Witam ostatnio pojawił się u mnie problem z barkami to znaczy ćwicze klate i szybciej od klatki męcza mi sie barki, albo jak robię francuskie wyciskanie sztagą łamana do czoła na tric, to poprostu od trzymania sztangi w górze mecza mi sie strasznie barki( czuje że mam jeszce siłe w tricepsie ale musze skoniczyć ćwiczenie bo nie mam siły utrzyać sztangi w górze)
Zrobiłem sobie nawet 2 tygodnie przerwy po przerwie przez 2 tygodnie nie robiłem barków tz: wogule w siode nie ciczyłem ale i tak problem dalej występuje
Dodam że ostatnie 3,4 miechy ćwiczyłem durzymi cierzarami z racj tego że jestem ektomorfikiem i trenig durzymi cierzarami z mała liczba powturzeni dobrze na mie wpływa,
mój obecy plan trenigowy wygląda tak:
PON
plecy: podciągane na drąrzku 8,8,7,6
wiosłowanie hantla 8,8,7,6
biceps:unoszenie sztangi łamanej 8,7,6
unoszenie hantli z "obrotem" 8,8,8
przedramie; unoszenie sztangi w oparciu o ławke podchwytem i nadchwytem po 3 sreie max
SRO
barki:wyciskanie sztangi siedząc z przed klatki 8,7,6
podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 8,8,7
kaptury:podciaganie hantli barkami niewiem jak dokładnie to sie nazywa ale to jest to podstawowe cwicz na kaptury)3xmax
nogi:uda robie na ławeczee ugiecia nóg siedząc i lerzac oba ciczenia po 4 serie po 12 do 10 powt.
łydki: wspięcia na palcach ze sztanga i hantlani 2 ćwicz po 3 serie
PIAT
klatka:wyciskanie sztangi prosta ławka 8,8,7
wyciskanie hantli skos 8,8,7
rozpietki skos/prosta( co 2tyg zmiana) 2x max
triceps:wyciskanie francuskie do czoła lezac 8,7,6
wyciskanie francuskie siedzac jednorącz 8,7,6
Prosze o jakąś rade.
Zrobiłem sobie nawet 2 tygodnie przerwy po przerwie przez 2 tygodnie nie robiłem barków tz: wogule w siode nie ciczyłem ale i tak problem dalej występuje
Dodam że ostatnie 3,4 miechy ćwiczyłem durzymi cierzarami z racj tego że jestem ektomorfikiem i trenig durzymi cierzarami z mała liczba powturzeni dobrze na mie wpływa,
mój obecy plan trenigowy wygląda tak:
PON
plecy: podciągane na drąrzku 8,8,7,6
wiosłowanie hantla 8,8,7,6
biceps:unoszenie sztangi łamanej 8,7,6
unoszenie hantli z "obrotem" 8,8,8
przedramie; unoszenie sztangi w oparciu o ławke podchwytem i nadchwytem po 3 sreie max
SRO
barki:wyciskanie sztangi siedząc z przed klatki 8,7,6
podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 8,8,7
kaptury:podciaganie hantli barkami niewiem jak dokładnie to sie nazywa ale to jest to podstawowe cwicz na kaptury)3xmax
nogi:uda robie na ławeczee ugiecia nóg siedząc i lerzac oba ciczenia po 4 serie po 12 do 10 powt.
łydki: wspięcia na palcach ze sztanga i hantlani 2 ćwicz po 3 serie
PIAT
klatka:wyciskanie sztangi prosta ławka 8,8,7
wyciskanie hantli skos 8,8,7
rozpietki skos/prosta( co 2tyg zmiana) 2x max
triceps:wyciskanie francuskie do czoła lezac 8,7,6
wyciskanie francuskie siedzac jednorącz 8,7,6
Prosze o jakąś rade.