Od około 2 miesięcy jem słoik masła orzechowego tygodniowo (naturavena 100% 340g) dla niektórych to może być sporo dla mnie wręcz przeciwnie ponieważ w mojej kuchni masło orzechowe pasuje do większości dań. Moje pytanie brzmi czy odbije się to na ZDROWIU? Tak jak mówiłam już jakiś czas spożywam je w takich ilościach i narazie czuję się dobrze. [...]
Zmiany i wyjścia ze strefy komfortu (bardziej zaawansowana grupa) dobrze robią. A z dietą to jesteś ciagle na tłuszczach - czy odbijasz węgle? U mnie po tłuszczach najgorsze było, ze do południa ciągnełam wysokie tłuszcze (bo wracam do diety),a po południu szły węgle (bo od jutra znowu dieta) - i wychodziło combo duzo ww i duzo fatu.
Nic z powietrza przecież nie powstanie samo. Gdyby tak było, to w pewnym sensie mielibyśmy jakieś rozwiązanie na biedę i głód na świecie. Patelnia i ciepło nie przekazuje energii do mięsa, ryby, czy jakichkolwiek innych produktów. Wliczać w bilans kaloryczny należy jednak tłuszcze, które używamy do smażenia. Swoją drogą polecam poczytać na temat [...]
Cześć! Jeżeli zdjęcie jest aktualne, to spokojnie możesz rozpocząć budowanie masy. Masz odpowiednio niski poziom tłuszczowy aby rozpocząć ją budować. Pamiętaj o obliczeniu odpowiedniego makro, tutaj masz wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html
Cześć! Dalej powinieneś redukować, poziom tkanki tłuszczowej jest jeszcze daleko od takiego, który pozwoli Ci optymalnie rozpocząć budowanie tkanki mięśniowej. Obecnie wygląda jakbyś miał około 18% tkanki tłuszczowej, ale najlepiej jakbyś użył kaliperów, które pozwolą Ci to lepiej ocenić ze względu na fakt, że tkankę tłuszczową masz nie tylko na [...]
Rzeczywiście, duża część osób nieszczególnie patrzy na skład produktów, które spożywa, a jest to istotne, aby kontrolować to, co spożywamy. Napoje kawowe, gdzie mamy połączenie kawy rozpuszczalnej, mleka i cukru zdecydowanie nie będą zalecane. Nie tylko z powodu dodatku cukru, ale również izomerów trans, które są w nich dość często spotykane. [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] byś stosował, to takich ilości białka nie potrzebujesz. 2,5 grama na kilogram masy ciała w zupełności wystarczy. Maksymalnie 3 gramy, czyli około 200 gramów białka. Tłuszcze około 1 grama na kilogram masy ciała i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Czy ilość kalorii będzie odpowiednia, tego niestety nie wiemy. Jest ich dość sporo. [...]
Witam forumowiczów. Bardzo proszę o opinie na temat mojego planu FBW. Trenuję pół roku, ale wiadomo, jak to jest z początkami. Mam jeden plan FBW ale chciałbym dodać wariant B, a może i C, ale nie wiem które ćwiczenia wymieniać. Chcę równomiernie rozwijać sylwetkę Płeć : Mężczyzna Wiek : 20 Waga :58 Wzrost :168cm Cel treningowy : rozbudowa masy [...]
W Internecie spotyka się rozpowszechnianie twierdzeń, które nie mają zbyt wiele wspólnego z oficjalnym nurtem nauki. Guru odchudzania przekonują, iż da się dowolnie wpływać na metabolizm. W rzeczywistości to wcale nie takie proste. Czym jest metabolizm? Metabolizm odnosi się do sumy reakcji zachodzących w całym ciele w każdej komórce, które [...]
Cześć! Najlepiej byłoby to obliczyć korzystając ze wzoru -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Jednak jeżeli zaobserwowałaś, że przy 2200kcal waga stoi, to masz dwa wyjścia: - zrobić tygodniową lub dwu tygodniową przerwę od diety i wejść na tak zwane zero kaloryczne, Twój organizm wtedy trochę odpocznie i się zregeneruje, a następnie wejść znów na [...]
Czyli redukcja pełną parą. Wspominając o progresie chodziło mi raczej o progresowanie w trakcie treningu. Załóżmy, że moim ciężarem roboczym podczas wyciskanie jest 40kg, to lepiej jest stopniowo zwiększać w serii: sama sztanga (20kg)/30kg/35kg/35kg/40kg, czy może przerzucić największy ciężar na przed ostatnią serię? Czy może jeszcze w inny [...]
Dawid czy według ciebie da się optymalnie progresować trenując partię raz w tygodniu ? To jest pytanie nieodpowiednio zadane, bo można powiedzieć tak i nie - wszystko zależy od poziomu wytrenowania. Myślę, że osoby z mniejszym poziomem wytrenowania, które muszą zwiększać ogólną masę mięśniową lepiej jednak wyjdą na trenowaniu częściej z mniejszą [...]
No to mam wyniki. Zacznę od tego jak to wyglądało na samym początku czyli 20.04.2021 - testosteron 4.39, prolaktyna 16.64, estradiol 23.8. Wyniki z dnia dzisiejszego to testosteron 15.62, prolaktyna 2.18, progesteron 0,90 i Estradiol 27,7. Co do diety od maja miałem 3600 kalorii od dziś mam 4200 w takim rozłożeniu białko 23%, 28% węglowodany i 43 [...]
No właśnie mięsa są smazone na głębokim tłuszczu lub pieczone. Chyba nie da się określić ile tłuszczu może wchłonąć 100 gram mięsa z kurczaka. Np wszytskie dodawane do niektórych posiłków lub zup mięsa są z wędzonych, pieczonych kurczaków. Nic ograniczę się do max 1-2 takich posiłków na tydzień nie pracuje tam codziennie więc nie będzie źle, [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
1. WIEK: 29 2. WAGA: 98,6 kg 3. WZROST: 191 cm 4. WYMIARY: -biceps: 43 -klatka: 103 -udo: 59 -talia: 93 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 10 lat 6. DIETA: -białko: 2,9 g -węglowodany: ? -tłuszcz: ? Dietę mam ułożoną na 4200. Za namową lekarza tłuszcze dominują przed węglowodanami 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: w trakcie 1 cyklu 8. TRENING: 3 [...]
Do budowy masy mięśniowej czystej jakości najlepsze są produkty z pełną lub jak największa pulą aminokwasów, tj. jajka, mięso, ryby, kamosa ryżowa. Oczywiście jest tego więcej, ale to co komu przypasuje zależy od osoby. Do tego węglowodany o odpowiednim IG i tłuszcze w odpowiednich proporcjach. Dobrze, jeśli 1/3 tłuszczu jest pochodzenia [...]