Chleb Dunkana

Składniki:
6 łyżek otrębów owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
2 łyżki otrębów żytnich (jeśli nie znajdziesz możesz je zastąpić 2 łyżkami otrębów pszennych lub owsianych)
3 surowe jajka
1 kostka 200 gramowa kostka chudego białego sera
1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej
1/2 łyżeczka soli
dowolne przyprawy
Czas przygotowania: ok 90 minut
Koszt: +/- 10 zł
Wartości odżywcze:
Białko: 15g
Tłuszcz: 3g
Węglowodany: 4g
Kalorie: 117
Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 180'C. W misce utrzyj żółtka z serem, solą, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Do masy serowo jajecznej wsyp otręby i wymieszaj dokładnie. W razie potrzeby dodaj nieco mleka lub wody. Masa powinna mieć konsystencję jak na poniższy zdjęciu.

Osobno ubij białka na sztywną pianę i delikatnie zmieszaj je z masą dodając białka do masy.
Przełóż powstałe ciasto do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta wygładź. Jesli chcesz aby twój chleb miał błyszczącą skórkę posmaruj wierzch rozbełtanym jajkiem. Mozesz go takrze posypać dowolnymi ziarnami lub płatkami (dobrze jest namoczyć płatki wczesniej w wodzie przez chwile).

Piecz chleb przez ok 60 minut.
http://img835.imageshack.us/img835/4999/img1732v.jpg