Ziemniaki maja wysokie IG, a makaron po obróbce kulinarnej (smażenie) też ma wysokie. Płatki jesz z mlekiem, i możesz też kanapki popijać z drugiej szklanki :). Ew. gotuj jajka nie miękko. Pomysł z własnym miesem: gotujesz cyca, kroisz w plasterki, wrucasz na chleb, czy co tam wolisz i heja . Zmieniony przez - vinylboy w dniu 2006-09-18 16:48:38
1. Wszystko ważymy przed obróbką (gotowanie , smażenie , parowanie , duszenie....) , to normalne ze po ugotowaniu makaron wazy więcej bo nasiąka wodą ale ty go waż przed gotowaniem 2. 1-2 razy to normalnie , ja chodze podobnie jak ty ale mój kolega 3-4 razy dziennie i też ma się dobrze. normalne ze po posiłku może chcieć się kupke zrobić bo [...]
w potreningowym dobrze żebu znalazły np ryż/kasza do tego ryba/kurczak . Jajka na noc mogą być jajecznica chyba nie ze względu na smażenie a większość smaży na smalcu ale gotowane będą ok
jesli mamy byc dokladni , opierajmy sie jednak na danych o produktach w stanie surowym - wtedy wartosci sa niezmienne, nawet gdy wezmiemy 100g jakiegos produktu i rozgorujemu do do wagi 300 lub 400g to ilosc wegli bedzie nie zmienna , zjemy tylko wiecej wody (to do kasz, makaronow, ryzu). w przyp. mies tez proponuje sie porzec jednak na porcjii w [...]
Nie bede przesadzal i korekty bedą w tej fazie ostrozne 1-do owsianych dodaj rodzynki i nasiona ( tylko owsiane bez cukru), 2-prozdrowotniei dietetycznie traktujac warto choc smazenie kontaktowe tez przejdzie 3-DOSKONALE ale raczej bez obrobki termicznej, gotowane polecam brokuly 4-cena o niczym tu nie stanowi, w twoim stanie woda i zielona [...]
Siemasz, ziomus przybylem by obiektywnie ocenic twoja diete Zniechęcilem się do rozpisywania idealnie co ile gram, bo nie wiem ile waży kromka chleba, plasterek szynki czy sera etc. Jakieś pojęcie o dietetyce myślę mam, więc ułożyłem taką oto dietkę, imho smacznie i zdrowo. Zapotrzebowanie +/- 3400KCAL. koniecznie kup wage elektroniczna w np. [...]
http://www.dobradieta.pl/tabele.php wszystkie produkty są podane na 100gram , a i pamiętaj ze wszystko mierzymy i warzymy przed obróbką (gotowanie, parowanie, grilowanie , smażenie.....)
Nie mogę powiedzieć, że może być, bo nie widzę całości... ile % zapotrzebowania kalorycznego stanowi tłuszcz, ile białka, jaki jest deficyt? to jest zasadniczo najważniejsze. Może qazar w swej wypowiedzi nie odnosił się do całości diety, ale do pytania o smażenie, pewnie jak się pojawi to napisze Ci co miał na myśli
W domu jest: Ziemniaki+Mieso wieporzowe+panierka(jajko+bułka tarta)+smazenie na swinskimm oleju+sok pomaranczowy Ja tu idze slaba jakos wegli wysokie IG tluste swinskie mieso smazone na zwyklym oleju+ woda z cukrem(sok) WIec sam sobie odp czy masa ci po tym pojdzie Co do zup to sam jem i niektorych nei wliczam do bilansu ale tlyko takie w ktorych [...]
niwix: musi to być takie trudne ? Hmm, rzeczywiście trudno ograniczyś się do 10 szczegółów. Zwiekszam limit do 11 . malphas: Hardened - spojrz na to z innej strony, teraz przynajmniej tyle talerzy nie ma do mycia Z tym, że teraz 3 razy więcej poświecam na przygotowywanie jedzenia, a zapowiada się, że będę także musiał zabrać się za smażenie [...]
tak wlasnie liczysz dla surowych, zarcie podczas obrobki termicznej (gotowanie, pieczenie, duszenie, smazenie,wedzenie...) nabiera badz tez traci wode (ile kalorii zawiera woda wiesz sam) stad te roznice wagowe
Kamiru Dzięki, co do HST jestem z niego zadowolony i mogę polecić ramboszcza Zmodyfikowane to już nie będzie, ala ja . W tajemnicy mogę Ci powiedzieć (), że coś po głowie mi chodziło i mam w planach zaangażować kila osób jeżeli się zgodzą, ale to w najbliższym czasie dopiero Pitt Bull Przepyszne, a co? IboK ciężko powiedzieć, bo trzeba jajka [...]
Sachem - dzięki za info, właśnie mi chodziło bardziej o to smażenie... A co do lodówy to nie ma tam takiej informacji, tylko w suchym mejscu w temp. pokojowej
ramboszcza: A co do kosza to ja w ubiegłym tygodniu tez rzuciłem 2 pkt Wczoraj rzuciłem kolejne 2 . Miałem 2 razy więcej energii i prędkości, więc zabrałem się za przechwyty i po zatrzymaniu dłonią jednej z atomowych piłek (zgromadzona ekipa tylko jęknęła z podziwu ) okazało się, że nieco nadwyrężyłem konstrukcję środkowego palca prawej dłoni. [...]
To ja już się pogubiłem! To jak smażę na oliwie to jej nie zjadam? Tylko ona wyparowuje? Jeśli ją zjadam to chyba lepiej, że jest to oliwa a nie smalec? Oj ku... to będę jechał na samym teflonie i ch...uj! Smażenie wybrałem z tego powodu, że jest szybsze... Nie mam czasu stać w garach i gotować... Dzięki wszystkim za odpowiedzi!
Troche dziwią mnie wypowiedzi niektórych forumowiczów.Oliwa podcza smażenie nie wydziela żadnych szkodliwych związków.Nie wydziela przy krótkim smażeniu i przy małym ogniu a przy długim smażeniu najesz się troche wolnych rodników.Co do smaku to na początku jest najgorzej a póżniej się człowiek przyzwyczaja.Co do rozkładu tłuszczy w diecie to z [...]
Makrela będzie przez jakis okres czasu, nie mówie, ze wytrzymam na niej tak dlugo :)). Bo mnie cofnie za którymś razem jak ja będę jadł to z niej zrezygnuje… :). Oczyywiscie, ze z mila checia zamienie ta makrelke na padne, bądź mintaja, bo to porównując niebo w gebie :D :)). Tylko wtedy one maja duzo mniej tluszczy i znów musze [...]