ja kiedyś pracując jako kucharz(praca na stojąco, noszenie, mieszanie, smażenie itp) robiłem 4 - 6 dni w tygodniu po 8 - 10h, i trenowałem 3 razy tyg. oczywiście nie były to długie treningi, powiedzmy 12 - 14 serii ale masa i siła szły bardzo dobrze. Dodam, że dieta była wypasiona bo w pracy jadłem 2 razy ryż z piersią i warzywami(miałem tego w [...]
Edytuj posty (możesz to zrobić, dopóki ktoś nie odpowie). Powiem tak, nie spotkałam się z przypadkiem, żeby mięso - podroby - powodowało problemy trawienne (ale alfą i omega nie jestem). No chyba że wątróbka, bo mięso z zasady działa odwrotnie. Problemem może być obróbka tego mięsa - smażenie. Jak masz problemy z tolerancją laktozy to odstaw [...]
przyrządzająć potrawy musisz także pamiętać że gotowanie powoduje ubytek masy o 40% więc jeżeli chcesz dostraczyć ok. 20g. białka z mięsa musisz przygotować 140 gramową porcję (w 100g. mięcha jest średnio ok. 20g białka) smażenie i grilowanie powoduje ubytek 25% masy produktu Pozdrowienia Rożek
Na pewno jest to zdrowsze wyjście, niż smażenie mięcha na głębokim oleju. Ja zamówiłem sobie patelnie grillową ze stylowej zastawy.pl i od tamtej pory, jeśli nie robię na parze, to przyrządzam mięsko na niej. Smażę bez oleju, mięso zwykle wychodzi chrupiące. A jak szaleję to wrzucam karkówkę i mhmm niebo w gębie! Generalnie polecam żarcie z [...]
Zdecydowanie bardziej polecane są ryby świeże - np. łosoś, halibut, mintaj.Ważny jest sposób obróbki termicznej - wskazane jest pieczenie, gotowanie na parze, grillowanie, a niewskazane smażenie. Natomiast ryby wędzone i z puszki mogą pojawiać się w jadłospisie okazjonalnie. Zmieniony przez - odp-SFD-pl w dniu 2012-09-23 08:27:36
dobra do teraz bede gotowal i polewal pomidorki oliwa i bedzie gitara dzieki za odpowiedz :) wlsanie babcia mowila ze smazenie na oliwie z oliwek jest nie zdrowe xD i miala racje :)
Nie nie, nie... Ja go nie spozywam w ogole. Myslalem ze moje zarcie nie powinno miec w ogole stycznosci z nim. Nie mam zamiaru rowniez go jako tako spozywac, ale na nim smazyc? Czemu nie? Jesli byloby to zdrowe dla mnie. A jak wiadomo im wiecej roznorodnosci w kucni tym lepiej to pewnie ze tak! Zwlaszcza ze co jakis mam mozliwosc co jakis kupna [...]
Polecam: http://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia Jakie by nie było, niezależnie od jakości tłuszczu i super patelni - smażenie nie jest najlepszym sposobem obróbki. Co do skutków jedzenia nadmiaru smażonych potraw - zaobserwowałbyś je prawdopodobnie po X latach, w dojrzałym wieku, w postaci miażdżycy i / lub problemów z [...]
Ja to co podałeś czytałam, chodziło mi bardziej o wyszczególnienie chociażby tych głównych sybstancji słodzących i przedstawienie który z nich jest najwałaściwszy (wiem, że najlepiej jest nie słodzić, a jak już to w kosmetycznych ilościach - stewia, ale to wiem ja, a co z innymi?) Krążą ploty,(już długo z resztą) że cukier brązowy jest zdrowy (na [...]
Wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną i masę przed obróbką wpisujesz do kalkulatora. Także jak masz 250g kurczaka, to szukasz w apce opcji "pierś z kurczaka" , nie "smażona pierś kurczaka". Tak samo jak np chcesz zjeść jajecznicę, to w apce wpisujesz ile jajek(i np. masła) użyłeś, a nie szukasz gotowej opcji "jajecznica". Jak [...]
a) tak b)tak, jezeli smazenie jest b. krotkie np. jajecznica c)tak kakao nie warto jezeli juz zamierzasz pic jogurt to najlepiej naturalny. Forma plynna, objetosc zadowalająca Zmieniony przez - kolos88 w dniu 2007-03-21 17:36:54
Dieta niestety jest bardzo mi daleka, ponieważ mieszkając z mamą ciężko jest jej się pogodzić z tym że zamierzam się rzeźbić (mama z tych co woli pulchniutkich), dodatkowo nie jestem w stanie robić sam zakupów. A suplementy to w granicach 100-150 zł miesięcznie. Dziękuję za pomoc, biorę się za smażenie tego smalcu. Wiadomo, że jak się mieszka z [...]
ale ja nie pisalem ze zastepuje tylko chcialem sie o to dowiedziec,bo jak na razie wszystko jest zgodnie z dieta.Ostatni posilek to klacja ok 22 na ktora jem tunczyka z lyzeczka majonezu i do tego 3 kromki razowego.3h godziny wczesniej pije gainera zamist posilku poobiadowego. A jesli chodzi o tluszcz to do sniadania czasem roche majonezu albo [...]
Olej -> oliwa? polecasz smażenie na oliwie czy uważasz, że autor pije olej? zajrzyj tutaj http://www.dieta.hostil.pl/images/wskazowki_08.gif jak już opanujesz te wskazówki bierz się za zbilansowaną
Do plaży jeszcze trochę czasu, więc nie ma co spieszyć się z redukcją:) Smażenie ok, ale z umiarem. Nie dość że dostarczasz do organizmu dodatkowe kalorie to jeszcze tłuszcze trans. Jeśli nie chcesz ruszać diety to może pokombinuj z treningiem - zmniejsz ciężar, więcej powtórzeń, skróć odpoczynek między seriami. Trening zwiększy wydatek [...]
A ja kozystajac z okazji tez sie zapytam. Ktore przyrządzanie wedlug was jest najlepsze? Ja od x czasu (na diecie) jem ciagle piers gotowana - juz mam jej dosc. Chcialbym inaczej sobie przyrzadzic ale zeby nie stracila swoich walorow. Czy np. smazenie na patelni teflonowej bez jakiegokolwiek oleju jest dobre? Albo czy podczas pieczenia mieso staje [...]
Z reguły węgle o wysokim IG to węgle proste, gdyż szybko i gwałtownie podnoszą poziom cukru we krwi. Analogicznie węgle złożone mają niski IG. Przetwarzanie produktów zwiększa ich IG /tak samo np. gotowanie, smażenie/, ale ogólnie rzecz biorąc nie należy się w ogóle przejmować IG, bo to nic nie znaczący mit wymyślony przez jajogłowych, żeby [...]