100g makaronu pełnoziarnistego (mąka pszenna typ 2000)
3 jajka
trochę szynki do smaku (ok. 10g)
1. Gotujemy makaron na al dente
2. W między czasie kroimy szynkę na kosteczkę i dodaje do rozmieszanych jajek.
3. Gotowy makaron przepłukujemy zimną wodą i dodajemy do jajek z szynka i mieszamy.
4. Całość wlewamy na patelnię i czekamy, aż jajko się zetnie.
Całość możemy polać keczupem do smaku.
Wartości odżywcze:
B: 24g + 15g z makaronu
T: 17,3g
W: 68g
kcal: 585
Fotki:
Osobiście traktuje ten posiłek jako, posiłek przed treningiem.
Mam nadzieję, że nie było takiego przepisu, przynajmniej takiego nie zauważyłem.
Zmieniony przez - nitro_nms w dniu 2010-10-07 14:00:31