potrzeba nam:
mąke pszenna pełnoziarnista 100g
mieso mielone 150g(dalem cyca i karkowke)
czosnek,cebule
wode
olej/oliwa
sól,pieprz,papryke...
mąke wysypujemy na blat dolewamy po trochu wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji robimy kulke waujemy najcieniej jak sie da,następnie szklanką wycianmy kółka.Gdy wykorzystamy juz całe ciacho,to mieso doprawiamy przysmażamy czekamy aż ostygnie i nakladamy na pierogi lecz wczesniej smarujemy nasze kółka przy krawędzi wodą by sie sklejały dobrze następnie lepimy,
trzeba do tego cierpliwosci i malych zgrabnych rąk więc poproście jakąś kobiete żeby wam ulepiła
wrzucamy na wrzątek i gotujemy 2-3min
w smaku kozackie
smacznego
wartości się zmieniaja ale moich pierogow to ok.
B 28g zwierzęce
T 13g
W 75g
Zmieniony przez - koles08 w dniu 2010-02-23 14:14:24
Zmieniony przez - w0jt w dniu 2010-02-24 17:52:17