Chciałbym przedstawić wam mój nowy przepis, a mianowicie
PASTĘ RYBNĄ, ala świeży oddech kafara
Być może wielu z nas już go zna, aczkolwiek warto go tu przedstawić! W odróżnieniu do KEBABA, który wam serwowałem, należy zaznaczyć, że ten przepis można zawrzeć w swojej stałej dietce (tak jak jest to w moim przypadku. )
Bez zbędnego gadania ->
Co nam będzie potrzebne? Podaję wartości na porcję dużą (2 szprotki)
- 2 szprotki w puszkach w sosie pomidorowym/w oleju (parę słów, ja użyłem w sosie pomidorowym ponieważ jest więcej wartości odż. na + ; w dodatku 2 szprotki to za dużo dla niektórych więc możemy zrobić z 1)
-Ser twarogowy półtłusty 1/2 (125g)
-Cebula 1/2
-Sól (na smak)
Wartości odżywcze na porcję dużą (z 2 szprotek)
*Białko - 62g
*Tłuszcze - 27g
*Węglowodany - 20g
*kcal -> 480kcal
Przygotowanie
1. Otwieramy szprotki i z puszek przenosimy wszystko na talerz (najlepiej taki do zupy; wgłębiony)
Kolejnym krokiem jest pokrojenie cebuli w bardzo drobne kawałeczki(ja dałem 1/2 cebuli, ale większość może nie lubić i dać jej sobie mniej)
Oraz przygotowujemy sobie 1/2 kostki sera twarogowego półtłustego (250g całość/ 125g - 1/2)
2. Następnym krokiem jest coś banalnego, czyli po prostu zmieszanie przygotowanych składników (najlepiej robić to widelcem ). Na smak dajemy szczyptę soli i to wszystko.
Całość prezentuje się w ten sposób:
dla wielu może nie jest to smakowity wygląd, ale to tylko pozory
Zmieniony przez - Przemyski w dniu 2010-07-09 11:14:29
Zmieniony przez - Przemyski w dniu 2010-07-09 11:15:50