Szacuny
0
Napisanych postów
39
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
425
Witam.Trenuje system 2x partia tyg. wygląda to tak(w kolejności) :
A - klata,barki,triceps
B -nogi,plecy,biceps
I teraz mam problem ,szczególnie z A...bo jak zrobię klatę to już mam bardzzooo mało siły na barki i zostają mi śmieszne ciężary...z kolei jak z mniejsze intensywność klaty , to trening na klatę wydaje mi się zbyt słaby...co mam zrobić?
Szacuny
3
Napisanych postów
168
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2337
Ja bym Ci radzil pierwszego dnia A robic mniej intensywnie klate, a bardziej barki (tzn. na klate mniej, a potem barki mocno), a drugiego dnia A zrobic mocno klate, a barki mniej. A jakie robisz cwiczenia na klate?
Zmieniony przez - Darhinnox w dniu 2009-07-06 17:33:00
Szacuny
0
Napisanych postów
39
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
425
klata :
wyciskanie płasko 3s
wyciskanie na skosie 2s (raczej z tego nie zrezygnuje , bo mam problem ze górną częścią klaty)
rozpiętki 3s
barki :
podnoszenie sztangi za głowy siedząc 3s (najgorzej oczywiście z tym)
unoszenie sztangielek bokiem w opadzie tułowia 3s
Unoszenie ramion w przód ze sztangielkami 2s
triceps :
pompki na poręczach 3s ( tu tez juz nie mam siły...)
wyciskanie francuskie hantli w siadzie 3s
Zmieniony przez - Yupik w dniu 2009-07-06 19:27:36
Szacuny
3
Napisanych postów
168
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2337
Wiesz co, a ja mysle, ze masz ten sam problem co ja. Myslisz ze jestes slaby, ale w tych cwiczeniach najwazniejsza jest technika, wiec nie mysl o tym ze malo bierzesz tylko cwicz, a efekty przyjda. Plan jak na moje oko masz dobry (moze troszke przepakowany ja bym zdjal jedna serie wyciskania na plasko i na barki robil wszystkiego po dwie serie, a tak po za tym moze byc)
barki :
podnoszenie sztangi za głowy siedząc ZMIENIŁBYM NA WYCISKANIE SPRZED (!) GŁOWY 2S
unoszenie sztangielek bokiem w opadzie tułowia 2S
Unoszenie ramion w BOK ze sztangielkami 2s
Trenuje podobnie jak Ty, poprawki Ci napisałem, efekty są i daje normalnie radę. Pozdrawiam