Już nawet soja ma lepszy profil aminokwasowy niż twaróg !
Można ewentualnie uzupełnić te braki, mieszając ser twarogowy z odzywką białkową ( wtedy rzecz jasna, trzeba dać mniej twarogu ).
Każdy robi jak uważa za słuszne wink.gif Ja gdy jestem na diecie, staram się wykorzystywać ją w 100%. Na masie jako dodatek można dać wszystko, ale większość chce robić masę jak najlepszej jakości. Wtedy trzeba pilnować się z kaloriami - laktoza ( CUKIER mleczny ).
Można szukać powodu by usprawiedliwiać nabiał, zawsze coś się znajdzie ( np. wapn może pomóc w redukcji - lecz tak na prawdę są lepsze żródła w żywieniu ).
Jestem zdania, że lepiej twaróg niż nic! Ale jeżeli mamy możliwość wybrać coś lepszego to polecam lepsze źródła cytat z pewnego forum. Prawda/fałsz?
Bo prawde mówiąc ja pół kg dziennie jadłem i juz chyba wiem skąd ten znikome przyrosty
Zmieniony przez - L3m0n w dniu 2010-07-10 00:47:56
Sporo ma gorzej, większość ma lepiej do tego dążę.