jedyne co ma z nimi wspolnego to aromat i to ze jest slodkie. reszta j/w edit: zadnego dextrojuice. wata cukrowa, michałki czy twix tez są w smaku przepyszne a do kreatyny nikt ich nie poleca. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2007-11-26 20:04:22
[...] się że to posiłek w szkole więc fajnym wyjściem bedą naleśniki - jajka + twarog + mąka żytnia razowa typ2000(kupisz w sklepach ze zdrową żywością cena od 3-10zł)+ słodzik + aromat do ciasta i robisz naleśniki, ładujesz w sreberko/papier śniad. i jesz jak bułki na przerwie - ludzie głupio się nie gapią i a Ty trzymasz diete Obiad 100g kaszy 50g [...]
podobno guma do rzucia pomaga I to jest udowodnione żeby było śmieszniej :D Z tego co pamiętam aromat który zawarty jest w gumie do żucia wpływa jakoś na naszą pamięć. Ale polecam również z takich domowych rzeczy orzechy włoskie Niby śmieszne a też mają wpływ na pamięć oraz koncentrację ^^,
LOL nie osłabiaj mnie! Jak węglowodany moga stanowić aromat? Chyba chemii w szkole nie miałeś! I jak w promilach liczy się pozostałe składniki? Zawarość aminokwasów?? %-) Doucz się gamoniu!
jak już zdecyduję, że na pewno z tego rezygnuję, to kogoś poszukam, żeby sprzedać. A co do uczulenia na składnik? koncentrat białka serwatkowego i aromat bananowy
Pozwole sie wcisnac "Proces obróbki olejów polega na oczyszczeniu, utwardzeniu lub odwadnianiu. Najlepszą jakością charakteryzują się oleje tłoczone na zimno, mające silny smak i aromat. Podczas obróbki oleje rafinowane tracą swoją wartość odżywczą i walory organoleptyczne, ale są odporne na wysokie temperatury."
ostrowia o "smakach" ma tak naprawte tylko kolor i aromat :P a smak jakby naturalny według mnie:P posłodz to sobie słodzikiem na sacharynie np. a bedzie wypas. ja kupilem w folii niby owoce lasu ale na 100% dostalem truskawke :D chodciaz papierowa nalepka mowi ze owoce lasu.
[...] oraz kurkuminą. Olej kokosowy rafinowany świetny do smażenia i obróbki termicznej (np. zupy). Co do smaku - to zależy, bo typowy olej kokosowy ma swój specyficzny smak i aromat, jednak można kupić wersję bezzapachową. Alternatywnie dobrym źródłem jest też masło lub do smażenia jeszcze lepiej masło klarowane/ghee. Masło generalnie ma [...]
[...] dodajemy majeranek i oregano. Podajemy z ryżem. c) Jajecznica z olejem dyniowym: Jajecznica z olejem dyniowym: podczas przygotowywania tego dania ujawnia się prawdziwy aromat oleju dyniowego: 4 jaja, mała cebula, sól, pieprz, olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie. Pokroić cebulę, roztrzepać jaja w miseczce. Na rozgrzaną patelnię wlać olej [...]
Olej kokosowy który posiadam nie ma aromatu kokosa jest bezwonny i bezsmakowy tak więc nie powinno być problemu:-) z tego co się orientuje wersja rafinowana jest bezzapachowa a tłoczony na zimno ma aromat kokosa.
Cynamon nie jest słodki, wiec kawy nim nie dosłodzisz. Ale daje wspaniały aromat... Ilość musisz dobrać sam. A jeśli bierzesz gotowy mielony z torebki, to musi go być więcej. Za to cynamon cały (tzw. "rurki"), po skruszeniu, przez dużą zawartość eugenolu, ma piekący smak, ale pozytywnie wpływa na układ krążenia. Prócz tego zawiera [...]
kurkuma to przyprawa indyjska, wchodzi tez w sklad mieszanki "curry". smak ma goszki i aromat mocny średnio przyjemny, dlatego stosuje sie ją bardziej dla koloru potraw niż smaku. w potrawach czy przetworach jest tego niewiele więc nic ci nie będzie przy redukcji. samą kurkume kupisz w sklepie spozywczym, ale nie radze jeśc samej i w [...]