1. Śniadanie
Placuszki: 4 jajka, 50g zmielonych płatków owsianych, smażone na łyżce oleju kokosowego, 100g czarnych jagód, duża szklanka wody do picia
2. Obiad
Kotlety (frykadele) rybne,
ryż biały + dziki (pół na pół), kukurydza 50g, 100g pieczarek, masło, siekana natka pietruszki, ogórki kiszone, szklanka wody
3. Przekąska
Sałatka: pieczone mięso z piersi indyka 50g, makaron bezglutenowy 50g, zielony groszek mrożony 100g, czerowna papryka, orzechy włoskie 20g, olej z orzechów lub oliwa, sałata lodowa, szklanka wody
4. Kolacja
Schab 150g, ziemniaki 200g, marchewka, seler, pietruszka, czerwony burczek pieczone z masłem i ziołami, szklanka wody
Przepiskiki
1. Płatki zmiel w młynku do kawy, dodaj do rozbełtanych jajek. Na łyżce oleju kokosowego usmaż z masy placuszki. Możesz też zrobić sobie jeden duży omlet. Zjedz z jagodami
2. Posiekaj drobno 300g łososia i 300g dorsza. Jedną sporą marchewkę zetrzyj na tarce; cebulę posiekaj. Marchewkę i cebulę wymieszaj z rybami, dodaj 1 całe jajko, 50ml wody, pieprz i sól, jeśli używasz. Do tej masy dodaj 75g mąki bezglutenowej . Wymieszaj dokladnie i odstaw na 10-15 minut do lodówki. Nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię (za każdym razem zanurz łyżkę w wodzie, żeby masa się do niej nie kleiła. 1/3 z tych usmażonych kotletów zjedz na obiad.
Ugotuj oba rodzaje ryżu (możesz też wybrać tylko jeden z nich) . Kupuj sypki, nie taki w woreczkach. Ryż biały gotuj w proporcji 3 części wody: 2 części ryżu w taki sposób: wsyp ryż do zimnej wody, przykryj pokrywką i zagotuj. Po zagodowaniu zmniejsz maksymalnie ogień i gotuj przez 12 minut. Następnie zdejmij z ognia i odstaw (cały czas pod pokrywką) na 10-15 minut. Gotowe
Pieczarki uduś w garnku z siekaną natką pietruszki (możesz z cebulą i czosnkiem, jeśli lubisz), wsyp do ryżu, dodaj kukurydzę i masło, wymieszaj, przypraw do smaku. Do tego podgryzaj kiszone ogórki.
3. Wymieszaj ugotowany makaron, rozmrożony groszek, posiekane orzechy, krojone mięso i paprykę, podarte liście sałaty lodowej. Polej olejem.
4. Schab ponacinaj w kilku miejscach, w nacięcia włóż kawałki masła. Ziemniaki i warzywa pokrój w kostkę i wymieszaj z ziołami. Włóż wszystko do rękawa do pieczenia i piecz w piekarniku około 30-40 minut. Możesz też upiec to wszystko w naczyniu żaroodpornym z pokrywką lub przykrytym folią.
To byłoby na tyle
Jakby co, daj znać, to podsunę Ci jeszcze jakiś przepis
.....
Na temat leków wolę się nie wypowiadać, lepiej takie coś ustalać z lekarzem prowadzącym, który ma wgląd w Twoje wyniki i wie dokładnie, jaki jest Twój stan zdrowia i historia choroby
Jeśli chodzi o ćwiczenia, to myślę, że 3x w tygodniu będzie okay. Na początek rób sobie 2 serie po 12-15 powtórzeń, potem co 2 tygodnie zwiększaj o 1 serię, aż dojdziesz do 4. Wtedy zwiększ liczbę powt. do 20
No i spaceruj sobie ile tylko chcesz