Nisko tłuszczowe spaghetti z dietetycznym sosem.
Składniki:
Pierś z kury - ok 450g
Makaron ciemny - 400g
Ser żółty podlaski - 100g
Sos pomidorowy - 680g
Cebula - sztuka.
Przyprawy - do dań z pomidorów, włoskich, sól, pieprz, wegeta.
BTW:
Na całość(ok.1650g):
W: ok. 290g
B: ok. 120g
T: ok. 30g
Kcal: ok.1900 kcal
Średnio na 100g :
W: 17,5 g
B: 7 g
T: 2g
Kcal: 116kcal
Realne btw - zależne od proporcji makaron-sos-mięso na porcję.
Białko, tylko zwierzęce.
Przygotowanie:
Do miski wlewamy sos, dodajemy przypraw wedle uznania, odstawiamy na bok by się przegryzł.
Pierś i cebulę mielimy w maszynce, następnie dodajemy wegetę i smażymy na odrobinie oliwy.
Gdy mięso robi się białe i „kruche" wlewamy sos. Gdy zaczyna wrzeć, wyłączamy gaz, na górę kładziemy pokrojony ser.
Polewamy makaron ilością wedle uznania i ...gotowe!
Jeszcze sos z bliska jakby ktoś chciał... W połączeniu z przyprawami znakomity, lepszy od gotowych. Cena za butelkę 7 czy 8 zł.
pzdr/
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]